HOE WEJOUW APP ONTWIKKELEN

Doelgericht maar met oog voor detail en bieden van de beste gebruikerservaring.
Bekijk onze scrum werkwijze.

App laten ontwikkelen het proces

HOE ZIET DAT ER PER FASE UIT?

Stap 1

"The call"

Het start allemaal met een vrijblijvend gesprek. Jij hebt een concept en wij hebben de skills, is er een match?

Je hebt een app concept en je wilt een mobiele app of web oplossing laten maken. Wij vertellen kort ons app ontwikkelproces en de visie van waaruit wij apps ontwikkelen. Jij vertelt ons het gewenste doel en de functionaliteiten van de app. Zijn wij de geschikte applicatie ontwikkelaar voor de app? Oftewel: is er een match?

Bel ons

Vertrouwen in je (toekomstige) ontwikkelteam is belangrijk. Benieuwd naar het team van Coffee IT en de verschillende disciplines die we in huis hebben? Klik op onderstaande button.

Ons team
Kennismaking app ontwikkelaar Coffee IT

Stap 2

De kennismaking

We bespreken samen de app en wij zijn vast zo vrij geweest om te brainstormen over de aanpak en de functionaliteiten.

Het begin van elke vruchtbare samenwerking begint bij een kop goede koffie of thee. Na een korte kennismaking vertel je ons meer over jouw concept. Wij zijn alvast zo vrij geweest om wat ideeën op papier te zetten. Als betrokken app ontwikkelaar denken wij mee en zijn er misschien onderdelen waar je (nog) niet aan hebt gedacht. Ieder app ontwikkelproces is uniek en hangt volledig af van de gewenste functionaliteiten, projectdoelen, doorlooptijden, doelgroep, budget, etc. Kortom, in deze fase vragen we jou het hemd van het lijf.  

Kennismaking app ontwikkelaar Coffee IT

Stap 3

De offerte

Op basis van jouw wensen stellen we een itemized begroting op. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

We hebben elkaar ontmoet en de neuzen staan dezelfde kant op. Fijn! Wij sturen je een offerte met gedetailleerde begroting. Op basis van jouw wensen en budget stellen we een begroting op waarin elke taak en elk uur gespecificeerd is. Zo kom jij uiteindelijk niet voor onaangename verrassingen te staan en weet je precies wat je kunt verwachten. 

Stap 4

De kick-off

Alle contactmomenten worden vastgelegd, de deadlines worden bepaald en je krijgt toegang tot onze projectmanagement systemen en tooling.

In deze fase wordt alles vastgelegd, van de contactmomenten tot de deadlines. Je krijgt een introductie van onze tooling en communicatiesystemen. Vanaf dit moment ben je betrokken bij elke handeling en kun je alles nauw volgen. Zo kan er snel geschakeld worden indien nodig en zijn er korte communicatielijnen. Dit zorgt voor het beste resultaat en een flexibel ontwikkelproces.

Stap 5

Wireframes & flow

Jouw idee wordt langzaam tastbaar. De flow van de app wordt gedefinieerd samen met alle schermen en de functionaliteiten.

Onze user experience designers gaan aan de slag met de realisatie van het wireframe. Hierin wordt de gehele flow bepaald van de app. De flow moet duidelijk zijn met zo min mogelijk kleur en tekst. Er worden een aantal wireframes gemaakt om de algehele stijl te bepalen. Deze ontwerpen bevatten de belangrijkste functionaliteiten van de app. Het idee wordt tastbaar. 

Stijlimpressies app

Stap 6

Stijlimpressies 

Op basis van de huisstijl, documentatie en branding wordt de stijl bepaald.

Op basis van de huisstijl, documentatie en branding wordt de stijl bepaald. De stijl wordt bepaald op basis van de huisstijl documenten en aangeleverde inspiratie stukken. Ook wordt gekeken naar de doelgroep en hoe de app de doelgroep kan bedienen op een onderscheidende wijze.

Stijlimpressies app

Stap 7

Volledig ontwerp

Nu wordt het pas echt leuk. Een volledig en klikbaar ontwerp laat zien hoe jouw app er straks uitziet.

Het volledige ontwerp laat zien hoe jouw app er straks uitziet. Alle functionaliteiten en schermen die straks worden uitgewerkt in de realisatie fase zijn bepaald. We maken een planning die bestaat uit tweewekelijkse sprints en je monitort alles via onze projectmanagementtool. Zo kun je straks alle voortgang real-time volgen en input leveren wanneer je wilt.

Volledig ontwerp app
kantoor

Stap 8

De ontwikkeling

Dan begint de ontwikkeling van de app. Wij werken middels een Agile werkwijze, dus in tweewekelijkse sprints krijg je testversies en krijgt de app steeds meer vorm.

Wij gaan aan de slag met het uiteindelijke ontwerp. In tweewekelijkse sprints krijgt jouw app steeds meer vorm. Aan het einde van elke sprint leveren wij een testversie op. Dit maakt het mogelijk om snel te schakelen waar nodig en kunnen er makkelijk aanpassingen worden aangebracht. Tijdens deze fase houden we nauw contact.

kantoor

Stap 9

Release-time, ‘de livegang’

Het moment waarop we hebben gewacht! De app of browser gaat life. Wij zorgen voor een zorgeloze exploitatie en support. En champagne, want we hebben iets te vieren.

We hebben wat te vieren. De app of browser is volledig ontwikkeld en is te installeren. Dit is voor ons beide een belangrijk moment, het ontwikkelproces is succesvol verlopen en jij hebt een app met veel potentie. Wij begeleiden jou in de laatste handelingen, zoals het aanmaken van een developers account of het aanmelden van de app in de stores. Wij leveren jou de juiste meetinstrumenten zodat de retentie en winst in de toekomst kunnen worden verbeterd voor de app. Wij zorgen ervoor dat de app altijd is getest in de nieuwste iOS en Android versie.

HOE VERHOGEN WEHET SUCCES VAN DE APP?

Applicatiebeheerder

Stap 10

Onderhoudscontract (aangeraden)

De app heeft nul downtime en eventuele bugs na besturingsysteemupdates worden voortijdig met prioriteit opgelost.

Voor een optimaal resultaat en lange levensspanne van de app raden wij een onderhoudscontract aan. Een onderhoudscontract (SLA) wordt op maat gemaakt. Het zorgt er onder andere voor dat bugs met prioriteit worden opgelost en eventuele extra features gemakkelijk snel worden gerealiseerd.

Meer over een applicatiebeheer
Applicatiebeheerder

Stap 11

App-marketing (optioneel)

Een goede propositie en een sterk fundament voor het vermarkten van de app.

Door ons in te schakelen voor het vermarkten van de app wordt meer succes gerealiseerd. Denk hierbij aan een toename van kwalitatieve app gebruikers, meer winst uit in-app aankopen en terugkerende bezoekers. Wij zijn gespecialiseerd in o.a.: App SEO, ASO (App Store Optimalisatie), content marketing en app marketing campagnes.

App strategie & marketing

ONZE OPDRACHTGEVERS

Fabian Commercieel directeur Coffee IT

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT