STATE OF THE ARTAPP DESIGN

Een goed doordacht app design is de sleutel naar succes. Zoek je een app designer die jouw app concept kan vertalen naar een prachtige app met een goed doordachte flow? Als ervaren app ontwikkelaar kunnen wij elk app concept omzetten in een design wat naadloos aansluit op de behoeften van de doelgroep. Realiseer meer succes met een gebruiksvriendelijke app die speciaal is ontworpen met de focus op de eindgebruiker.

In-house designers

Geen outsourcing maar in-house designers. Wij ontwerpen alle apps vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht.

Kom langs

Gebruiker = key

Bij onze app designs staat de ervaring van de gebruiker centraal. Een succesvolle app staat met het design.

Ons werkproces
app design

HET ONTWERPEN VAN APPS

Een ervaren app designer weet elke app om te zetten in een enthousiasmerende app met een goed uitgewerkt UI en UX design. Ons team van designers ontwerpt al ruim vijf jaar de meest uiteenlopende designs. Wij integreren de huisstijl, logo’s, kernwaarden en alle bijbehorende zaken die je als merk wilt uitstralen met jouw app.

Wij hebben in-house mobile- en web designers die bekend zijn met de guidelines van Apple en Google. Hierdoor gaat het ontwikkelen sneller, gebruikt het design de laatste trends en technieken en komen er minder bugs voor.

Onze fullservice aanpak is erop gericht om het voor onze opdrachtgevers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wij kunnen een geheel nieuwe app ontwikkelen met een passend app-design. Daarnaast kunnen wij kunnen bestaande apps voorzien van een nieuw design en de app doorontwikkelen en verbeteren.

Door onze specialisatie in app ontwikkeling kennen wij de vereisten van een onderscheidend en succesvol app design. Wij zijn de aangewezen partij om de app in een nieuw jasje te steken. Door de app in te richten op de behoefte van de doelgroep worden functionaliteiten van de app optimaal benut.

BIJ COFFEE IT STAAT DE GEBRUIKER CENTRAAL 

” De eindgebruiker bepaalt het succes van de app. Wij maken het leven van de gebruiker gemakkelijker “. – Job Burg

ZO VERLOOPT HET DESIGN PROCES

Wanneer wij een app ontwikkelen dan zit hier standaard een uitgebreid design proces in verwerkt. Wij zijn dan verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van de app. In korte sprints werken wij met een Agile werkwijze aan de app-ontwikkeling en het design. Wanneer wij een app ontwerpen dan hanteren wij de volgende stappen:

1: Wireframe(s)
2: Stijlimpressies
3: Volledig design

Elke stap wordt klikbaar opgeleverd in een prototype.

Het is ook mogelijk dat wij enkel het ontwerpproces van een app voor handen nemen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er al een app is gebouwd, maar hij doorontwikkeld of geoptimaliseerd kan worden. Het designproces wordt volledig op maat worden gemaakt afhankelijk van het vraagstuk en de optimalisatie wensen. Wil je een bestaande app herontwerpen? Vraag hiervoor naar een vrijblijvend adviesgesprek.

App ontwikkelproces mobiel

De kenmerken van een goed app ontwerp

Een app designer richt zich op de belangrijkste eigenschappen van een goed uitgedacht app design: een prachtig ontwerp, goed doordachte flow en een intuïtieve user interface door middel van veelvuldig testen. Onze designers hanteren een nauwe samenwerking met onze app ontwikkelaars en de opdrachtgever. Zo kan er snel geschakeld worden.

Onze app designers zorgen dat de app per platform specifiek wordt ingericht. Zo verschillen de richtlijnen voor een Android design van richtlijnen voor een iOS app. Omdat we zelf ook ontwikkelaars in huis hebben, kunnen wij een design per platform aanleveren waarmee ontwikkelaars direct aan de slag kunnen.

Andere voordelen van het inhuren van een professionele app designer zijn:

  • Kennis van de laatste app designs en tools
  • Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen & trends
  • Ervaring met grootschalige en langdurige app trajecten
  • Het ontwerp wordt getest bij de eindgebruiker
  • Kennis van wat ontwikkelaars nodig hebben en werkt
  • Jouw wensen worden een op een vertaald naar app designs

UI design app (User Interface)

UI designers zijn verantwoordelijk voor hoe de app er uit ziet. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de app en alles wat de gebruiker ziet. Een UI designer werkt nauw samen met de UX designer. Zo zorgt de UI designer dat hetgeen wat de UX designer heeft ontwikkeld er goed uit ziet door middel van style guide, branding, visual language en alle uiterlijke onderdelen van de app. Onze UI designers zijn meesters in het maken van prachtige front-end ontwerpen.

React Native app door Applicatie Ontwikkelaar Coffee IT
UI en UX gebruikersflow app

UX design app (User Experience)

De UX designer richt zich op de gebruiker en hoe deze de app ervaart. De paden (of trechter) die de gebruiker aflegt binnen de app moet logisch aanvoelen en soepel verlopen. Alles wordt dus bekeken vanuit het oogpunt van de app gebruiker.

De gebruikerservaring wordt tussentijds regelmatig getest en doorontwikkeld door onze User Experience designer. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door middel van A/B-testing, het creëren van interactie patronen, het maken van een interface en het bouwen van product logica middels wireframes en tracking. Hierdoor ben je verzekerd van een succesvol en kwalitatief app design wat voor meer rendement zorgt.

PROJECTEN MET EEN EIGEN STIJL

Fabian Commercieel directeur Coffee IT

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT