ONZEWERKWIJZE

Onze werkwijze is een combinatie van het oplossen van problemen, een gezonde dosis creativiteit, puzzelen, technische hoogstandjes exploreren en een beetje lef tonen. Bekijk de Coffee IT werkwijze. Hoe we van elk concept een succesvolle app maken.

App laten ontwikkelen het proces

HOE ZIET DATER PER FASE UIT?

coffee it stappen arrow 1

STAP 1

THE CALL

Het start allemaal met een vrijblijvend gesprek. Jij hebt een concept en wij hebben de skills, is er een match?

Ons team bestaat uit software-meesters. Ieder in het team heeft zijn of haar eigen specialisatie. Dat maakt dat iedereen doet wat hij of zij het beste kan, de meeste energie uit haalt en altijd op de hoogte is van het laatste nieuws op dat gebied. Doordat wij werken met gespecialiseerde eigen developers hebben we ook een belofte waar te maken: wij ontwikkelen alleen apps waar hun developer-harten sneller van gaan kloppen. Dit houdt in:

  • Technisch uitdagend
  • Multidisciplinair
  • Schaalbaar voor duizenden actieve gebruikers
  • Concept is uniek, innovatief of levert meerwaarde
  • …Etc..

Wil je een simpele app laten maken zonder al te veel poespas? Misschien zijn wij in dat geval niet de juiste ontwikkelaar voor de app.

Bel ons
Kennismaking app ontwikkelaar Coffee IT

STAP 2

DE KENNISMAKING

We bespreken samen de app en wij zijn vast zo vrij geweest om te brainstormen over de aanpak en de functionaliteiten.

Het begin van elke vruchtbare samenwerking begint bij een kop goede koffie of thee. Na een korte kennismaking vertel je ons meer over jouw concept. Wij zijn alvast zo vrij geweest om wat ideeën op papier te zetten. Als betrokken app ontwikkelaar denken wij mee en zijn er misschien onderdelen waar je (nog) niet aan hebt gedacht. Ieder app ontwikkelproces is uniek en hangt volledig af van de gewenste functionaliteiten, projectdoelen, doorlooptijden, doelgroep, budget, etc. Kortom, in deze fase vragen we jou het hemd van het lijf.  

Kennismaking app ontwikkelaar Coffee IT
coffee it stappen arrow 1

OPTIONEEL

OPTION

ACCELERATOR-DAY

Kan jouw concept nog wel wat finetuning gebruiken? Na een volle cursusdag heb je alles wat je nodig hebt om jouw concept vleugels te geven.

Deze dag staat in het teken van het uitwerken van jouw app-concept. Dit is maatwerk en hangt af van jouw concept, branche, doelgroep en kansen in de markt. Denk aan het uitstippelen van een;

  • Vraagdefinitie
  • Scope
  • Roadmap
  • Proof of concept
  • ..Etc..
VRAAG AAN
Accelerator day coffee it
Accelerator day coffee it
App offerte aanvragen

STAP 3

DE OFFERTE

Op basis van jouw wensen stellen we een itemized begroting op. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

We hebben elkaar ontmoet en de neuzen staan dezelfde kant op. Fijn! Wij sturen je een offerte met gedetailleerde begroting. Op basis van jouw wensen en budget stellen we een begroting op waarin elke taak en elk uur gespecificeerd is. Zo kom jij uiteindelijk niet voor onaangename verrassingen te staan en weet je precies wat je kunt verwachten. 

coffee it stappen arrow 1

STAP 4

DE KICK-OFF

Alle contactmomenten worden vastgelegd, de deadlines worden bepaald en je krijgt toegang tot onze projectmanagement systemen en tooling.

In deze fase wordt alles vastgelegd, van de contactmomenten tot de deadlines. Je krijgt een introductie van onze tooling en communicatiesystemen. Vanaf dit moment ben je betrokken bij elke handeling en kun je alles nauw volgen. Zo kan er snel geschakeld worden indien nodig en zijn er korte communicatielijnen. Dit zorgt voor het beste resultaat en een flexibel ontwikkelproces.

STAP 5

WIREFRAMES & FLOW

Jouw idee wordt langzaam tastbaar. De flow van de app wordt gedefinieerd samen met alle schermen en de functionaliteiten.

Onze user experience designers gaan aan de slag met de realisatie van het wireframe. Hierin wordt de gehele flow bepaald van de app. De flow moet duidelijk zijn met zo min mogelijk kleur en tekst. Er worden een aantal wireframes gemaakt om de algehele stijl te bepalen. Deze ontwerpen bevatten de belangrijkste functionaliteiten van de app. Het idee wordt tastbaar. 

coffee it stappen arrow 1

STAP 6

STIJLIMPRESSIES

Op basis van de huisstijl, documentatie en branding wordt de stijl bepaald.

Op basis van de huisstijl, documentatie en branding wordt de stijl bepaald. De stijl wordt bepaald op basis van de huisstijl documenten en aangeleverde inspiratie stukken. Ook wordt gekeken naar de doelgroep en hoe de app de doelgroep kan bedienen op een onderscheidende wijze.

Stijlimpressies
Stijlimpressies
Volledig ontwerp app

STAP 7

KLIKBAAR ONTWERP

Nu wordt het pas echt leuk. Een volledig en klikbaar ontwerp laat zien hoe jouw app er straks uitziet.

Het volledige ontwerp laat zien hoe jouw app er straks uitziet. Alle functionaliteiten en schermen die straks worden uitgewerkt in de realisatie fase zijn bepaald. We maken een planning die bestaat uit tweewekelijkse sprints en je monitort alles via onze projectmanagementtool. Zo kun je straks alle voortgang real-time volgen en input leveren wanneer je wilt.

coffee it stappen arrow 1

STAP 8

WHERE THE MAGIC HAPPENS

Onze ervaren developers mogen hun skills uit de kast halen. Wij werken middels een Agile werkwijze, dus in tweewekelijkse sprints krijgt de app steeds meer vorm.

Wij gaan aan de slag met het uiteindelijke ontwerp. In tweewekelijkse sprints krijgt jouw app steeds meer vorm. Aan het einde van elke sprint leveren wij een testversie op. Dit maakt het mogelijk om snel te schakelen waar nodig en kunnen er makkelijk aanpassingen worden aangebracht. Tijdens deze fase houden we nauw contact.

kantoor coffeeit
ONTMOET HET TEAM
kantoor coffeeit

STAP 9

DE LIVEGANG

Het moment waarop we hebben gewacht! De app of browser gaat life. Wij zorgen voor een zorgeloze exploitatie en support. En champagne, want we hebben iets te vieren.

We hebben wat te vieren. De app of browser is volledig ontwikkeld en is te installeren. Dit is voor ons beide een belangrijk moment, het ontwikkelproces is succesvol verlopen en jij hebt een app met veel potentie. Wij begeleiden jou in de laatste handelingen, zoals het aanmaken van een developers account of het aanmelden van de app in de stores. Wij leveren jou de juiste meetinstrumenten zodat de retentie en winst in de toekomst kunnen worden verbeterd voor de app. Wij zorgen ervoor dat de app altijd is getest in de nieuwste iOS en Android versie.

HOE VERHOGEN WEHET SUCCES VAN DE APP?

Applicatiebeheerder

STAP 10

ONDERHOUDSCONTRACT(AANGERADEN)

ONDERHOUD(AANGERADEN)

Geen downtime, bugs worden met prioriteit opgelost en jouw app blijft doen wat hij moet doen. Ook na besturingsysteemupdates.

meer over Applicatiebeheer
Applicatiebeheerder

STAP 11

APP-MARKETING(OPTIONEEL)

Een goede propositie en een sterk fundament voor het vermarkten van de app.

meer over app-marketing
App strategie & marketing

ONZE OPDRACHTGEVERS

Fabian Commercieel directeur Coffee IT

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT