Wat kost een app?


Wat zijn de kosten voor het laten maken van een app? Dit is vaak een van de eerste vragen die ons wordt gesteld als app ontwikkelaar. Een terechte vraag. Wanneer je een concept hebt voor een app dan wil je weten wat de ontwikkeling gaat kosten. Misschien moet je de kosten verantwoorden of een investeerder zoeken. Een gerichte aanpak en businessplan zijn dan noodzaak. De kosten voor het ontwikkelen van een app variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s en zijn afhankelijk van meerdere factoren. Wij behandelen ze.

Lees hoe je geld verdient met een app
Kosten voor het laten maken van een app

De kosten voor het laten maken van een app


Om te bepalen wat de kosten zijn voor het laten ontwikkelen van een app moeten we eerst een paar dingen weten. De ontwikkelkosten van een app hangen sterk af van 1: het framework waar de app ontwikkelt op moet worden 2: de gewenste functionaliteiten.

1: het framework

Met het framework bedoelen we ook wel het type app. De eerste keuze die gemaakt moet worden is welk type app wij moeten bouwen. Wil je dat de app werkt op Android toestellen of Apple? Of beide? Moet de app via een browser beschikbaar zijn (web app)? Dan zijn er nog andere smaken zoals combinaties tussen deze frameworks (hybride, native, web PWA). Nog niet helemaal zeker over het type app? Doe de keuzegids of vraag ons om vrijblijvend advies

2: de functionaliteiten

De functionaliteiten van de app bepalen de kosten. Over het algemeen geldt: hoe minder schermen en functies, hoe voordeliger de app. Er zitten tenslotte minder ontwikkeluren aan verbonden. Betreft het een statische app met één functionaliteit of moeten functionaliteiten elkaar opvolgen? Denk aan het sturen van pushberichten, zelf content kunnen aanpassen of GPS tracking.

The revolution of technological empowered solutions.   And we build it.

Coffee IT logo

Prijs van een maatwerk app


Als fullservice app ontwikkelaar zijn wij gespecialiseerd in maatwerk apps. Dit betekent dat wij geen ‘standaard pakket’ leveren maar apps op basis van specifieke klant- en gebruikersbehoeften. Welke functionaliteiten wij vervolgens toevoegen hangt af van de opdrachtgever en de doelgroep. Wij adviseren daarom om eerst een gedegen doelgroeponderzoek uit te voeren en na te denken over het verdienmodel van de app. Vervolgens kun je beslissen welke functionaliteiten of features de app dient te hebben.

Denk hierbij aan:

 • Meerdere gebruikersprofielen of talen
 • De mogelijkheid om zelf content te beheren
 • In-app reclame of aankopen
 • Pushberichten versturen
 • Locatievoorziening en GPS
 • Gebruik van hardware
 • Eventuele andere features
 • Etc..

Vrijblijvend advies over welke functionaliteiten bij jouw app passen? Als ervaren app ontwikkelaar kunnen wij je begeleiden in je keuze.

NEEM CONTACT OP

De voordelen van het inhuren van een ervaren app ontwikkelaar


Door de juiste middelen en de nieuwste tools in te zetten kunnen wij voor elk budget een app maken. Wij stellen een itemized begroting op per functionaliteit, zo weet je precies wat alles gaat kosten. Tijdens het ontwikkelproces kan er snel geschakeld worden en indien nodig kunnen functionaliteiten toegevoegd worden. In niet alle gevallen is een professionele app ontwikkelaar nodig. Als je een basale app wilt met weinig functies dan kan het voordeliger zijn om hem elders, bijvoorbeeld in het buitenland, te laten maken. Wil je een kwalitatieve app met weinig bugs en een ontwikkelaar die met je mee denkt? Dan adviseren wij om een ervaren app ontwikkelaar in te huren die je assisteert in project management. Zo bespaar je op termijn juist op kosten.

Andere voordelen van het inhuren van een professionele partij zijn:

 • Expertises per besturingssysteem zoals Android en iOS
 • Daardoor altijd een specialist die werkt aan de app
 • Betrokken app ontwikkelaar gedurende het gehele traject
 • Je hebt een technisch partner om mee te sparren
 • Transparant, heldere communicatie en korte lijnen
 • Gespecialiseerd in fullservice app oplossingen
 • Je hebt een app die gebouwd is voor de toekomst
Bekijk onze casestudies

Benieuwd wat jouw app concept kost?

Vul onderstaand formulier zo gedetailleerd mogelijk in en wij voorzien je geheel vrijblijvend van een kostenindicatie.

WIJ WERKEN VOOR

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
App-ontwikkelaar-coffee-it-contact-fabian-giger