Een applicatie met alleen de essentiële functionaliteiten

Jouw app binnen de kortste keren in de App Store?

Met een Minimum Viable Product (MVP) realiseer je alleen de essentiële functies. Zo valideer je snel en effectief het idee bij de doelgroep.

Start met jouw MVP app

Na het ontwikkelen van 150+ apps en platformen weten we als geen ander wat zorgt voor een succesvolle app. Daarom hebben wij de Accelerator Day in het leven groepen. Gezamenlijk ontwikkelen we jouw MVP app. Tijdens deze dag definiëren we alle functies en requirements. Vervolgens kijken we naar de meest essentiële functies voor de eerste versie van jouw app.

Voordelen van een MVP app:

  • Direct feedback van de eindgebruiker
  • Efficiënt inzetten van tijd & middelen
  • Je hebt een proof of concept
  • De juist fundament voor doorontwikkeling
MVP App ontwikkelen

Inchecken met de Roompot Digital Key

Roompot wil iedereen voorzien van een zorgeloze vakantie vol leuke activiteiten. Dit begint al bij het inchecken. Roompot had daarom een duidelijke casus voor ons: hoe verbeteren we de service met een gebruiksvriendelijk en veilig incheck-proces wat ons helpt met het besparen van extra kosten? Het resultaat was een MVP app die het hele proces te digitaliseert.

De pilotfase

Met het ontwikkelen van een MVP app werken we data gedreven en resultaatgericht. Om de testen of bezoekers enthousiast zijn over het vernieuwde proces is er gestart met een pilotfase. Bezoekers van een vakantiepark kregen de mogelijkheid om te app te gebruiken in plaats van inchecken bij de receptie. Vervolgens wordt er data verzameld en om feedback gevraagd. Zijn de bezoekers enthousiast dan wordt het concept uitgerold over alle vakantieparken.

Waarom kiezen voor Coffee IT?

Wij begeleiden onze klanten van concept tot ver na release. Van applicaties die de luchtvaart een stuk duurzamer maken tot een video On Demand streaming service.

Waarom een MVP app laten ontwikkelen?

MVP is de afkorting voor Minimum Viable Product. Een applicatie met alleen de essentiële functionaliteiten. Vervolgens ga je data en feedback verzamelen van gebruikers. Sluit het app idee aan bij de behoefte van de gebruiker en zit je op de goede weg? Dan is het tijd voor doorontwikkeling.

Een van de grootste redenen om eerst een MVP te bouwen is de ontwikkelkosten. Door alleen de belangrijkste functionaliteiten te ontwikkelen, blijft de investering beperkt en valideer je het idee snel bij de doelgroep.

Arrow right button secondary

Roompot Digital Key

Gasten de beste ervaring bieden door het hele incheckproces te digitaliseren aan de hand van een app. Bezoekers ontvangen thuis een digitale sleutel. Hierdoor kunnen ze bij aankomst direct het huisje in zonder eerst langs te gaan bij de receptie.
Image CMS coffee it
Roompot Digital Key

In-Lite

Bedien je tuinverlichting overal met de in-lite app, Google Home en Alexa. Motion sensors en routines zorgen voor de perfecte timing. Zowel online als offline te bedienen via Bluetooth Low Energy. De app heeft maandelijks 12.000 actieve gebruikers en meer dan 35k tuinen bevatten in-lite lampen.
Image CMS coffee it
In-Lite_project_image

Bagtag

Reizen met bagage net zo comfortabel maken als zonder bagage. Ontdek BAGTAG, de ultieme reisgenoot voor de frequente vlieger. Check eenvoudig je bagage in zonder incheckbalie met het elektronische bagagelabel. Beter voor het milieu en jouw tijd.
Image CMS coffee it
bagtag_app

ExamenOverzicht

ExamenOverzicht heeft als doel om scholieren optimaal voor te bereiden op hun examens. Dit doen ze door heldere samenvattingen en digitale bundels aan te bieden via de web app. Zo hebben scholieren al meer dan 2.3 miljoen minuten gestudeerd in Examenoverzicht.
Image CMS coffee it
examenoverzicht_learning_app

Meer over MVP apps

Succesverhalen van MVP apps

in-lite, ondertussen de grootste leverancier in tuinverlichting van Nederland, heeft bij ons een app laten maken. Dit is begonnen als MVP waarbij wij alleen de basisfuncties hebben getest. De feedback van de eindgebruikers werd steeds verwerkt in de app waardoor alle functies toegevoegde waarde bieden. Ondertussen kun jij met de app alle tuinverlichting als geheel of individueel bedienen. Ondertussen heeft de app duizenden actieve gebruikers. Lees meer over het verhaal van in-lite in ons portfolio.

Ervaren MVP applicatie ontwikkelaar

Een MVP app heeft dan alleen de basis functionaliteiten van de app, het ontwikkelen ervan is nog steeds een ingewikkeld proces. Het inschakelen van een professionele applicatie ontwikkelaar voor een MVP app brengt meerdere voordelen met zich mee. Denk hierbij aan tijd die bespaard wordt. Daarnaast heeft een full service applicatiebureau de benodigde ervaring om de app zo efficiënt mogelijk te ontwikkelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Arrow right button secondary
Arrow right button secondary

Neem contact op

Job staat voor je klaar.

Jouw app laten maken? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.