Stap 1

Het eerste telefoontje, ‘the concept-call’

Het start allemaal met een vrijblijvend gesprek. Jij hebt een concept en wij hebben de skills, is er een match?

Het begint allemaal bij het eerste gesprek. Je hebt een fantastisch idee of concept maar weet nog niet zo goed hoe je dit vorm moet geven of wilt het graag uit laten besteden. Je wilt een app, game of web-app laten maken. Waar begin je? Wie huur je in? Wij kunnen je hier mee helpen; waar we beginnen? Bij het concept, jij licht jouw idee globaal toe en vertelt wat je wensen en doelen zijn. Wie je inhuurt? Ons natuurlijk!

Bel ons direct

Stap 2

Kennismaking, ‘de kop koffie’

We vragen je het hemd van het lijf.
En we bieden je een kop goede koffie aan. Of twee.

Het begin van elke vruchtbare samenwerking: een kop goede koffie. Na een korte kennismaking vertel je ons nogmaals over jouw concept. Wij zijn alvast zo vrij geweest om wat ideeën op papier te zetten. Zo denken wij effectief mee en zijn er misschien onderdelen waar je (nog) niet aan hebt gedacht. Ieder app ontwikkelproces is uniek en hangt af van de gewenste functionaliteiten, projectdoelen, doorlooptijden, doelgroep, budget, etc. Kortom, in deze fase vragen we jou het hemd van het lijf.  

Stap 3

De offerte

Op basis van jouw wensen stellen we een itemized offerte op. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verassingen te staan.

We hebben elkaar ontmoet en de neuzen staan dezelfde kant op. Fijn! Het resultaat? Een offerte met gedetailleerde itemized begroting. Op basis van jouw wensen en budget stellen we een offerte op waarin elke taak en elk uur gespecificeerd is. Zo kom jij uiteindelijk niet voor onaangename verrassingen te staan en weet je precies wat je kunt verwachten. 

Stap 4

De kick-off

De start van onze samenwerking! De flow en wireframes worden opgemaakt en nu begint het pas echt leuk te worden.

Nu begint het pas echt leuk te worden. Na wat overleg heen en weer beginnen wij met het maken van jouw app. Wij weten precies wat jouw wensen zijn, wie je doelgroep is en welke huisstijl je hanteert. De samenwerking kan beginnen! Het verloop en de structuur van de app worden vastgesteld (= flow) en er worden wireframes gemaakt. Dit zijn versimpelde versies van het ontwerp zonder kleuren en afbeeldingen. Zo kunnen wij snel schakelen en kunnen we nog alle kanten op. Je merkt het al, lekker flexibel en korte lijnen. Het resultaat: een interactief prototype.   

Stap 5

De eerste schermontwerpen

Jouw idee wordt langzaam tastbaar. De stijl wordt bepaald en de eerste schermontwerpen worden gemaakt.

Er worden een aantal schermontwerpen gemaakt om de algehele stijl te bepalen. Deze ontwerpen bevatten de belangrijkste functionaliteiten van de app. Het idee wordt tastbaar en na nog een aantal wijzigingen over en weer wordt er een volledig ontwerp uitgewerkt.  

Stap 6

Volledig ontwerp, klikbaar opgeleverd

Ons in-house team van specialisten ontwikkelt het uiteindelijke ontwerp op een Agile werkwijze.

Het volledige ontwerp laat zien hoe jouw app er straks uitziet. Hierin staan alle functionaliteiten en schermen die straks worden uitgewerkt in de realisatie fase. We maken een planning die bestaat uit tweewekelijkse sprints (ja, wij werken Agile) en je krijgt toegang tot onze projectmanagementtool. Zo kun je straks alle voortgang real-time volgen en input leveren wanneer je wilt.    

Stap 7

De ontwikkeling

De ontwikkeling begint nu echt. In tweewekelijkse sprints krijg je testversies en krijgt jouw app steeds meer vorm.

Wij gaan aan de slag met het uiteindelijke ontwerp. In tweewekelijkse sprints krijgt jouw app steeds meer vorm. Aan het einde van elke sprint leveren wij een testversie op. Dit maakt het mogelijk om snel te schakelen waar nodig en kunnen er makkelijk aanpassingen worden aangebracht.Tijdens deze fase houden we nauw contact.

Stap 8

Release-time, ‘de livegang’

Het moment waarop we hebben gewacht! Jouw app of browser gaat life. Wij zorgen voor een zorgeloze exploitatie en support. En champagne, want we hebben iets te vieren.

We hebben wat te vieren. De app of browser is volledig ontwikkeld en is te installeren over heel de wereld. Gaaf! Dit is voor ons beiden een belangrijk moment, het ontwikkelproces is succesvol verlopen en jij hebt een app met veel potentie. Wij leveren jou de juiste meetinstrumenten zodat de retentie en winst in de toekomst kunnen worden verbeterd voor de app. Wij zorgen ervoor dat de app altijd is getest in de nieuwste iOS en Android versie.

En daarna?

Het ontwikkelen van een app is een continu proces. Ook na de livegang van de app. Misschien heb je veel gebruikersgegevens verzameld en wil je de app een update geven of extra functies toevoegen? Ook besturingssystemen hebben regelmatig updates die van invloed zijn op de werking van jouw app. Het is daarom mogelijk om een onderhoudscontract af te nemen. Zo weet je zeker dat jouw app up to date blijft en bugs snel worden opgelost. Meer weten? Vraag naar onze mogelijkheden.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
App-ontwikkelaar-coffee-it-contact-fabian-giger