Aerio

Een hybride app voor vrachtwagenchauffeurs die het eenvoudig maakt om de status van de banden van hun vrachtwagen te monitoren.

Case

Een hybride app die voorkomt dat je als vrachtwagenchaffeur een klapband krijgt? Een uitdaging, maar voor Coffee IT zeker niet onmogelijk! Route 42 vroeg om een app die haar platform ondersteunt. Klapbanden komen bij vrachtwagens relatief vaak voor, maar kunnen volgens Route42 tijdig voorkomen worden. Het koppelen van de bandenspanningsmonitor aan Route 42’s N-able geeft accurate meldingen. En met behulp van de Route42 Aerio app, ontwikkeld door Coffee IT, kan de chauffeur eenvoudig en op elk moment inzien wat de spanning en temperatuur van elke band is.

vrachtwagen app

On the go

De vrachtwagenchauffeur kan op elk moment ook tijdens de rit, inzien wat de spanning en temperatuur is van elke band.

auto app

Band meten

Doordat de chauffeur op elk gewenst moment de bandenspanning kan meten van elke band, wordt voorkomen dat de chauffeur te lang doorrijdt met zachte banden. Wat de kans op klapbanden aanzienlijk verminderd.

real-time status

Status check

De hybride app geef de gegevens door via Bluetooth, zodat ook de vlooteigenaar de status van de banden kan checken.

Route42 is een startup die zich richt op innovatie binnen transport door middel van vrachtwagens. Haar platform maakt het eenvoudig voor vloot-managers om hun vrachtwagens te managen.

Aerio app

Notificaties

Gaat het slecht met één van de banden of is deze lek? De Aerio-app zorgt ervoor dat de chauffeur direct een notificatie ontvangt op de smartphone. Doordat de de chauffeur er snel bij kan zijn, bespaard dit veel tijd en kosten doordat een band tijdig vervangen kan worden of de chauffeur tijdig kan stoppen.

Bluetooth en N-Able

De hybride app maakt het door middel van Bluetooth mogelijk om de gegevens te generen en ervoor te zorgen dat deze beschikbaar worden voor de chauffeur. Zodat deze eenvoudig en overzichtelijk over alle gegevens over de banden beschikt. N-Able is in de vrachtwagen geïnstalleerd die samenwerkt met de bandenspanningsmonitor van Route42 en verzamelt de gegevens. Deze worden vervolgens via Bluetooth door de hybride app ingelezen. De gegenereerde informatie is vervolgens voor zowel de chauffeur als de vloot-eigenaar inzichtelijk.

Aerio app
Aerio app

Bandenspanning

De Aerio-app geeft een overzicht weer van alle banden en van elke band individueel kunnen de gegevens ingelezen worden. Niet alleen is de spanning in te zien maar ook de temperatuur van de band. Op de monitor in de app staat het complete overzicht van alle banden. Door deze gegevens op deze manier inzichtelijk te maken kan dit tot wel 25% aan brandstofkosten besparen.

Bluetooth Low Energy (BLE)

Deze door de Zweede Ericsson ontwikkelde technologie, maakt draadloze verbindingen tussen verschillende apparaten op korte afstand mogelijk. Een handige technologie om te gebruiken in allerlei soorten apps waarbij communicatie tussen verschillende apparaten nodig is. Het verschil met gewone Bluetooth is dat BLE minder capaciteit vraagt van de batterij van jouw device, zodat die minder snel leegraakt.

Fabian - Recruitment

Neem contact met ons op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT