Overweeg je een app te laten maken? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de ontwikkeltijd van jouw app. Als appontwikkelaar wordt ons deze vraag regelmatig gesteld, en terecht. Hoe lang duurt het om een app te laten maken en wat zijn de kosten voor het ontwikkelen van de app? Dit zijn vaak de eerste twee vragen die ons worden gesteld. De kosten voor een app hebben wij eerder behandeld in een blog, nu vertellen we meer over de ontwikkeltijd van een app. Na het lezen van dit artikel heb je een beter beeld over de haalbaarheid van jouw app concept en het bijbehorende ontwikkeltraject.

Hoe lang duurt het om een app te laten maken

Hoe lang duurt het om een app te laten maken?

De tijd die nodig is om een app te ontwikkelen hangt sterk af van de functionaliteiten en complexiteit van de app. Zo kan een relatief simpele app binnen 2 weken gebouwd zijn, waartegen de ontwikkeling van een complexe app met veel functionaliteiten tot wel 6 maanden kan duren. Tevens zijn de kwaliteit van de code en een goed doordacht UI & UX design kernpunten wanneer je een app laat ontwikkelen door een professional. En dit kost tijd. Je kunt een app in bijvoorbeeld 2 weken laten bouwen door een buitenlandse ontwikkelaar via outsourcing, maar wanneer de app niet doet wat je ervan verwacht dan heb je er nog weinig aan. Met onze werkwijze en ervaring gaan wij meestal uit van minimaal 2 tot 6 maanden app ontwikkeling. Op deze manier kunnen wij garant staan voor de kwaliteit die je van een ervaren appontwikkelaar mag verwachten.

Globaal gezien kent het app ontwikkelproces de volgende fasen:
  • Conceptontwikkeling en afstemming (1 - 4 weken)
  • Ontwikkeling van het design van de app (2 - 4 weken)
  • De eerste wireframes en ontwerpen (2 - 4 weken)
  • Ontwikkeling van de prototypes en bèta versie (1 - 4 maanden)
  • Review, app testen en bug free maken (1 - 2 maanden)
  • Onderhoud van de app (Optioneel) (1 - 2 jaar SLA)

Een succesvolle app betekent maatwerk

Natuurlijk is bovenstaande een schatting. Zo kan het zijn dat de conceptvorming van jouw app veel langer (of korter) duurt of misschien moet je eerst een grove prototype hebben wil je de subsidie kunnen aanvragen voor de uiteindelijke app. Dit heeft allemaal invloed op de ontwikkeltijd van een app. Ook hangt de ontwikkeltijd af van de ontwikkelaar die je inschakelt en de gebruikte app techniek. Wil je bijvoorbeeld een native Android of iOS app laten maken, een geavanceerde Beacon app of een blockchain based app? De techniek is belangrijk voor zowel de kosten als ontwikkeltijd. Wij werken bijvoorbeeld met in-house specialisten. Dit betekent dat er altijd een specialist met betrekking tot het specifieke framework en programmeertaal werkt aan de app. Dit maakt de ontwikkeling ook een stuk sneller dan wanneer je werkt met generalisten. Een succesvolle app betekent zorg, tijd en maatwerk. Zowel tijdens de conceptfase als tijdens de ontwikkeling en bij het App design (UI & UX).

Het blijft lastig om een accurate indicatie te geven omdat de ontwikkeling zo afhankelijk is van de functionaliteiten van de app en de platformen waarop de app dient te werken. Weet je precies wat voor functies te app moet hebben? Dan kun je een hele accurate schatting krijgen van de ontwikkeltijd en de bijbehorende kosten. Zijn de functionaliteiten nog wat vager en zit je nog in de conceptfase? Dan wordt het een ruwe schatting. Benieuwd hoe lang het duurt om jouw app te laten maken? Neem vrijblijvend contact op en wij voorzien je vrijblijvend van een indicatie.

Vertel ons jouw app concept

NDA

Heb je een fantastisch app idee en wil je zeker weten dat jouw idee nog even geheim blijft voor het grote publiek? Dat begrijpen wij. Vraag om een NDA (Non Disclosure Agreement), ook wel een geheimhoudingsverklaring en we behandelen jouw app concept in vertrouwen.

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek