BesteRaadslid

Op zoek naar het Beste Raadslid van Nederland.

Besteraadslid live tv zending

Case

Meer aandacht voor lokale verkiezingen. Dat was de vraag waar we een oplossing voor zochten. De opkomst voor lokale verkiezingen is helaas vrij laag, terwijl de lokale verkiezingen steeds meer van belang zijn voor Jan Modaal. Om meer aandacht te krijgen voor deze verkiezingen is er een sociaal initiatief opgezet in samenwerking met BKB; Beste Raadslid van Nederland. Een web-app waar iedereen die dat wilde kon stemmen op het Beste Raadslid van Nederland.

In opdracht van:

BKB Campagnebureau
WNL
Facebook
de Volkskrant
Perikles Instituut


Online stem platform

Beste Raadslid is een website waar iedereen een favoriete raadslid kon nomineren en een stem kon uitbrengen. Om hacks en bugs te voorkomen konden de stemmen alleen worden uitgebracht met een Nederlands mobiel telefoonnummer. Tevens kon elk telefoonnummer maar één keer worden ingevoerd en gebruikt worden om een stem mee uit te brengen. Totaal zijn er meer dan 100.000 stemmen uitgebracht waarvan er uiteindelijk 85.000 geldig waren voor de telling.

Besteraadslid mobiel

400

inzendingen

3500

bezoekers p/s

85000

totale stemmen

Beste Raadslid app in de media

Besteraadslid desktop

Het succes 

Al gauw werd duidelijk dat de Beste Raadslid app een hoge hoeveelheid verkeer en en stemmen aan moest kunnen. Dit werd door ons getest met behulp van ‘stress testing’. Dit is een testtechniek die de stabiliteit van het geheel test door middel van het simuleren van een zwaardere belasting dan normaal. Op een zondag werden er meer dan 20.000 stemmen uitgebracht en hebben we de API in verband met grote populariteit offline moeten halen tot de finale. De totale statistieken waren 166.000 gebruikers, 271.000 sessies met een gemiddelde duur van 2m 9s.

sms beveiliging

SMS beveiliging

Om de kwaliteit van de stemmen te waarborgen en te voorkomen dat er veelvuldig op één raadslid werd gestemd, werd er een SMS verificatie in de app gebouwd. Op deze manier kon er per telefoonnummer ook écht één keer gestemd worden wat zorgde voor oprechte resultaten.

Coffee IT bestaat uit een club jonge ontwikkelaars mét vakkennis. Wij hadden een uitdagende opdracht voor Coffee IT en deze hebben ze mijns inziens prima volbracht. Vooral de flexibiliteit en gedrevenheid van het team zijn mij uiterst positief bevallen; problemen werden snel opgelost, ook buiten kantooruren. Daarnaast hebben ze een goede kijk op veiligheid! Ben benieuwd wat Job en zijn team nog meer gaan maken in de nabije toekomst.

– Thomas Drisses, BKB

Finale

Na de livegang van Beste Raadslid-app, de vele (soms controversiële) berichtgeving in de media, het uitbrengen van ruim 100.000 stemmen, is Johnas van Lammeren (PvdD) uitgeroepen tot Beste Raadslid van Nederland 2018. De finale vond plaats in Paradiso en was live te volgen op de radio NPO1. Tevens was de wedstrijd dagelijks te volgen op WNL op Nederland één op televisie.

Vragen


Heeft u vragen of twijfelt u nog? Wij staan u graag te woord. Of heeft u een project of idee en wilt u hierover de mogelijkheden bespreken? Laat het ons weten.

Neem contact op