STATE OF THE ARTAPP DESIGN

Zoek je een app designer die jouw app concept kan vertalen naar een prachtige app met een goed doordachte flow? Als ervaren app ontwikkelaar kunnen wij elk app concept omzetten in een design dat naadloos aansluit op de behoeften van de doelgroep. Wij hebben user experience designers in huis die voor iOS en Android exact weten wat gebruikers verwachten. Hierdoor is het makkelijker te ontwikkelen en werkt de app intuïtiever. Een goed doordacht app design is de sleutel naar succes.

direct contact
App design UX en UI

In-house designers

Geen outsourcing maar in-house designers. Wij ontwerpen alle apps vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht.

Kom langs

Gebruiker = key

Bij onze app designs staat de ervaring van de gebruiker centraal. Een succesvolle app staat met het design.

Ons app ontwikkelproces

Divers portfolio

Van native apps tot PWA's, wij kunnen elk type app voorzien van een design wat past bij jouw doelstellingen.

Bekijk ons portfolio

App designer


Een ervaren app designer weet elke app om te zetten in een enthousiasmerende app met een goed uitgewerkt UI en UX design. Ons ervaren team van designers ontwerpt al ruim vijf jaar de meest uiteenlopende designs. Wij integreren de huisstijl, logo’s, kernwaarden en alle bijbehorende zaken die je als merk wilt uitstralen met jouw app. Door consistent user tests uit te voeren tijdens het ontwikkelproces wordt de flow van de app steeds verder geoptimaliseerd.

Heb je al een sterk concept voor een app of is de app al ontwikkeld maar wil je hem doorontwikkelen en verbeteren? Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden van het concept of de bestaande app.

Door onze specialisatie in app ontwikkeling kennen wij de vereisten van een onderscheidend en succesvol app design. Wij zijn de aangewezen partij om de app in een nieuw jasje te steken. Door de app in te richten op de behoefte van de doelgroep worden functionaliteiten van de app optimaal benut.

VRAAG EEN OFFERTE

HET APP DESIGN PROCES

Wanneer wij een app bouwen van concept tot release dan zit hier standaard een uitgebreid design proces in verwerk. In korte sprints werken wij middels een Agile werkwijze aan de app-ontwikkeling en het design. Het ontwerpproces kent de volgende fasen:

1: De schetsen (conceptvorming)
2: Prototypes (wireframes)
3: Final design (release time!)

Daarnaast is het mogelijk dat wij enkel het ontwerpproces voor handen nemen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er al een app is gebouwd, maar hij doorontwikkeld of geoptimaliseerd kan worden. Vraag hiervoor naar een op maat gemaakte offerte.

App design proces

De kenmerken van een goed app ontwerp


Een app designer richt zich op de belangrijkste eigenschappen van een goed uitgedacht app design: een prachtig ontwerp, goed doordachte flow en een intuïtieve user interface en veelvuldig testen. Onze designers hebben een nauwe samenwerking met de app ontwikkelaar en de opdrachtgever. Zo kan er snel geschakeld worden.

Onze app designers zorgen dat de app per platform specifiek wordt ingericht. Zo verschillen de richtlijnen voor een Android design van richtlijnen voor een iOS app. Omdat we zelf ook ontwikkelaars in huis hebben, kunnen wij een design per platform aanleveren waarmee ontwikkelaars direct aan de slag kunnen.

Andere voordelen van het inhuren van een professionele app designer zijn:

  • Kennis van de laatste app designs en tools
  • Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen & trends
  • Ervaring in grootschalige en langdurige app trajecten
  • Jouw ontwerp wordt getest bij de eindgebruiker
  • Kennis van wat ontwikkelaars nodig hebben en werkt
  • Jouw wensen vertaald naar app designs
App design
UX design app

UI designer (User Interface)


Onze UI designers zijn meesters in het maken van prachtige front-end ontwerpen. UI designers zijn verantwoordelijk voor hoe de app er uit ziet. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de app en alles wat de gebruiker ziet. Een UI designer werkt nauw samen met de UX designer. Zo zorgt de UI designer dat hetgeen wat de UX designer heeft ontwikkeld er goed uit ziet door middel van style guide, branding, visual language en alle uiterlijke onderdelen van de app.

UX designer (User Experience)


De UX designer richt zich op de gebruiker en hoe deze de app ervaart. De paden (of trechter) die de gebruiker aflegt binnen de app moet logisch aanvoelen en soepel verlopen. Alles wordt dus bekeken vanuit het oogpunt van de app gebruiker, dit wordt tussentijds regelmatig getest en doorontwikkeld door onze User Experience designer. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door middel van A/B-testing, het creëren van interactie patronen,  het maken van een interface en het bouwen van product logica middels wireframes en tracking. Zo ben je verzekerd van een succesvol en kwalitatief app design.

UI en UX gebruikersflow app

Recente projecten


Benieuwd naar apps die wij hebben ontwikkeld? Bekijk ons recente werk.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT