Een maatwerk app laten maken


Wij ontwikkelen maatwerk. Zo kun je een maatwerk app laten maken die volledig is toegespitste op de gebruiker, van ontwerp tot realisatie. Door betrouwbare technieken te gebruiken leveren wij kwaliteitsgarantie en optimale service. Of je nu een app nodig hebt om een intern bedrijfsproces te optimaliseren of een app die studentenkortingen aanbiedt. Als ervaren app ontwikkelaar hebben wij al veel opdrachtgevers geholpen in hun app succes. Voor elke industrie kunnen wij een app realiseren.

Op deze pagina geven we alle informatie die je nodig hebt wanneer je een app laat maken. Wat zijn de kosten voor het laten maken van een app, hoe ziet het app ontwikkelproces er uit en wat is de meerwaarde van een professionele app? Navigeer gelijk naar:

In-house


Geen outsourcing maar developers van eigen bodem. Jouw app in-house ontwikkeld voor het beste resultaat.


Lees er meer over

Divers portfolio


Van start-ups tot musea of grote zorginstanties. Wij hebben maatwerk apps gebouwd voor een breed scala aan klanten.


Bekijk ons portfolio

App meesters


Native iOS/Android, hybride of PWA? Laat een team van specialisten de app maken en ervaar persoonlijk contact.

Ontmoet het team

quote icon

Johan Cruijf Amsterdam arena + Coffee IT

“Great team of developers who excel in thinking with the client. Very capable, quick in delivery and professional in communication. They get the job done and do it very well. Great choice when you want to built any web service, app or platform.”

Robbert Schep, Groovidi

☆☆☆☆☆
Bekijk de casus

De voordelen van een professionele app


Een professionele app draagt bij aan het optimaliseren van een bedrijfsproces, realiseert meer winst, vergroot de online vindbaarheid of helpt jou met het oplossen van een specifiek probleem. Een goed voorbeeld hiervan is onze whitelabel oplossing voor Dutch Channels. Voor de lancering van de app zijn er veel user-tests uitgevoerd en is de app veelvuldig geoptimaliseerd voor de best mogelijke prestaties. Met deze online streaming app wordt een optimale user experience gerealiseerd voor een nichemarkt. De app is een groot succes en stond in de tweede week van lancering al in de categorie ‘trending’ van de App Store.

Nog niet overtuigd van de voordelen van een professionele app laten maken?

Wat feiten over app gebruik:

 • Het aantal app downloads stijgt elk jaar aanzienlijk
 • In 2018 zijn er in totaal 205.4 biljoen apps gedownload
 • In 2022 zijn dit naar verwachting 258.2 biljoen gedownloade apps
 • 38% van de totale app-tijd wordt besteed aan social- en muziek apps
 • Apps zijn veel gebruiksvriendelijker dan een mobiele website
 • Gemiddeld besteden gebruikers meer dan 3 uur per dag aan apps(!)
 • Apps zijn altijd bereikbaar en vaak zonder internet toegankelijk
 • Jonge gebruikers (18-24 jaar) besteden het meeste aantal uren aan apps
 • 87% van het mobiele gebruik wordt besteed aan apps, 13% aan web
iOS stage

Coffee IT als app ontwikkelaar


Wij hebben een passie voor apps maken. Maar dan wel apps die meerwaarde bieden en er ook nog eens strak uit zien. Daarom zijn wij anders dan een standaard app ontwikkel bureau. Wij treden graag op als technisch partner. Zo komen wij het liefst met te veel dan te weinig ideeën, kun je ons ook na kantoortijden benaderen voor een sparringsessie en proberen wij altijd door te ontwikkelen als team. Ons multidisciplinair team in Utrecht bestaat uit ontwikkelaars van elke programmeertaal en elk framework. Zo heb je altijd een team van specialisten die werkt aan de app.

 • Je wilt een app laten maken met het oog op de toekomst
 • Wij ontwikkelen apps voor elk platform en voor elk device
 • Wij helpen met het behalen van jouw bedrijfsdoelen en targets
 • Transparant; wij geloven in duidelijke communicatie en korte lijnen
 • Alle kennis volledig in-house vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht
 • Wij helpen met het bereiken van een grotere doelgroep
 • Wij zijn jouw sparringpartner
LEES MEER OVER ONS

Ons ontwikkelproces wanneer wij een app maken


Bij Coffee IT begeleiden wij je tijdens het gehele app ontwikkeltraject, van conceptfase tot livegang tot evaluatie. Door onze pragmatische en agile (scrum) werkwijze vertalen wij jouw wensen naar een succesvolle app productie op een flexibele wijze. Ons app ontwikkelproces bestaat uit een vijftal fasen: onderzoek, ontwerp, ontwikkeling, test en publiceer.

Tijdens elk traject treden wij op als expert én adviseur. Zo hanteren wij korte communicatie lijnen tussen de ontwikkelaars en de opdrachtgever. Zo kunnen wij snel schakelen waar nodig en heb je altijd direct contact met één van de projectleiders. Wij hebben specialisten op het gebied van (interactie) design, development, UI en UX en marketing. Heb je al een app laten maken door andere ontwikkelaars of designers? Wij kunnen samenwerken met andere partijen of de app doorontwikkelen.

ONS ONTWIKKELPROCES
App ontwikkel proces

iOS apps

Voor iPhone & iPad

Lees meer 

Android apps

Voor smartphones & tablets

Lees meer 

Web apps

Voor (mobiele) browsers

Lees meer 

Benieuwd naar een actueel voorbeeld? Klik op onderstaande app icons voor één van onze recente samenwerkingen:


Veelgestelde vragen bij een app laten maken


De kosten voor het ontwikkelen van een app zijn sterk afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld het type app en het gewenste platform. De onderstaande aspecten zijn o.a. van invloed op de kosten voor het ontwikkelen van een app:

 • Het type app (hybride, native, web app);
 • De platformen (Android, iOS, Windows, Web);
 • De mobiele apparaten (smartphones, tablets, smartwatches, smart tv’s);
 • De functionaliteiten (API koppelingen, GPS, pushberichten, etc.).

