Wil je een IoT app ontwikkelen of er graag eerst wat meer over weten? Bij Coffee IT hebben we al veel klanten geholpen bij de ontwikkeling van een IoT app en we vertellen je er graag meer over. Wij hebben de expertise in huis om jouw IoT app tot leven te brengen. Benieuwd naar een actueel voorbeeld van een IoT app die recentelijk door ons is ontwikkeld? Neem dan eens een kijkje op deze pagina over de Dawrin App, een app die geavanceerde beacon technologie gebruikt en gebouwautomatisering naar een heel nieuw niveau tilt.

De wereld van IoT apps


Sensoren die automatisch een bericht naar je telefoon sturen wanneer de deur open blijft staan, tuinverlichting die aan gaat nog voordat je de auto in de garage hebt geparkeerd of je verwarming die aan gaat wanneer je met 10 minuten thuis bent. Dit zijn allemaal voorbeelden van een IoT app. IoT apps zijn erop gericht om dagelijkse handelingen te automatiseren en ons leven makkelijker te maken.

IoT staat voor “Internet of Things”. Direct in het Nederlands vertaald naar “het internet van dingen” en betekent de verbinding van apparaten met elkaar. Tegenwoordig is de gemiddelde wasmachine een server, stel je voor wat de ongelimiteerde mogelijkheden zijn wanneer alle apparaten binnenshuis of binnen een bedrijf in verbinding staan.

Meer informatie over het laten maken van een app of de mogelijkheden van een IoT app ontwikkelen? Neem contact op via de onderstaande button.

Neem contact op
IoT app

De mogelijkheden van een IoT app


Of het nu gaat om de besturing van verlichting in de tuin of het aansturen van de temperatuur in gebouwen. Alles is te koppelen aan het internet. Hieronder een aantal innovatieve IoT apps ter inspiratie:

In-lite

Met de in-lite app, die op dit moment mede ontwikkeld wordt door Coffee IT, kun je de tuinverlichting bedienen en instellen op afstand. Zo kun je ervoor kiezen om de tuinverlichting aan te laten gaan bij zonsondergang en te laten branden voor een aantal uur. Ook kun je bewegingssensoren koppelen die simpele instructies uitvoeren, zoals het laten branden van een lamp voor 30 seconden. Uiteraard heeft de app ook een simpele aan/uit knop zodat jouw smartphone direct werkt als een afstandsbediening.

Darwin

Darwin is een gebouwautomatisering app bedoelt voor grote kantoorpanden en magazijnen. Met Darwin is het mogelijk gehele meetingrooms te bedienen van beamer tot zonsverduistering. Tegelijkertijd krijgen gebouwbeheerders statistieken in een online dashboard over onder andere het energieverbruik en de luchtkwaliteit.

Wij kunnen een IoT app ontwikkelen voor ieder denkbaar platform, zoals: Android, iOS of desktop.

Bekijk portfolio

Is een IoT app ook te koppelen met HomeKit en/of Google Assistant?


Zowel Google als Apple bieden de mogelijkheid jouw app te koppelen aan hun systemen. Je hebt hier veel baat bij, omdat zo een gebruiker wordt voorzien van extra bedieningsgemak. Een voorbeeld hiervan is dat de gebruiker door middel van spraakbesturing acties kan uitvoeren, zoals het aanzetten van een lamp.

Het internet van onzekere dingen


Veiligheid is een belangrijk aspect van IoT apps. Om die reden zorgen wij ervoor dat alle communicatie veilig verloopt en de data zo veilig mogelijk wordt opgeslagen. Heb je een exotisch protocol waarin de smartphone moet communiceren? Geen zorgen, wij hebben hier ruime ervaring mee. Het is natuurlijk ook mogelijk om bij ons een IoT app te laten maken die alleen binnen een lokaal netwerk of achter een VPN functioneert. Zo ontwikkelen wij een app die volledig aansluit op jouw behoeften.

Iot app laten maken
IoT app ontwikkelen door Coffee IT

IoT app ontwikkelen door Coffee IT


Wil je een IoT app ontwikkelen? Wij vertalen jouw wensen naar een app van hoge kwaliteit. Als fullservice app ontwikkelaar  denken wij mee over de ontwikkeling en het op de markt zetten van jouw app. Je krijgt van ons altijd advies op maat en wij begeleiden de app van concept tot onderhoud. Ons team van developers beschikt over aantoonbare ervaring op het gebied van IoT app ontwikkeling voor Android, iOS en web.

Waarom Coffee IT?

  • Aantoonbare ervaring in ontwikkeling van IoT apps
  • Helpt jou met technische keuzes en treedt op als expert
  • Maakt IoT apps voor ieder alle app platformen
  • Ontwikkelt apps met oog op de toekomst
  • Innovatie staat voorop
  • Kennis van o.a. design, techniek en marketing

UI & UX design


Een goed design is de fundering voor elke succesvolle app. Onze designers hebben kennis van de nieuwste design trends. Hierdoor zijn wij in staat om een passend UX en UI design te leveren die aansluit bij jouw eindgebruikers. Indien gewenst kunnen we tevens een gebruikersonderzoek uitvoeren om de wensen van app gebruikers in kaart te brengen.


App ontwikkeling


Tijdens het ontwikkelen van een IoT app waarborgen wij de kwaliteit van de code. Door eventuele bugs vroegtijdig op te sporen en op te lossen kan een kwalitatieve app worden gegarandeerd. Een goed ontwikkelde app crasht niet en maakt updates en onderhoud in de toekomst eenvoudiger en bespaard zo kosten. Bovendien draagt een snelle app bij aan de gebruikerservaring.


App marketing


Als full-service app ontwikkelaar hebben marketeers in huis die alles weten over app marketing. Op basis van een sterk marketingplan kunnen wij bijdragen aan het verkrijgen van leads, downloads, actieve gebruikers en belangrijke gebruikersdata. Wij hebben ervaring met onder andere, SEA, SEO, ASO (app store optimalisatie) en social media voor het vergroten van de zichtbaarheid van jouw app.


Recente projecten


Benieuwd naar apps die wij hebben ontwikkeld? Bekijk ons recente werk.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
App-ontwikkelaar-coffee-it-contact-fabian-giger