Direct op de koffie?

Wilt u een virtual reality app laten ontwikkelen? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van VR apps? Wij vertellen u graag meer over de praktische toepassingen van virtual reality en 360 graden foto’s en video’s. Als ervaren app ontwikkelaar heeft Coffee IT ruime ervaring met de ontwikkeling van apps. Wij kunnen VR apps ontwikkelen voor Android, iOS en Windows Phone. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wat is virtual reality?


Virtual reality, afgekort VR, is een technologie waarmee een gebruiker zich door middel van een VR-bril in een virtuele wereld waant. VR wordt ook wel virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid genoemd. Doorgaans is virtual reality visual en auditief. Echter kan er ook geur en tastzin worden toegevoegd aan de beleving.

Een VR-bril toont twee verschillende beelden voor elk oog. De gebruiker ervaart hierdoor de illusie van een 3D-beeld. De bril registreert de hoofdbewegingen van de gebruiker en stemt op basis hiervan de nieuwe beelden hierop af. VR maakt gebruik van 360 graden beelden. Hierdoor ontstaat een 3D wereld waarin de gebruiker vrij kan rondkijken.

Benieuwd naar de mogelijkheden van virtual reality? Of wilt u weten wat de ontwikkeling van een VR-app kost? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Of vraag direct een offerte aan.

Virtual reality app

Hoe werkt een VR-app?


Een VR-app werkt op basis van de sensoren in de hardware. Er zijn diverse VR-brillen, zoals de Oculus Rift, HTC Vive en Playstation VR, waarbij de gyroscoop, accelerometer en magnetometer in de bril geïntegreerd zitten. Deze sensoren zitten echter ook in de meeste smartphones. Door het mobiele apparaat te bevestigen en een bril kan een dergelijke VR experience worden gecreëerd. De meest bekende VR-brillen zijn de Google Cardboard en Samsung Gear VR.

De werking van alle VR-brillen zijn vrijwel hetzelfde, ongeacht of de hardware is ingebouwd. Bij mobiele virtual reality brillen zijn apps universeel te ontwikkelen voor Android smartphones en de iPhone. Hierdoor kan er een groot potentieel bereik worden gecreëerd. Bovendien hoeven gebruikers geen extra hardware aan te schaffen om gebruik te maken van de VR-technology.

Mogelijkheden van VR-applicaties


De mogelijkheden van een VR-app zijn zeer divers. Ook zakelijk gezien biedt virtual reality potentie. Zo kan VR worden ingezet als alternatieve en interactieve leer- en trainingsmethode. Maar ook voor het creëren van een beleving rondom een product of merk bieden VR-apps kansen. Zo kan een vr-app worden gebruikt om een virtuele rondleiding te maken of als interactieve bedrijfspresentatie.

 

VR games

Games zijn bij uitstek geschikt voor virtual reality. De innovatieve wijze van besturing zorgt voor een fraaie gameplay. De meeste VR-brillen kunnen met Bluetooth worden verbonden met een remote control. Hiermee kan er een extra dimensie worden toegevoegd.

360 graden foto's en video's

Door middel van virtual reality live streaming kunnen live events real-time worden meebeleefd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sportwedstrijden, theater voortellingen of concerten. Maar ook voor films biedt 360 graden video’s tal van mogelijkheden.

Virtual reality beleving

VR is een zeer geschikte techniek voor het creëren van een beleving. De eindeloze marketingtoepassingen zorgen ervoor dat een merk, product of dienst op een geheel andere wijze kan worden beleefd. Zonder op een fysieke locatie aanwezig te hoeven zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van virtual reality?


De voordelen van het gebruik van virtual reality zijn onder andere:

 • Geavanceerde mogelijkheden
 • Hoge visuele kwaliteit van de beelden
 • Afstand tussen mensen kan worden verkleind
 • Relatief goedkoop ten opzichte van fysieke ervaringen
 • Belevingsmogelijkheid zonder aanwezig te zijn

Naast de voordelen kent virtual reality ook een aantal mogelijke nadelen:

 • Gebruik van een VR-bril is noodzakelijk
 • Schadelijk voor de ogen bij landurig gebruik
 • Mogelijk misselijkheid bij storing van het middenoor (evenwichtsorgaan)
Google cardboard VR bril
VR app ontwikkelen

VR app maken


Heeft u een goed app idee? En wilt u deze laten vertalen naar een werkende mobiele applicatie? Dan is het raadzaam om team van specialisten in te schakelen. Coffee IT is de aangewezen partner als het gaat om het maken van een VR app. Wij hebben aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van app ontwikkeling voor iOS, Android en Windows Phone.

Waarom een VR app laten maken door Coffee IT?

 • Gespecialiseerd in full service app oplossingen
 • Ontwikkelt apps voor Android, iOS en Windows
 • Betrokken app ontwikkelaar in het gehele traject
 • Treedt op als expert én adviseur
 • Ontwikkelt met oog op de toekomst
 • Expertise in design, techniek en marketing

UI & UX design


Het laten maken van een app begint bij een sterk concept en goed uitgedacht design. Onze app designers zijn volledig op de hoogste van de laatste trends en ontwikkeling op het gebied van app design. Hierdoor zijn wij in staat om een UX (experience) en UI (usability) design op te leveren die voldoet aan de hedendaagse standaarden.


App ontwikkeling


Tijdens deze fase van het app ontwikkelingstraject realiseren wij de technische functionaliteiten. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de app. Eventuele bugs worden door onze testers vroegtijdig opgespoord. Door een waarborging van de kwaliteit van de code zijn onderhoud en updates in de toekomst eenvoudiger.


App marketing


Nadat uw VR app is uitgebracht in de app stores kunnen wij u tevens bij staan in het vermarkten van uw applicatie. Op basis van een sterk marketingplan kunnen wij een groot aantal app downloads en actieve gebruikers bewerkstelligen. Wij hebben onder andere ervaring met app store optimalisatie (ASO), SEO, SEA en social media marketing.


VR app maken

Wat kost het ontwikkelen van een VR app?


Bent u overtuigd van de potentie van virtual reality apps? Dan wilt u wellicht weten wat het kost om een vr app te laten maken. Op deze vraag kunnen we niet direct antwoord geven. De kosten zijn namelijk gebonden aan verschillende factoren zoals het soort app en de platformen. We gaan graag met u in gesprek om de wensen in kaart te brengen. Op basis hiervan doen we u een passend voorstel die past bij uw budget.

Wilt u eerst meer weten over het laten maken van een app? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Wij vertellen u graag meer over mobiele virtual reality applicaties.

Meer weten?


Heeft u vragen of twijfelt u nog? Wij staan u graag te woord. Of heeft u een project of idee en wilt u hierover de mogelijkheden bespreken? Laat het ons weten.