TV STREAMING APPS

Nog een groter publiek bereiken? Met een TV app zorg je dat gebruikers op elk scherm gebruik kunnen maken van jouw dienst.

Gepersonaliseerd homescreen WL

ONZE STREAMING APPS ZIJN BESCHIKBAAR OP

Apple TV tvOS logo
LG webOS logo
Android TV logo
Tizen logo
Apple TV en Android TV
App design

CASE TV APPS DUTCHCHANNELS

De TV apps die Coffee IT heeft ontwikkeld voor DutchChannels laten de content zien die aangeboden wordt door de streamingdiensten WithLove en New Faith Network. DutchChannels is marktleider in video-on-demand kanalen voor niche doelgroepen.

Naast de mobile apps wordt met de TV streaming apps van WithLove en New Faith Network het bereik aanzienlijk vergroot en het gebruiksgemak van hun trending niche video-on-demand kanalen geoptimaliseerd. Gebruikers kunnen hun favoriete films en series direct en gemakkelijk op de televisie streamen.

Bekijk onze andere cases

React Native (web)

React Native in combinatie met React Native web en een CLI tool 'renative' zodat dezelfde codebase compatibel is met meerdere apps en platformen.

Veel gebruiksgemak

Gemakkelijk inloggen, alle content overzichtelijk weergegeven (trailers, tv shows, films, etc.), favorieten toevoegen, content zoeken en ondertitels.

Alle TV platformen

De TV streaming apps werken op Android TV, LG Smart-TV's (webOS) Apple TV (tvOS) en Tizen OS en zijn daarmee toegankelijk voor alle veelvoorkomende devices.

Dutchchannels

OVER DUTCHCHANNELS

DutchChannels onderscheid zich van concurrenten zoals Netflix en Videoland door video-on-demand aan te bieden die gericht zijn op niche segmenten. De beste romcoms met WithLove en Christelijke films met karakter via New Faith Network.

De TV streaming apps zijn ontwikkeld in opvolging van de succesvolle whitelabel app op die wij vorig jaar hebben ontwikkeld voor DutchChannels. DutchChannels wilt hiermee beter inspelen op de behoeften van de kijkers en zet daarmee de trend voor streaming apps voor niche groepen.

Whitelabel app door Coffee IT
Technische keuzes DC streaming-apps

DE TECHNISCHE KEUZES

Voor media streaming is ‘Bitmovin Player’ gebruikt. Deze player heeft namelijk een hoop ingebouwde functionaliteiten zoals adaptive streaming, support voor meerdere codecs en Digital rights management. Zo zorgt de adaptive streaming ervoor dat de videokwaliteit wordt aangepast aan de internetsnelheid van de gebruiker. De support voor meerdere codecs wordt gebruikt om geluid en beeld te coderen in kwalitatief en handelbare bestandsformaten. Het Digital rights management (DRM) is een soort kopieerbeveiligingstechniek en zorgt voor een juist digitaal rechtenbeheer.

Als laatste zijn virtualized lists gebruikt. Dit reduceert de geheugenvoetafdruk doordat ze pas inladen op het moment dat het scherm getoond moet worden en er zo weinig mogelijk elementen off-screen getekend worden. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring.

Bekijk hier onze expertises
Gepersonaliseerd homescreen WL

Gepersonaliseerd homescreen

Elke gebruiker heeft de mogelijkheid om content op te slaan in een persoonlijke kijklijst.

app Zoeken DC

Snelle zoekfunctie

Door het gebruik van ReNative beschikt de TV app over een snelle zoekfunctie zodat de gebruiker altijd de juiste content ziet.

app verder kijken DC

Verder kijken

Elke gebruiker beschikt over de mogelijkheid om de video te hervatten op elke gewenst moment, welke device ook wordt gebruikt.

RENATIVE

Een van de speerpunten tijdens het ontwikkelen van de TV app was het efficiënt delen van de codebase tussen de verschillende apps. Om dit mogelijk te maken hebben we een CLI tool ‘ReNative‘ gebruikt, een tool voor het ontwikkelen van cross-platform apps met React Native.

ReNative maakt het mogelijk om op basis van een JSON configuratie een mappenstructuur te genereren die specifiek is voor elk platform. Denk hierbij aan de vertalingen, configs, afbeeldingen, etc. ReNative biedt de beste ondersteuning voor zowel meerdere platformen als meerdere apps. De streaming apps zijn te bekijken op Apple TV, Android TV, LG Smart-TV’s, en Samsung TV’s.

Bekijk hier onze React-Native apps
Renative logo

“Coffee IT heeft in de afgelopen maanden een topprestatie neergezet. Ze zijn technisch sterk en hebben duidelijk een passie voor het bouwen van goede apps..

– Wouter van Eldijk, DutchChannels

Meer reviews

ANDERE PROJECTEN WAAR WE TROTS OP ZIJN

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK AANVRAGEN?

Neem contact op
Fabian Commercieel directeur Coffee IT