in-lite connected app
in-lite connected app
in-lite connected app

App design

Hoeveel input heb ik in de designfase?

keyboard_arrow_down

Bij Coffee IT is samenwerking van uiterst belang. Omdat wij in sprints werken heb je tijdens retrospectives (en ook tussendoor) de mogelijkheid om input te geven over het design. Onze designers zijn hierin uitvoerend maar luisteren graag mee.

Wat is usibility testing?

keyboard_arrow_down

Usibility testing wordt gedaan aan de hand van prototypes. Nog voordat (een deel) van de app in development gaat wordt gekeken naar hoe de functionaliteiten van de app samen gaan werken. Onze designers doen dit om eventuele fouten uit te lichten maar ook om de klant een beeld te geven van hoe de app er uiteindelijk ook komt te zien en hoe deze gaat werken.

Wat is de waarde van gebruikersonderzoek?

keyboard_arrow_down

Zonder gebruikersonderzoek loop je de kans dat het design en/of functionaliteiten van de app niet aansluiten met waar de eindgebruikers naar op zoek is. Door uitgebreid gebruikersonderzoek kunnen we betere richtlijnen maken voor het app design die leiden naar de beste gebruikerservaring.

Waarom is de design fase belangrijk?

keyboard_arrow_down

Tijdens de design fase kijken we naar wat wel en niet mogelijk is qua design. Developers kijken dan mee of zij de designs daadwerkelijk om kunnen zetten in de app. Als de basis helder is, wordt er een wireframe gemaakt. Denk hierbij aan de navigatie en functies. Vervolgens ontwikkelen we stijlimpressies die de visuele richting bepalen, afgestemd op jouw merk en doelgroep. Uiteindelijk creëren we een einddesign dat zowel functioneel als prachtig is.

Wat is de waarde van ux/ui design?

keyboard_arrow_down

De waarde van UX/UI design is dat het kan bepalen of een gebruiker de app fijn vindt om te gebruiken, of de app na korte tijd weer verwijderd. Zeker als het een nieuwe gebruiker is zijn de eerste stappen die gezet worden in de app cruciaal. UX/UI design gaat hand in hand om dit zo mooi en gebruikersvriendelijk te maken.

Wat is ux/ui design?

keyboard_arrow_down

Een goed uitgewerkt UX design is essentieel voor je app. Het bepaald namelijk hoe de gebruiker de functies van jouw app ervaart. UI design maakt dit aantrekkelijk met visuals. Lees hier meer over app design.

Mobiele apps

Wat is het verschil tussen hybride, native en web apps

keyboard_arrow_down

Veel mensen vragen zich af wat nou precies het verschil is tussen hybride, web- en native apps. Hieronder in het kort de verschillen:

  • Native apps zijn apps die specifiek zijn ontwikkeld voor het besturingssysteem van het apparaat. Een native iOS-app werkt perfect samen met het iOS-besturingssysteem, en een native Android-app werkt perfect samen met een Android-apparaat. Dit geeft de meest gebruiksvriendelijke ervaring. Voorbeelden van native apps zijn in-lite en KLM.
  • Hybride apps zijn één ontwikkeling voor beide apparaten. Je hoeft dus niet twee keer de code te schrijven voor iOS en Android. Dit bespaart tijd én geld, maar kan inleveren op de prestaties. Voorbeelden van hybride apps zijn Deloitte en ROC Midden Nederland.
  • Web apps zijn apps die je in je browser opent. Er is dus geen download nodig. Hiermee combineer je de kracht van een reguliere app met de mogelijkheden van een desktop. Voorbeelden van web apps zijn De Lerende Ambtenaar en ExamenOverzicht.

App idee overleggen?
Praat met Job!

Web apps

Wat is een web app?

keyboard_arrow_down

Een web app is een toepassing die je direct via een webbrowser gebruikt, zonder te downloaden of installeren. Het combineert de kracht van een app met de flexibiliteit van een desktop en biedt voordelen zoals een lage instapdrempel en ondersteuning voor complexe functionaliteiten.

Meer over web apps.

(Door)ontwikkeling

Voor welke platformen maken jullie apps?

keyboard_arrow_down

Wij ontwikkelen apps voor zowel hybride als native platformen, waaronder iOS, Android en web apps. Dit betekent dat we zowel native apps ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op het besturingssysteem van het apparaat, als web apps die platformonafhankelijk in een browser werken. Daarnaast bieden we ook hybride apps aan, waarmee je met één ontwikkeling zowel iOS- als Android-gebruikers bereikt. Hierdoor heb je flexibiliteit in de keuze van technologie, afhankelijk van jouw behoeften en budget.

Hoe werken jullie?

keyboard_arrow_down

Wij werken middels een Scrum-Agile methodiek, een flexibele en efficiënte werkwijze die ons helpt om jouw app stap voor stap te ontwikkelen. In tweewekelijkse sprints, gevolgd door een retrospectieve, werken we aan de ontwikkeling van jouw app. Tijdens een sprint richten we ons op vooraf gedefinieerde taken en doelen, waardoor we snel en iteratief resultaten kunnen opleveren.

Na elke sprint plannen we een retrospectieve waarin we de voortgang evalueren, feedback verzamelen en verbeterpunten bespreken. Dit proces stelt ons in staat om flexibel in te spelen op jouw wensen en eventuele nieuwe inzichten. Zo garanderen we dat jouw app niet alleen technisch hoogstaand is, maar ook volledig aansluit bij jouw behoeften en de wensen van jouw doelgroep.

Meer informatie over ons ontwikkelproces

Hoe krijg ik updates over mijn project?

keyboard_arrow_down

Elke twee weken plannen we een retrospectieve waarin we gezamenlijk de status en de huidige werkzaamheden bespreken. Dit is het moment waarop jij ons van feedback kunt voorzien. Zo houden we de stip aan de horizon helder en werken we samen toe naar een app die volledig aan jouw wensen voldoet. Heb je tussentijds vragen of opmerkingen? Je kunt altijd terecht bij jouw aangewezen projectmanager.

Meer informatie over ons ontwikkelproces

Wat zijn de stappen in het ontwikkelingsproces?

keyboard_arrow_down

Hier in het kort de stappen die we doorlopen wanneer we jouw app ontwikkelen:

  • Stap 1: Samen met onze Concept Club zetten we jouw app idee om in een roadmap met heldere stappen tijdens een Accelerator Dag.
  • Stap 2: We voeren doelgroeponderzoek uit, maken wireframes en werken de eerste schetsen van jouw app uit.
  • Stap 3: Het finale design wordt opgeleverd.
  • Stap 4: Het ontwikkelproces gaat van start. Na grondig testen is jouw app klaar voor de app stores.
  • Stap 5: Tijd voor lancering! Onze Marketing Club helpt je graag verder met een succesvolle introductie.

Meer informatie over ons ontwikkelproces

Hoe lang duurt het om een app te laten maken?

keyboard_arrow_down

Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen als app ontwikkelaar is: ‘Hoe lang duurt het om een app te laten bouwen?’ De duur van de ontwikkeling hangt sterk af van de complexiteit. Welke functionaliteiten moet de eerste versie van de app bevatten, en welke techniek wordt hiervoor gebruikt? Moet de app specifiek voor iOS of Android worden gebouwd, of wil je een webapplicatie? Deze factoren zijn bepalend voor de ontwikkeling en de tijdsduur hiervan. De ontwikkeling duurt gemiddeld enkele weken tot een aantal maanden.

Een idee krijgen welke functies en techniek jouw app nodig heeft? Doe onze keuzegids!

Hoe wordt er gecommuniceerd tijdens het app ontwikkelproces

keyboard_arrow_down

Tijdens de ontwikkeling van jouw app krijg je een vaste projectmanager. Hij/zij is gedurende het proces jouw aanspreekpunt. Wij hanteren een Scrum-Agile werkwijze. Dit betekent dat wij in sprints van twee weken werken, gevolgd door een retrospectieve. Hierdoor kunnen we tweewekelijks reflecteren en jouw feedback/input implementeren.

Kan ik bij jullie ook app onderhoud laten overnemen?

keyboard_arrow_down

Bij Coffee IT kun je terecht om het onderhoud van je app zorgeloos over te laten nemen. Lees er hier meer over.

Hoeveel kost het beheer en onderhoud an mijn mobiele app?

keyboard_arrow_down

De kosten voor app beheer zijn volledig afhankelijk van het type app, de complexiteit van de app en de gewenste handelingen. Moeten wij bijvoorbeeld zorgen dat de app draaiende blijft en naar behoren functioneert of moeten wij geheel nieuwe functies toevoegen? Wanneer wij een onderhoudscontract aan gaan met onze opdrachtgever dan richten wij dit onderhoudscontract volledig op maat in en zijn er meerdere opties mogelijk. Zo kun je kiezen voor een vast uurtarief op maandbasis of een tarief op basis van de extra functionaliteiten.

Strategie

Wat is een app concept?

keyboard_arrow_down

Een app concept is het eerste grove idee van jouw app. Tijdens een Accelerator Day met de Concept Club werken wij jouw concept uit tot een roadmap met heldere stappen en doelen. Deze roadmap dient als een duidelijke leidraad voor de ontwikkeling van jouw app en zorgt ervoor dat het idee van concept tot realiteit kan worden gebracht. Zo krijg je inzicht in de benodigde tijd, middelen en prioriteiten om jouw app succesvol te realiseren.

Hoe kunnen jullie helpen tijdens en na de lancering van mijn app?

keyboard_arrow_down

Als onderdeel van The Digital Club werken wij nauw samen met onze Marketing Club. Zij zijn verantwoordelijk voor de marketing van jouw app, waaronder app campagnes, App Store Advertising (ASA) en App Store Optimalisatie (ASO). Met hun expertise brengen zij jouw app onder de aandacht van de juiste doelgroep en zorgen zij voor een succesvolle lancering.

Wil je meer weten over wat onze Marketing Club voor jouw app kan betekenen? Neem contact op.

ik heb een app idee, waar moet ik beginnen?

keyboard_arrow_down

Het ap pidee is natuurlijk stap 1. Stap 2 is het uitwerken van jouw app idee tot een roadmap met heldere stappen. Dit doen we tijdens een Accelerator Day met onze Concept Club. Zij valideren jouw idee en werken de strategie uit, zodat je een duidelijk en concreet plan hebt voor de ontwikkeling van jouw app. Laat jouw app idee valideren en maak een afspraak met onze Concept Club!

Benieuwd welke techniek jouw app nodig heeft? Binnen 5 minuten krijg je een idee door onze keuzegids te doen.

App idee overleggen?
Praat met Job!

Overige vragen

Wat kost een app laten maken?

keyboard_arrow_down

Hoeveel het ontwikkelen van een eigen app kost, hangt voornamelijk af van twee factoren: de complexiteit van de app en de gebruikte techniek. Beide hebben namelijk een grote invloed op de benodigde ontwikkeluren. Het aantal functionaliteiten dat de app moet bevatten, bepaalt grotendeels de kosten. Met andere woorden: hoe minder schermen en functies, hoe minder ontwikkelingsuren er nodig zijn.

Wil je weten welke functies en techniek jouw app nodig heeft? Doe onze keuzegids

De kosten voor het bouwen van een app variëren van enkele duizenden tot enkele miljoenen euro’s. Al onze maatwerkapps worden volledig vanaf de grond opgebouwd en specifiek ontwikkeld voor jouw organisatie en/of doelgroep.

Hoe lang bouwen jullie al apps?

keyboard_arrow_down

Coffee IT is opgericht in 2014 en bestaat inmiddels 10 jaar. In die tijd hebben we al meer dan 150 apps gebouwd voor verschillende klanten zoals KLM, ROC en ExamenOverzicht. Bekijk hier al onze apps die we hebben gemaakt.

Zijn jullie gecertificeerd?

keyboard_arrow_down

Wij zijn een ISO-27001 en NEN-7510 gecertificeerd bedrijf. Maar wat kunnen we met deze certificeringen?

ISO-27001

Deze certificering staat voor informatiebeveiliging. Deze “norm” stelt eisen voor het vaststellen, uitvoeren, controleren, bijhouden en verbeteren van data en beveiliging. Met het behalen van deze certificering stellen we vast dat wij het informatieproces beheersen, gegevens goed beveiligen en serieus omgaan met vertrouwelijke informatie van zowel onze medewerkers als van opdrachtgevers.

NEN-7510

De NEN-7510 certificering is bijna hetzelfde, alleen dan voor zorginstellingen en (toe)leveranciers. Wij ontwikkelen steeds meer mooie zorg apps die patient data verwerken. Daarom was het voor ons heel belangrijk om ook deze certificering te behalen. We zijn trots dat we de certificering in ontvangst hebben mogen nemen. Met deze certificering kunnen wij nog meer mooie zorg apps maken!

Neem contact op

Job staat voor je klaar.

Jouw app laten maken? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.