Diver grondwater peilingen

Hyrbide app  |  IoT techniek

Diver app Coffee IT
diver app icon

Soepel, snel en accuraat peilen

Stel je voor: iedere maand handmatig duizenden peilbuizen meten. Een tijdrovende klus. Maar met Diver is dit verleden tijd. Met de Diver app kunnen gebruikers eenvoudig gegevens van de Diver hardware downloaden en analyseren. Zo kunnen grondwaterstanden voortdurend gemonitord en beheerd worden. Door weloverwogen beslissingen kunnen wateruitdagingen effectief aangepakt worden.

Opdrachtgever: Van Essen Instruments B.V.
Industrie: Domotica & IoT


Diensten: Development

Samen wateruitdagingen overwinnen met Diver

Grondwaterstand beheer vereenvoudigd

In Nederland worden grondwaterstanden gemeten via peilbuizen, maar veel metingen gebeuren handmatig, wat veel tijd en arbeid vergt. Van Essen Instruments produceert dataloggers genaamd Divers, die langdurige periodieke metingen uitvoeren in deze buizen. De Divers hebben geen directe netwerkverbinding, maar kunnen worden gekoppeld aan een ander apparaat, de Diver-Mate, met bluetooth-mogelijkheden.

De app die wij gebouwd hebben maakt verbinding via bluetooth met de Diver-Mate. Hiermee kan grondwaterdata van de Diver gedownload, geanalyseerd en verzonden worden naar externe opslag. Dit versnelt en vereenvoudigt het verzamelen en beheren van grondwaterstanden. Zeg gedag tegen handmatig grondwaterstanden peilen met Diver.

Diver app Coffee IT

Technische uitdaging

Diver is een hybride app (React-Native). Om een gebruiksvriendelijke IoT app te bouwen stonden we voor een leuke uitdaging: slim omgaan met technische kenmerken, ervoor zorgen dat data soepel heen en weer wordt gestuurd, en dit alles laten werken met verschillende apparaten.

Diver app coffee it

Verschillende verbindingslagen

De Diver verbindt fysiek met de Diver-Mate, de Diver-Mate met bluetooth met de app, en de app weer met een instelbare ftp-server. Instabiele verbinding of andere vormen van packet-loss zijn hierbij een uitdaging.

Op maat gemaakt

De Diver app omvat ondersteuning voor in-house ontwikkelde custom hardware (de Diver-Mate). Hiervoor is ook een custom bluetooth message protocol ontwikkeld.

Diver industries
Diver app coffee it

Accurate beslissingen

Water – verreweg de meest invloedrijke substantie op aarde, zowel boven als onder de grond. Grondwater beïnvloedt ons dagelijks leven. Daarom is inzicht in de waterstanden cruciaal. Diver meet deze continu en genereert jarenlange nauwkeurige inzichten. Zo kunnen waterstanden op alle mogelijke locaties en in diverse situaties voortdurend gemonitord en beheert worden. Hierdoor kunnen juiste beslissingen genomen worden.

Bekijk hier onze projecten

Van Progressive Web Apps tot whitelabel apps tot native. Wij ontwikkelen slimme apps op maar die elk bedrijf verder helpen.

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek