WAT KOST EEN  MAATWERK APP?

Wat zijn de kosten voor het laten maken van een app? De kosten voor het ontwikkelen van een app variëren van enkele duizenden euro’s tot een miljoen euro. Elke app is maatwerk en de kosten zijn afhankelijk van veel factoren. Wij leggen ze uit zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Heb je al een app-concept en ben je benieuwd wat het kost om jouw concept te vertalen naar succesvolle app? Neem dan vrijblijvend contact op*.

*Wij hebben standaard een geheimhoudingsverklaring (NDA).

Bekijk onze referenties
Kosten app ontwikkeling
Knaek app
Examenoverzicht
RijksmuseumBoerhaave app
ROC Midden Nederland App

ALS TECHNISCH PARTNER DENKEN WIJ MEE OVER HET VERDIENMODEL VAN DE APP

het team

App op maat

De app doet precies wat hij moet doen en het ontwikkeltraject is afgestemd op jouw doelstellingen. Zo weet je als opdrachtgever precies wat je kunt verwachten.

Groei & optimalisatie

Met een professionele app realiseer je meer succes, meer winst, bespaar je op personeelskosten en realiseer je een groot bereik met goede reviews.

Kwaliteit garantie

Over de kwaliteit van code bestaat geen twijfel. Een professionele app is gebouwd met een strakke code, duidelijke flow en vertoont weinig bugs. De app kan gemakkelijk doorontwikkeld worden.

WELKE FACTOREN HEBBEN INVLOED OP DE KOSTEN VAN EEN APP?

Hoeveel het ontwikkelen van een eigen app kost hangt veelal af van twee factoren: de complexiteit van de app en de gebruikte techniek. Beide hebben namelijk sterk invloed op de benodigde ontwikkeluren. De functionaliteiten bepalen grotendeels de kosten. Over het algemeen geldt: hoe minder schermen en functies, hoe voordeliger de app. Er zijn namelijk minder ontwikkeluren nodig.

DE COMPLEXITEIT

De complexiteit van de app bepaalt de kosten voor het ontwikkelen ervan. Hoe complexer de app en hoe meer functionaliteiten, hoe duurder het ontwikkelen wordt.

Deze onderdelen bepalen de kosten van een app:

 • Functionaliteiten zoals het sturen van push berichten of overige features
 • De mogelijkheid om zelf content aan te passen (CMS systeem)
 • Wanneer we naast het ontwikkelen de app ook moeten ontwerpen
 • De devices en besturingssystemen waar de app op dient te werken
 • Eventuele deadlines die gehaald moeten worden
 • Eventuele integraties met Bluetooth, VoIP of GPS
 • Overige functies en wensen
kosten voor het laten maken van een app

DE APP TECHNIEK

Het type app en de gebruikte app techniek bepalen het fundament van de kosten voor het bouwen van een app.

Globaal geldt:

Een native app levert de beste prestaties. Er dienen twee afzonderlijke apps gemaakt te worden voor iOS & Android toestellen. Een hybride app werkt met kleine aanpassingen op beide platformen. Een web app is te bereiken met een browser, en is niet standaard downloadbaar in de stores.

DE KOSTEN NA HET ONTWIKKELEN VAN DE APP

Het klinkt misschien vreemd. Kosten na het ontwikkelen van de app. Vaak houden de kosten niet op bij het ontwikkelen van de app zelf. Wil je dat de app goed blijft werken ook na besturingsysteem updates? Hiervoor kun je het applicatiebeheer uitbesteden. Een onderhoudscontract zorgt er voor dat jouw app altijd werkt en eventuele bugs met prioriteit worden opgelost.

OVERIGE KOSTEN

Overige kostenposten voor het ontwikkelen van een app:

 • App onderhoud & optimalisatie
 • Extra functionaliteiten later toevoegen
 • De gebruikte app strategie
 • Het vermarkten van de app
 • De app in een andere taal aanbieden
Review withlove app

WIJ ONTWIKKELEN APPS VOOR

Offerte aanvragen voor mobiele app

GERELATEERD AAN KOSTEN VOOR HET LATEN MAKEN VAN EEN APP

Wil je naast de ontwikkelkosten van een app ook weten hoe lang het ontwikkelen ongeveer duurt? Bekijk dat deze pagina waar wij dieper in gaan op de ontwikkeltijd van een custom oplossing.

In sommige gevallen is het niet nodig een professionele maatwerk app te bouwen. Bijvoorbeeld wanneer je een vrij simpele app wilt met weinig functies. Soms kunnen app-builders of het zelf programmeren prima uitkomsten bieden. Je kunt hierdoor op de ontwikkelkosten voor jouw app besparen. Let wel op! Dit is niet geheel zonder risico. Het is niet de eerste keer dat een opdrachtgevers bij ons uitkomt nadat hij een app elders (in bijvoorbeeld het buitenland) heeft laten ontwikkelen..

Op deze pagina vind je meer informatie over het zelf ontwikkelen van een app.

Het ontwikkelen van een MVP kan in veel gevallen een slimme keuze zijn. Door eerst een basisversie van de app te ontwikkelen kun je al vroeg eventuele inkomsten of gewenst resultaat genereren. Daarnaast is het ontwikkelen van een MVP vaak kostenefficiënt doordat je alleen ontwikkelt waar de eindgebruiker daadwerkelijk behoefte aan hebt. Neem contact op voor meer informatie over MVP app ontwikkeling.

BENIEUWD WAT HET KOST OM JOUW APP TE LATEN MAKEN?

Vul onderstaand formulier zo gedetailleerd mogelijk in en wij voorzien je van de kosten voor het laten maken van een app met een kostenindicatie. Vergeet hierbij niet alle onderdelen in te vullen zoals eerder genoemd onder het kopje ‘welke factoren zijn van invloed op de kosten voor jouw app’.Overige vragen

Om je beter van dienst te zijn volgen een aantal vragen. Wees zo specifiek mogelijk.


Fabian Commercieel directeur Coffee IT

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT