IoT app ontwikkelaar

Koppel al jouw apparaten met het Internet of Things (IoT). Jij bedient alles vanuit een centraal punt met een technisch hoogstaande, revolutionerende en efficiënte app. IoT app ontwikkeling is een van onze specialismen. Met een maatwerk IoT app helpen wij organisaties met het creëren van slimme en duurzame oplossingen.

Ons portfolio van IoT apps

Merken die Coffee IT vertrouwen

Twee IoT-appsvan onze app developers

Native-, hybride of web-apps. Je kunt bij ons een IoT app laten maken voor verschillende platformen zoals iOS of Android. Maar welke apps vinden onze IoT-ontwikkelaars het leukste om te bouwen? We vroegen het ze.

in-lite tuinverlichting

De in-lite app maakt gebruik van slimme IoT technologie. Hiermee kun jij vanaf je smartphone de hele tuin bedienen. Door gebruik te maken van een Mesh Netwerk kunnen gebruikers de gewenste handelingen uitvoeren op basis van Bluetooth en routines instellen.

Bekijk de in-lite app

Elektronischbagagelabel BAGTAG

Door slimme IoT techniek toe te passen kunnen reizigers met hun smartphone hun koffers inchecken. De BAGTAG app werkt met Bluetooth Low Energy en is gekoppeld aan een elektronisch bagagelabel. Elk elektronisch bagagelabel zit aan een koffer bevestigd. BAGTAG wordt gebruikt bij grote airliners zoals KLM, Lufthansa, China Airlines en draagt bij aan verduurzaming van de luchtvaart.

Meer over BAGTAG

Internet of thingsontwikkelaar Coffee IT

het team

In-house development

Geen outsourcing maar eigen IoT experts voor het beste eindresultaat. Elke IoT app wordt in-house bij ons ontwikkeld door een multidisciplinair team.

ONZE DEVELOPERS

Technisch partner

Samen met onze opdrachtgevers ontwikkelen we duurzame oplossingen voor complexe problemen. Bekijk de reviews van onze klanten en hun behaalde app-successen.

Onze reviews

Specifieke kennis

Gebouwautomatisering met iBeacons, een smart lock voor Roompot of tuinverlichting met een Bluetooth Mesh Netwerk. Bekijk al onze IoT apps en ontdek alle mogelijkheden.

ONS portfolio

Casestudies: IoT app ontwikkelaar

Wij helpen bedrijven klaar te maken voor de toekomst door intuïtieve IoT apps te ontwikkelen. Deze apps zijn volledig ingericht aan de hand van de bedrijfsdoelen en worden gekenmerkt door een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Enkele voorbeelden van IoT apps die wij recentelijk hebben ontwikkeld:

BAGTAG: een app waarmee gebruikers via Bluetooth Low Energy een koffer met de smartphone inchecken.
In-lite. Een app waarmee tuinverlichting wordt bediend met een Mesh Netwerk.

"Coffee IT helps us offload some app development work and act as a general sparring partner. They are easy to work with because of their technical know-how and clear communication".

Marco Veilinga - Spindle Devhouse

Bekijk dit project
IoT-app ontwikkelaar Coffee IT

Nieuwe generatiesmart apps

Onze passie ligt bij het ondersteunen van bedrijven met een nieuwe generatie smart apps. Dit realiseren wij door een efficiënte IoT app te ontwikkelen ten behoeve van de klant. Onze apps staan centraal om primaire bedrijfsprocessen te verbeteren of de eindgebruiker te helpen. 

Het ontwikkelen van IoT apps sluit goed bij ons aan bij waar wij goed in zijn: complexe problemen vertalen naar intuïtieve oplossingen. Met onze efficiënte werkwijze vliegen we technische onderwerpen zoals IoT of BLE communicatie aan met een kijk vanuit de eindgebruiker.

Wij specialiseren ons onder andere in het ontwikkelen van apps in de domotica & IoT industrie.

IoT industrie

Industrieën waar IoT apps geschikt voor zijn

Wij werken voor toonaangevende bedrijven in verschillende industrieën. Van Domotica & IoT tot zorg en onderwijs. Bekijk hieronder in welke industrieën onze expertise ligt.

  • Retail en Supply Chain Management / logistiek apps
  • Gebouw automatisering / Home Automation apps
  • Gezondheidszorg & Zorg
  • Automotive / third-party car solutions apps
  • Agricultuur & landbouw apps
  • Fitness apps
Bekijk alle expertises
IoT app laten maken
Vragen app idee

Andere vragen over IoT toepassingen?

Een IoT app is een applicatie wat in contact staat met fysieke apparaten. Dit doet hij met bepaalde (internet) functies die vaak geautomatiseerd en zelflerend zijn. Dit stelt de app en de gebruiker in staat om te leren van bepaalde informatie input en hierop te handelen.

Hardware: de hardware bestaat meestal uit iBeacons, Bluetooth Low Energy sensoren of third-party apparaten die bepaalde handelingen uitvoeren op basis van de verkregen data. Een smartphone kan ook als hardware component dienen bij een IoT toepassing.

Software: de onderliggende infrastructuur in de cloud of binnen de app. Dit is de daadwerkelijke IoT app. Het stelt gebruikers in staat de de hardware te besturen en geeft toegang tot de informatie die is opgehaald door de sensoren.

Wij kunnen zelf geen hardware ontwikkelen bij Coffee IT. Wel hebben we ervaring met het ontwerpen van protocollen en het begeleiden van processen met eigen hardware van de opdrachtgever. Daarnaast hebben we een partner voor hardware, neem contact op voor meer informatie.

Tevens kunnen wij elke IoT app koppelen aan bepaalde home domotica hardware zoals de HomeKit en Google Assistent.

Veiligheid is een belangrijk aspect van IoT apps. Om die reden zorgen wij ervoor dat alle communicatie veilig verloopt en de data zo veilig mogelijk wordt opgeslagen. Heb je een maatwerk protocol waarin de smartphone moet communiceren? Dit is geen probleem, onze ontwikkelaars hebben hier ruime ervaring mee.

Lees deze blog als je meer informatie wilt over hoe wij onze apps beveiligen.

Als IoT app ontwikkelaar oftewel; IoT app development company, zijn wij gespecialiseerd in volledige IoT oplossingen. Dit omvat zowel het concept als strategiebepaling als het daadwerkelijk ontwikkelen van de IoT app. Daarnaast kunnen wij het beheer van een IoT app op ons nemen, de app onderhouden en optimaliseren/ doorontwikkelen. Indien er al een app is maar deze aangevuld dient te worden met IoT toepassingen (zoals indoor navigatie of bluetooth protocollen) dan is dit mogelijk op aanvraag. De kwaliteit van de app en bijbehorende code moet hiervoor wel van goede kwaliteit zijn.

Bekijk onze apps

Fabian Commercieel directeur Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT