Waarom Coffee IT apps ontwikkeld met Agile Scrum? Met de Agile ontwikkel methode houden we planning, budget en scope in controle. Maar wat is nou precies Agile? Agile is een project aanpak waarin behendigheid voorop staat (letterlijke betekenis ‘Agile’). Een Agile app project houdt rekening met mogelijke veranderingen in de toekomst en speelt hier om een effectieve manier op in.

Hoe gaat Agile app ontwikkelen (Scrum) te werk?

Agile is een verzamelnaam voor een aantal flexibele project methodes. Coffee IT maakt gebruik van de Scrum methode, Scrum staat voor snel itereren. Tijdens het ontwikkelproces worden kleine belangrijke delen van de app in korte sprints gerealiseerd. Een sprint is een periode van twee weken waarin het ontwikkel team werkt aan een gezamenlijk opgesteld doel. Het is belangrijk dat het eindresultaat werkt en testbaar is. Voordeel hiervan is dat de klant al snel een werkend product heeft en eenvoudiger het project kan sturen naar prioriteiten. Goede communicatie is de sleutel tot succes in ieder project. Agile biedt dit door de tussentijdse opleveringen. Iedere sprint is testbaar op de eindgebruiker, dit zorgt voor het beste resultaat. Verandermanagement is ook eenvoudiger en goedkoper in een Scrum Agile app project, omdat vroegtijdig fouten kunnen worden verholpen.

Agile app ontwikkelen

Scrum eigenschappen

  • Het scrum-team is zelf verantwoordelijk voor de planning, de werkverdeling en de voortgang.
  • Kleine planbare taken van 2 tot 3 uur.
  • Gericht op eigen verantwoordelijkheid van het team.
  • Een product-owner (vaak de klant) bepaalt wat er ontwikkeld dient te worden en het team bepaalt hoe zij dit gaan realiseren.
  • Overzichtelijk Scrum board waarop tussentijds het proces in te zien is.
  • Iedere sprint sluit af met een terugblik (retrospective) om te kijken hoe het proces verbeterd kan worden en wat er goed ging.

Tot slot

Naast bovengenoemde feiten levert een Agile Scrum project u ook motivatie op. De betrokkenheid is hoger en de doorlooptijd is veel korter. Agile Scrum is een frisse kijk op grote langdradige projecten en zorgt voor een beter eindproduct dat ook nog eens beter gewaarborgd is. Mocht u vragen hebben over de toepassing van Agile Scrum of bent u opzoek naar een app ontwikkelaar? Dan komen we graag ik contact met u.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
Job Burg