De toekomst van app development: IoT apps


Het IoT tilt de mogelijkheden van een mobiele app naar een hoger niveau. Veel vooruitstrevende organisaties laten een IoT app ontwikkelen ten behoeve van de efficiëntie van bijvoorbeeld interne bedrijfsprocessen of het beter bedienen van een app gebruiker.

IoT is één van onze specialismen. Van het ontwikkelen van een mobiele app die ervoor zorgt dat de techniek niet in de weg staat maar juist de ervaring verrijkt, tot aan het ontwikkelen van het Bluetooth protocol zodat er gecommuniceerd kan worden met IoT apparaten. Bij Coffee IT hebben wij al meerder IoT apps ontwikkeld voor grote opdrachtgevers zoals Roompot, Hymer en In-lite.

BEKIJK ONS PORTFOLIO
IoT-app ontwikkelaar Coffee IT
ibeacon app toepassingen

De wereld van het Internet of Things


De wereld om ons heen wordt steeds intelligenter en de techniek steeds vooruitstrevender. Dit brengt een tal van mogelijkheden met zich mee die tot voor kort nog niet mogelijk waren. Alles kan tegenwoordig verbonden worden aan het internet. Vaak hebben deze objecten sensoren om informatie over de omgeving te verzamelen en hierop te handelen. Dit maakt de ontwikkeling van nieuwe slimme apps mogelijk: smart apps en AI apps. Denk hierbij aan slimme en duurzamere landbouw door zelflerende agricultuur applicaties of geautomatiseerde gebouwbeheersing middels iBeacons (sensoren). Benieuwd hoe dit precies werkt? Klik dan op de afbeelding hiernaast.

De wereld van het Internet of Things


De wereld om ons heen wordt steeds intelligenter en de techniek steeds vooruitstrevender. Dit brengt een tal van mogelijkheden met zich mee die tot voor kort nog niet mogelijk waren. Alles kan tegenwoordig verbonden worden aan het internet. Vaak hebben deze objecten sensoren om informatie over de omgeving te verzamelen en hierop te handelen. Dit maakt de ontwikkeling van nieuwe slimme apps mogelijk: smart apps. Denk hierbij aan slimme en duurzamere landbouw door zelflerende agricultuur applicaties of geautomatiseerde gebouwbeheersing middels iBeacons (sensoren). Benieuwd hoe dit precies werkt? Klik dan op de afbeelding hiernaast.

In-house


Geen outsourcing maar IoT developers van eigen bodem. Jouw IoT app in-house ontwikkeld voor het beste resultaat.


Lees er meer over

IoT kennis


Van een gebouwautomatisering oplossing tot het ontgrendelen van je vakantiehuis met een app.

Bekijk ons portfolio

UI & UX ontwerp


Creëer de beste IoT gebruikerservaring door een UX en UI design wat feilloos aansluit bij de eindgebruiker.

Ontmoet het team

Coffee IT als IoT app ontwikkelaar


Sensoren die automatisch een appje sturen wanneer de deur open blijft staan, tuinverlichting die aan gaat nog voordat de auto in de garage is geparkeerd of een vergaderruimte die precies weet hoeveel mensen er aanwezig zijn. Dit zijn voorbeelden van IoT apps die wij hebben ontwikkeld. Wij hebben al meerdere klanten voorzien van een succesvolle IoT app. Wil je een IoT app ontwikkelen? Wij gaan graag het gesprek aan. Het ontwikkelen van IoT applicaties (of smart apps) past goed bij onze missie om intuïtieve oplossingen te ontwikkelen die complexe problemen tackelen.

  • Complexe problemen: hardware aansturen, bluetooth protocol definiëren.
  • Intuïtieve oplossingen: een app die het bluetooth protocol implementeert en op een begrijpelijke en vriendelijke wijze vertaalt naar de gebruiker zodat iedere gebruiker de app kan gebruiken.
Neem vrijblijvend contact op
IoT app
Darwin functionaliteiten

Ons portfolio van IoT apps


Benieuwd naar de mogelijkheden van een IoT app voor jouw bedrijf? Wij hebben twee casestudies uitgewerkt van IoT apps die wij hebben ontwikkeld in samenwerking met onze technisch partners.

In-lite

Met de in-lite app, die op dit moment mede ontwikkeld wordt door Coffee IT, kun je de tuinverlichting bedienen en instellen op afstand. Zo kun je ervoor kiezen om de tuinverlichting aan te laten gaan bij zonsondergang en te laten branden voor een aantal uur. Ook kun je bewegingssensoren koppelen die simpele instructies uitvoeren, zoals het laten branden van een lamp voor 30 seconden. Uiteraard heeft de app ook een simpele aan/uit knop zodat jouw smartphone direct werkt als een afstandsbediening.

Darwin

Darwin is een gebouwautomatisering app bedoelt voor grote kantoorpanden en magazijnen. Met Darwin is het mogelijk gehele meetingrooms te bedienen van beamer tot zonsverduistering. Tegelijkertijd krijgen gebouwbeheerders statistieken in een online dashboard over onder andere het energieverbruik en de luchtkwaliteit.

Bekijk ons hele portfolio

IoT app ontwikkelen voor elk platform


Een IoT app kun je bij ons laten maken voor alle platformen en mobile devices. Denk hierbij aan een IoT app voor iOS, Android, Smartwatch of zelfs Google Assistant en HomeKit. Zowel Google als Apple bieden de mogelijkheid jouw app te koppelen aan hun systemen. Je hebt hier veel baat bij, omdat zo een gebruiker wordt voorzien van extra bedieningsgemak. Een voorbeeld hiervan is dat de gebruiker door middel van spraakbesturing acties kan uitvoeren, zoals het aanzetten van een lamp. Spraakbesturing zal gezien de recente ontwikkelingen interessant zijn om te implementeren wanneer je een IoT app laat ontwikkelen. Meer informatie over de mogelijkheden van een IoT app? Bekijk dan deze video waarin een smart IoT app gebouwautomatisering mogelijk wordt gemaakt.

IoT app en privacy

Veiligheid en privacy van de gebruiker


Veiligheid is een belangrijk aspect van IoT apps. Om die reden zorgen wij ervoor dat alle communicatie veilig verloopt en de data zo veilig mogelijk wordt opgeslagen. Heb je een maatwerk protocol waarin de smartphone moet communiceren? Geen zorgen, wij hebben hier ruime ervaring mee. Wij kunnen tevens een IoT app ontwikkelen die alleen binnen een lokaal netwerk of achter een VPN functioneert. Zo ontwikkelen wij een app die volledig aansluit op de behoefte van de eindgebruiker.

direct contact

"Wij zoeken de grenzen van techniek op om het leven van de gebruiker te verbeteren."


Job Burg – Operationeel directeur

Fullservice app ontwikkelaar Coffee IT

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
App-ontwikkelaar-coffee-it-contact-fabian-giger