ROOMPOT DIGITAL KEY

Native app  |  IoT techniek

ROOMPOT DIGITAL KEY

Native app  |  IoT techniek

Roompot

VEILIG INCHECKEN BIJ ROOMPOT

Roompot wil iedereen voorzien van een zorgeloze vakantie vol leuke activiteiten. Toen ze zagen dat het inchecken verbeterd kon worden stonden ze voor een uitdaging. De vraag was: hoe verbeteren we de service met een gebruiksvriendelijk en veilig incheckproces wat ons helpt met het besparen van extra kosten?

Opdrachtgever: Roompot B.V.
Industrie: Domotica & IoT


Diensten: UI & UX design, development, doorontwikkeling en onderhoud

ZORGELOOS OP VAKANTIE BIJ ROOMPOT

Reis & Vrije Tijd Roompot

DE OPLOSSING VOOR ROOMPOT

Het doel van Roompot is om de eindgebruikers de beste ervaring te geven. Dit willen ze verbeteren door het hele incheckproces te digitaliseren aan de hand van een app. Bezoekers beheren het huisje van het boeken van een vakantie tot het uitchecken. Hierdoor kunnen de bezoekers bij aankomst direct in het huisje zonder eerst langs te gaan bij de receptie. Om dit project te testen zijn we begonnen met een pilotfase.

DE PILOT FASE

Om te testen of bezoekers enthousiast zijn over de app zijn we begonnen met een testfase. Bezoekers van een vakantiepark kregen de mogelijkheid om de app te gebruiken in plaats van bij de receptie langs te gaan. Na afloop wordt er gevraagd om feedback. Zijn de bezoekers enthousiast dan wordt het concept uitgerold over alle vakantieparken.

Pilot Roompot Smart key

INTERNET OF THINGS

Om de beste prestaties te bieden is er gekozen voor een native techniek. Daarbij maakt de app gebruik van een BLE (Bluetooth Low Energy) koppeling met het slot. De data is dusdanig encrypted dat de veiligheid van de gebruiker wordt gewaarborgd.

Roompot Smart Key app

Receptieloos

Minder contactmomenten, ultiem gebruiksgemak en meer efficiëntie voor de schoonmaakploeg. De bezoeker hoeft niet meer naar de receptie.

Smart Lock

Coffee IT is ook verantwoordelijk geweest voor het ontwikkelen van de SDK. Hierdoor is de techniek gemakkelijk te integreren binnen de eigen app van Koole Controls.

SOEPELE ONBOARDING

Met een druk op de knop kan de vakantie beginnen. Gemakkelijke onboarding met het reserveringsnummer en pincode die naar het opgegeven mailadres wordt verstuurd. De Roompot Digital Key is de eerste stap van Roompot in het integreren van Smart Home technieken in het vakantiepark. 

TRUST BY DESIGN

Het gevoel van veiligheid is belangrijk bij iets persoonlijks als toegang tot je vakantiehuis. Daarom heeft de app een custom protocol in de UX ingebouwd zodat gebruikers extra veiligheid ervaren. De deur wordt ontgrendeld met een vinger op de ‘ontgrendel’ button waarna een groene hoover met trilfunctie wordt geactiveerd. 

De Roompot Digital Key is een smart app waarmee gebruikers met behulp van het IoT gemakkelijk de deur kunnen openen met een smartphone.

Wesley Koolen, Roompot vakanties

Bekijk ons portfolio

BEKIJK HIER ONZE PROJECTEN

Van Progressive Web Apps tot whitelabel apps tot native. Wij ontwikkelen slimme apps op maar die elk bedrijf verder helpen.

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek