SERVICE EN ONDERHOUD APP

App onderhoud op structurele basis zorgt voor een lange levensduur van een app. Coffee IT biedt hoogstaande service en onderhoud van applicaties. Dit betekent dat de app geen downtime heeft, eventuele bugs met prioriteit worden verholpen en de app na besturingsysteemupdates getest en bijgewerkt wordt.

Transparant en kostenefficiënt: op deze pagina geven we meer uitleg over de app onderhoud kosten.

Bekijk onze referenties
App onderhoud kosten
Applicatiebeheer

SCENARIO'S WAARIN SERVIE EN ONDERHOUD APP NOODZAKELIJK ZIJN

Het ontwikkelen van een applicatie is een grote onderneming. Om de gedane investeringen terug te verdienen en het succes van de app te vergroten is applicatie onderhoud noodzakelijk. Er zijn veel scenario’s waarin het uitbesteden van het app onderhoud een slimme strategie is voor een app-eigenaar:

  • De organisatie is in hoge mate afhankelijk van de app.
  • De app is een belangrijke inkomstenbron voor de organisatie.
  • De eigen organisatie heeft onvoldoende technische capaciteit in huis.
  • De app moet doorontwikkeld worden en een lange levensspanne hebben.
  • De app vertoont gebreken of privacy issues voor de eindgebruiker.
  • De app heeft een bedrijfsondersteunende of operationele rol.

Applicatiebeheer

De app is altijd online. Problemen of bugs worden met de hoogste prioriteit opgelost en bug fixes worden veelvuldig getest op nieuwe iOS en Android systemen.

Meer over applicatiebeheer

Security & privacy

Onze programmeurs gebruiken beveiligingsprotocollen en zorgen zo voor extra veiligheid. Hierdoor wordt de privacy van de gebruiker gewaarborgd.

Lees er meer over

App experts

Onze in-house developers zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van complexe apps met elke techniek. Wij kunnen elk type app onderhouden.

Bekijk ons portfolio

4 POSTEN VOOR ONDERHOUDSKOSTEN VAN EEN APP

4 POSTENVOOR APP ONDERHOUD

In vrijwel alle gevallen krijg je te maken met onderhoudskosten achteraf, na het ontwikkelen van de app. Het onderhoud en de kosten ervan verschillen per app en hangen af van de doelstellingen en de complexiteit van de app. Welke onderhoudskosten zijn dit:

Service en onderhoud app

App Store kosten

Het plaatsen van een app in de stores en het aanmaken (en actief houden) van een developer account is niet gratis. Wij helpen onze opdrachtgevers in dit proces door begeleiding te geven en deze pagina waarin we de stappen en kosten uitleggen voor het aanmaken van een developer account.

App Store updates

Hieronder vallen regulier onderhoud zoals besturingssysteem updates. Daarnaast willen Google en Apple dat een app bij een update voldoet aan hun nieuwe eisen. Op onze website geven we regelmatig een berichtgeving wanneer de stores hun richtlijnen aanpassen. Wanneer je een app update, moet de ‘nieuwe’ app voldoen aan de richtlijnen. Denk aan:

  • Schermgrootte updates
  • Beveiliging updates
  • Design updates

Data kosten & content aanpassen

Wil je zelf content kunnen aanpassen in de app? Denk aan tekst, video of gebruikers. Content wordt vaak via een eigen server verstuurt naar de app. De content wordt opgeslagen én verstuurt door de server. Beiden kosten geld in de vorm van opslag en bandbreedte. Je huurt een server die voldoet aan de opslag en bandbreedte je nodig hebt voor je app.

App optimaliseren 

Wil je een app doorontwikkelen en extra functies toevoegen? Dan is het handig om hier duidelijke afspraken over te maken met de app ontwikkelaar. Bijvoorbeeld door een SLA (onderhoudscontract) af te spreken met hierin per functie hoeveel uur er voor ontwikkeling begroot is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op.

SERVICE EN ONDERHOUD APP NA SYSTEEMUPDATES

Na de ontwikkeling wordt de app gepubliceerd in de App Store of Google Play Store. Het is belangrijk dat de app goed blijft functioneren. Besturingssystemen zoals iOS en Android plegen regelmatig systeemupdates. Je wilt dat de app goed blijft functioneren, ook na deze updates. Door tijdig onderhoud te plegen zorg je dat de app futureproof is en werkt op de nieuwe generatie smartphones en tablets. Bijvoorbeeld de aankomende opvouwbare telefoon of de compatibiliteit van iPad apps en iMac apps.

Hoe vaak moet je een app update doorvoeren?

Hier zijn geen vaste regels voor. Uit onderzoek van AnyPrecense blijkt dat ruim de helft van de apps ongeveer eens per half jaar wordt geüpdatet. Bijna één derde van de apps die in de app stores staan gebeurt dit maandelijks. Eén tiende van de apps wordt één keer per jaar geüpdate.

Neem contact op
Gemiddeld aantal app updates
app onderhoud en applicatiebeheerder

SLA BIJ COFFEE IT

Als specialist in app ontwikkeling weten wij hoe we apps efficiënt moeten onderhouden. Wij kunnen op structurele basis onderhoud plegen. Ook bieden wij de mogelijkheid tot de afname van een SLA (Service Level Agreement). Een SLA is een onderhoudscontract die in wederzijds overleg wordt afgesloten. Bugs die tijdens de testface van de app niet aan het licht zijn gekomen worden alsnog opgelost. Maar ook bugs die voortkomen uit wijzigingen in besturingssystemen van bijvoorbeeld Google of Apple.

Neem contact op
Fabian Commercieel directeur Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT