Loop voorop met jouw merk: ontwikkel een VR app

Wil je een virtual reality app (vr app) laten ontwikkelen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van VR apps en wil je er graag meer over weten? Op deze pagina geven wij praktische toepassingen van virtual reality en 360 graden foto’s en video’s. Als ervaren app ontwikkelaar hebben wij bij Coffee IT ruime ervaring met de ontwikkeling van hoogstaande applicaties. Wij kunnen VR apps ontwikkelen voor Android en iOS. Meer weten? Lees dan verder.

NEEM CONTACT OP
Google cardboard VR bril

Waarom het ontwikkelen van een VR app veel potentie heeft

Virtual reality zorgt voor een totaal nieuwe beleving van jouw merk. Zo kan het op een tal van gebieden worden geïmplementeerd. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke toepassing, in het onderwijs of als amusement.

Een voorbeeld van het succesvol inzetten van VR in het onderwijs is bijvoorbeeld een interactieve leer- en trainingsmethode. Op zakelijk gebied kun je denken aan het branden of introduceren van een product of dienst door middel van een unieke beleving. Bijvoorbeeld een virtuele rondleiding door het gebouw of een interactieve bedrijfspresentatie. De kracht van VR apps is dat het een verhaal (narrative) vertelt en gebruikers volledig ondergedompeld worden in een unieke ervaring. Deze ervaring maakt meer indruk, wordt beter onthouden en wordt vaak ook als leuker én efficiënter ervaren.

 

VRAAG EEN OFFERTE

In-house


Wij ontwikkelen jouw VR app in-house in Utrecht. Geen outsourcing maar developers van eigen bodem.


7 redenen om ons in te schakelen

Specialisten


Onze developers zijn geen generalisten, maar specialisten. Zo werkt er altijd een expert aan jouw VR app.


Ontmoet het team

Divers portfolio


Van native apps tot blockchain. Wij hebben een portfolio opgebouwd met een breed scala aan projecten.


Bekijk ons portfolio

Wat is virtual reality?

Virtual reality is een technologie waarmee een gebruiker zich door middel van een VR-bril in een virtuele wereld begeeft. VR wordt daarom ook wel virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid genoemd. Vaak is virtual reality visual en auditief. De ontwikkeling van VR technologie is echter in volle gang en tegenwoordig kunnen zelfs geur en tast worden toegevoegd voor extra beleving.

Een VR-bril toont twee verschillende beelden voor elk oog. De gebruiker ervaart hierdoor de illusie van een 3D-beeld. De bril registreert de hoofdbewegingen van de gebruiker en stemt de nieuwe beelden hierop af. VR maakt gebruik van 360 graden beelden. Hierdoor ontstaat een 3D wereld waarin de gebruiker vrij kan rondkijken en lijkt het net alsof de gebruiker zich daadwerkelijk in de virtuele wereld begeeft.

Benieuwd naar de mogelijkheden van VR voor jouw merk? Neem vrijblijvend contact op.

Neem direct contact op

Hoe werkt een VR app?

Wij kunnen VR apps ontwikkelen voor Android smartphones en iPhone. Dit maakt dat er een groot potentieel bereik voor een VR app. Bovendien hoeven gebruikers geen extra hardware aan te schaffen om gebruik te maken van de VR-technology. Hoe werkt dit?

Een VR app werkt namelijk op basis van sensoren in de hardware. Er zijn verschillende VR-brillen, zoals de Oculus Rift, HTC Vive en Playstation VR. In alle modellen zit een gyroscoop, accelerometer en magnetometer in de bril geïntegreerd. Deze sensoren zitten ook in de meeste smartphones. Door het mobiele apparaat te bevestigen in een bril wordt een VR experience gecreëerd. De meest bekende VR brillen zijn de Google Cardboard en Samsung Gear VR. Wij kunnen een VR app ontwikkelen die compatibel is met alle modellen.

VR games

Games zijn bij uitstek geschikt voor virtual reality. De innovatieve wijze van besturing zorgt voor een volledig nieuwe gameplay. De meeste VR-brillen kunnen met Bluetooth worden verbonden met een remote control. Hiermee kan er een extra dimensie worden toegevoegd doordat gebruikers bepaalde handelingen moeten uitvoeren.

360 graden foto's en video's

Door middel van virtual reality live streaming kunnen live events real-time worden meebeleefd. Denk hierbij aan sportwedstrijden, een museum rondleiding, theater voortellingen of concerten. Ook voor films bieden 360 graden video’s een tal van mogelijkheden die je in kunt zetten als uniek concurrentievoordeel.

Virtual reality beleving

VR is een zeer geschikte techniek voor het creëren van een beleving. De eindeloze marketingtoepassingen zorgen ervoor dat een merk, product of dienst op een innovatieve en onderscheidende wijze wordt beleefd. Een groot voordeel is dat gebruikers niet op een fysieke locatie aanwezig te hoeven zijn.

VR app op mobiel apparaat

De voor- en nadelen van VR apps:

De voordelen van het gebruik van virtual reality:

 • Geavanceerde mogelijkheden
 • Hoge visuele kwaliteit van de beelden
 • Gebruikers hoeven niet daadwerkelijk aanwezig te zijn
 • Relatief goedkoop ten opzichte van fysieke ervaringen
 • Belevingsmogelijkheid zonder aanwezig te zijn
 • Tal van toepassingen & branches mogelijk

Naast de voordelen kent virtual reality ook een aantal nadelen:

 • Het gebruik van een VR bril is noodzakelijk
 • Mogelijk schadelijk voor de ogen bij langdurig gebruik
 • Mogelijke misselijkheid bij storing van het middenoor (evenwichtsorgaan)
 • relatief ingewikkeld en langdurig ontwikkelproces

VR app ontwikkeling

Heb je al concept voor een VR app? Dan is het raadzaam om team van specialisten in te schakelen. Wij zijn de aangewezen ontwikkelpartner als het gaat om het bouwen van een VR app. Wij hebben aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van app ontwikkeling voor iOS & Android.

De voordelen van het inhuren van een app specialist zoals Coffee IT:

 • Gespecialiseerd in full service app oplossingen
 • Ontwikkelt apps voor Android en iOS
 • Betrokken app ontwikkelaar tijdens het gehele ontwikkeltraject
 • Expertise in design, techniek en marketing
 • Een VR app van hoge kwaliteit code
 • Treedt op als expert én adviseur
 • Sparringpartner waar nodig
VR app ontwikkelen (virtual reality)

Recente projecten


Benieuwd naar apps die wij hebben ontwikkeld? Bekijk ons recente werk.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
App-ontwikkelaar-coffee-it-contact-fabian-giger