Benieuwd wat de kosten zijn voor een app laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een prijsopgave. Wij adviseren je graag omtrent het budget en de kosten.

Lees hier meer over de kosten voor het laten maken van een app.

Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk app oplossingen. Wij zijn een specialist, geen generalist. Ons team van specialisten kan zowel hybride, native als web apps realiseren. Als full service app ontwikkelaar kunnen wij apps voor alle denkbare devices en mobiele besturingssystemen opleveren. Coffee IT is niet zo zeer gespecialiseerd in één type app. Zo hebben wij onder andere ervaring met games, beacons apps, e-learning apps en bedrijfsapps.

Wanneer je een app laat maken door ons kun je directe communicatie verwachten met onze ontwikkelaars. Daarnaast zijn wij een betrokken partner in het gehele app ontwikkeltraject. Indien wenselijk dan denken wij graag mee omtrent alle aspecten van een succesvolle app ontwikkeling zoals het concept, techniek, marketing en onderhoud. Hierbij kun je altijd goed advies verwachten zodat wij het beste resultaat kunnen garanderen.

Zoals je van een gedegen app ontwikkelaar mag verwachten hanteren wij een pragmatische werkwijze. Als je de app laat maken door ons dan beginnen wij met het kijken fundamentele eigenschappen van jouw bedrijf. Dit zijn bijvoorbeeld de missie, visie, concurrentie, zwaktes en sterktes. Vervolgens kijken we naar de projectspecificaties en de beoogde doelen zoals de communicatie, tijdsplanning en technische vereisten. De keuze tussen een hybride, native of web app is erg belangrijk, als adviseur en expert op het gebied van het app ontwikkeling helpen wij graag bij deze keuze.

Wanneer er een goed gefundeerde beslissing is gemaakt met betrekking tot het soort app stellen we samen een plan op en worden de eerste technische ontwerpen gerealiseerd. Wanneer we op één lijn zitten en de vereisten op papier staan beginnen we met het maken van de app. Na de oplevering kunnen wij tevens bijdragen aan de distributie van de app in de app stores. Daarnaast kun je bij Coffee IT rekenen op goede nazorg en advies met betrekking tot de kosten voor onderhoud van de app en eventuele updates.

Ja, als app ontwikkelaar hebben wij ruime kennis en ervaring in het ontwikkelen van b2b apps. Of het nu gaat om een start-up, MKB bedrijven, multinationals of overheidsinstellingen. Wij zijn in staat om voor elk bedrijf of organisatie een geschikte zakelijke app te ontwikkelen. Wij hebben aantoonbare expertise op het gebied van business apps.

Bekijk ons portfolio om te zien voor welke bedrijven wij inmiddels al succesvolle apps hebben ontwikkeld.

Als full-service app ontwikkelaar kunnen wij voor elk platform een app ontwikkelen. De meest bekende platformen zijn de besturingssystemen Android en iOS. Wij kunnen echter ook apps ontwikkelen voor minder bekende platformen zoals web apps of PWA’s.

Naast native apps kunnen wij ook ook voor meerdere platform tegelijk een app ontwikkelen. Een dergelijke ontwikkelmethode wordt ook wel een hybride app genoemd. Hierbij maken wij gebruik van bestaande frameworks zoals AngularJS en Ionic.

Zoals u van een betrouwbare app ontwikkelaar mag verwachten kunnen wij voor alle mobiele apparaten een geschikte app ontwikkelen. Zo hebben wij voor diverse opdrachtgevers apps ontwikkelt voor voor uiteenlopende devices. Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van apps voor:

 • Smartphones (Android-telefoons, Windows Phones en iPhone)
 • Tablets (Android tablets/phablets en iPad)
 • Smart TV’s (Android TV en Apple TV)
 • Smartwatches (Android Wear en Apple Watch)

Heb je een andere vraag?


Staat je vraag er niet tussen en je wilt een app laten maken? Druk op de onderstaande button en wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

NEEM CONTACT OP

UI & UX design

Bij het laten maken van een app stellen wij de eindgebruiker altijd centraal. Onze UI en UX designers werken samen om het beste ontwerp en flow te realiseren gepersonaliseerd op jouw doelgroep. 

App laten maken

Door gebruik te maken van de nieuwste tools garanderen wij een hoge kwaliteit code, sporen wij bugs vroegtijdig op, werkt de app goed en bespaar je op onderhoud(kosten). 

App marketing

Zonder actieve gebruikers is er weinig succes. Wij kunnen het succes vergroten door een strategisch marketingplan op te stellen en de zichtbaarheid vergroten door SEO, SEA en social media.

Wat zijn de kosten voor het laten maken van een app?

De kosten voor het ontwikkelen van een app hangen sterk af van het platform waar de app op dient te werken, de gewenste functionaliteiten en de deadlines waar wij rekening mee dienen te houden. Ook de features, het aantal schermen en het design zijn bepalend voor de prijs van een app. Benieuwd wat de ontwikkelkosten zijn voor jouw app concept? Vul onderstaand formulier zo gedetailleerd mogelijk in en wij voorzien je vrijblijvend van een kostenindicatie.

"Wij zoeken de grenzen van techniek op om het leven van de gebruiker te verbeteren."


Job Burg – Operationeel directeur

Fullservice app ontwikkelaar Coffee IT

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
App-ontwikkelaar-coffee-it-contact-fabian-giger