Lemon Care

Verbindt zorgprofessional en patiënt door middel van geavanceerde blockchain technologie.

Lemon Ipad mockup
Lemon app Ipad interface

Case

Lemon maakt elektronische patiëntendossiers per direct beschikbaar voor diegene die de informatie nodig heeft. Zo is de informatie altijd up to date voor de zorgprofessional en kunnen patiënten optimaal vanuit thuis de beste zorg ontvangen. De Lemon app zorgt ervoor dat zowel de efficiëntie als de kwaliteit van zorg sterk verbeterd. Het verbindt de patiënt en zorgprofessional met hoogstaande blockchain technologie. Lemon is ontwikkeld door Coffee IT in samenwerking met Lemon Care en betreft een eigen startup.

Lemon app Icon collaboration

Samenwerken

Met het smart systeem van de Lemon app kunnen zorgprofessionals effectiever met elkaar samenwerken. Doordat de zorgprofessionals altijd een up-to-date patiëntendossier kunnen inzien, kunnen zij de beste zorg leveren en meer aandacht geven aan de patiënt.

Blockchain app Lemon

Blockchain technologie

Het Lemon ecosysteem maakt gebruik van een blockchain om zo decentraal de permissies tot dossiers op te slaan. Dit stelt de patiënt in staat om toegang te verlenen en terug te trekken tot zijn dossier.

Meer zorg voor de patiënt

Minder registratielast, minder fouten en meer tijd voor de patiënt. Met de Lemon app wordt de kwaliteit van de zorg verbeterd en blijft er meer tijd over voor de daadwerkelijke verzorging van de patiënt.

Zorg app

De Lemon app is een zogeheten zorg app. Dit is een vorm van e-health waarbij zorg kan worden geleverd op afstand middels een app. Het gebruiken van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg is de laatste jaren sterk aan het toenemen. Zowel patiënten als zorgverleners hebben baat bij het gebruik van dergelijke apps.

UMCG - LEMON CARE - TSN

Lemon is een onderdeel van het project Hospital at Home wat wordt geleid door het UMCG. Het Hospital at Home programma vereist dat het delen van gegevens realtime en veilig gebeurt, omdat verschillende gezondheidsorganisaties samenwerken aan dezelfde behandeling. Lemon faciliteert hierin op een gebruiksvriendelijke manier, zo wordt zowel de behoefte van zowel de professional als de patiënt beantwoord. De samenwerking tussen UMCG is tot op heden dan ook erg succesvol. Lemon Care werkt samen met Thuiszorg Nederland.

UMCG LEMON TSN

De techniek achter de app

De permissies binnen het Lemon netwerk worden beheerd door middel van een permissioned Parity Ethereum blockchain. Hierop draaien drie Smart Contract die de patiënten en zorgverleners ertoe in staat stelt om permissies te beheren en data op te halen bij de aangesloten zorgorganisaties. Lemon maakt gebruik van de Zorginformatie bouwstenen (ZIB) standaard. Dit zorgt ervoor dat ook andere partijen eenvoudig kunnen communiceren met het systeem.

Het designproces

Lemon is ontstaan op een hackaton in 2018. Het concept achter Lemon werd geprezen als ‘veelbelovend’ en is gefinancierd door het UMCG. Hierdoor is het concept in een stroomversnelling geraakt. Tijdens de ontwikkeling zijn meerdere wireframes en designs ontworpen. Hierbij lag de focus op gebruiksgemak voor zowel patiënt als zorgverlener. De wireframes en het ontwerp zijn uitvoerig getest op professionals uit de thuiszorg. Zij gaven aan correlaties tussen de data te willen zien, waardoor meerdere grafieken in de app zijn verwerkt.

Lemon app blockchain app
quote icon

“Jong team, goede samenwerking, denken goed mee met het vinden van de juiste oplossing #innovatief”.

Michiel Klinge – CEO Lemon Care

“I decided to quit my job and go for it”

Ontdek hoe de Hackathon van 2018 nieuwe deuren opende voor Michiel Klinge, CEO van Lemon Care, voor deze innovatieve blockchain app oplossing.

Recente projecten


Benieuwd naar apps die wij hebben ontwikkeld? Bekijk ons recente werk.

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek