TU/e experience

Een Drupal web-applicatie, met als doel het uitwisselen van buitenlandse stage ervaringen door en voor studenten.

Case

Hoe Nederlandse studenten een buitenlandse universiteit ervaren is uniek ten opzichte van andere studenten. Om die reden kwam de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) met de vraag hoe studenten ervaringen over buitenlandse universiteiten met elkaar kunnen delen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat hiervoor een Drupal web-applicatie het geschikte middel was, omdat we hiermee snel een applicatie op konden zetten waarin reviews konden worden gebundeld en gesorteerd. Studenten voor de buitenland-minor kunnen zich met Experience Abroad oriënteren op landen/universiteiten en sfeer.

de hele wereld

Abroad

Een interactieve wereldkaart met universiteiten over de hele wereld zorgt ervoor dat deze applicatie studenten klaarmaakt voor hun reis ‘abroad’.

studenten

Studenten

De Drupal web-applicatie is van en voor studenten ontwikkeld. Ten slotte weten studenten zelf het beste wat ze belangrijk vinden aan een universiteit in het buitenland.

drupal

Drupal

De TU/e (Technische universiteit Eindhoven) maakt veelal gebruik van een Drupal web-applicatie. Om die reden is Experience Abroad ook in Drupal geschreven.

TU Eindhoven

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een Nederlandse topuniversiteit. De TU/e biedt je uitstekende voorzieningen en heeft vele internationale contacten met vooraanstaande universiteiten. Een tijdje studeren aan een buitenlandse universiteit behoort dan ook tot de mogelijkheden. De Experience Abroad applicatie was een geknipte opdracht voor Coffee IT.

De Drupal web-applicatie oplossing

Omdat TU/e studenten nauw betrokken zijn met de universiteit van Eindhoven hebben we ervoor gekozen alumni automatisch te vragen beoordelingen te geven aan het land/de stad/de leefomgeving/de universiteit en de vakken. In de geautomatiseerde mail staat beschreven waarom het belangrijk is om de review te geven en dit is voor meeste studenten genoeg motivatie de mening te delen. Ook staan de reviews veilig achter een VPN en worden deze alleen beschikbaar gemaakt voor mede-studenten en tutors. Back-office medewerkers van de TU/e hebben tevens een extra beheermogelijkheid door te kunnen filteren op tutor en doordat ze reviews kunnen verwijderen wanneer dat nodig is.

Drupal web-applicatie

Overal en altijd bereikbaar

Studenten zijn flexibel en mobiel, dus moest de gekozen oplossing ook flexibel en mobiel zijn. Om die reden past de responsive Drupal web-applicatie perfect. De applicatie is namelijk te benaderen op mobiel, tablet en laptop. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld reviews geven en bekijken in de trein. Natuurlijk hebben we ook gekeken naar schaalbaarheid en veiligheid, daarom staat de applicatie achter een VPN en is het alleen mogelijk om met een TU/e mailadres in te loggen die is uitgenodigd door een tutor. Ook een web-applicatie nodig die overal en op ieder platform veilig te benaderen is? Neem dan contact met ons op.

Innovatie gedreven.

Hulp nodig bij het oplossen van problemen van studenten door middel van innovatieve oplossingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ons advies is onafhankelijk doordat we ontwikkelaars hebben met ervaring in zowel hybride, web als native ontwikkeling.

Fabian - Recruitment

Neem contact met ons op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT