Wil je een virtual reality app (vr app) laten ontwikkelen? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van VR apps en wil je er graag iets meer over weten? Wij vertellen je graag meer over de praktische toepassingen van virtual reality en 360 graden foto’s en video’s. Als ervaren app ontwikkelaar hebben wij bij Coffee IT ruime ervaring met de ontwikkeling van apps. Wij kunnen VR apps ontwikkelen voor Android en iOS. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of lees verder.

Wat is virtual reality?


Virtual reality, afgekort VR, is een technologie waarmee een gebruiker zich door middel van een VR-bril in een virtuele wereld begeeft. VR wordt daarom ook wel virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid genoemd. Doorgaans is virtual reality visual en auditief. De ontwikkeling van VR is echter in volle gang en tegenwoordig kunnen zelfs geur en tast worden toegevoegd.

Een VR-bril toont twee verschillende beelden voor elk oog. De gebruiker ervaart hierdoor de illusie van een 3D-beeld. De bril registreert de hoofdbewegingen van de gebruiker en stemt op basis hiervan de nieuwe beelden hierop af. VR maakt gebruik van 360 graden beelden. Hierdoor ontstaat een 3D wereld waarin de gebruiker vrij kan rondkijken. Zo lijkt het net alsof de gebruiker zich daadwerkelijk in de virtuele wereld begeeft.

Benieuwd naar de mogelijkheden van virtual reality? Of wil je weten wat de ontwikkeling van een VR-app kost? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een offerte aan.

Neem direct contact op
Virtual reality app

Hoe werkt een VR-app?


Een VR-app werkt op basis van de sensoren in de hardware. Er zijn diverse VR-brillen, zoals de Oculus Rift, HTC Vive en Playstation VR. Hierbij zijn een gyroscoop, accelerometer en magnetometer in de bril geïntegreerd. Deze sensoren zitten ook in de meeste smartphones. Door het mobiele apparaat te bevestigen in een bril kan een dergelijke VR experience worden gecreëerd. De meest bekende VR-brillen zijn de Google Cardboard en Samsung Gear VR.

De werking van alle VR-brillen zijn vrijwel hetzelfde, ongeacht of de hardware is ingebouwd. Bij mobiele virtual reality brillen zijn apps universeel te ontwikkelen voor Android smartphones en de iPhone. Hierdoor kan er een groot potentieel bereik worden gecreëerd. Bovendien hoeven gebruikers geen extra hardware aan te schaffen om gebruik te maken van de VR-technology.

Mogelijkheden van VR-applicaties


Virtual reality zorgt voor een totaal nieuwe beleving van media. De inzetbaarheid ervan is dan ook erg divers. Virtual reality kan op een tal van gebieden worden geïmplementeerd. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke toepassing, in het onderwijs of als amusement. Een voorbeeld van het succesvol inzetten van VR in het onderwijs is bijvoorbeeld een interactieve leer- en trainingsmethode. Op zakelijk gebied kun je denken aan het branden of introduceren van een product of dienst door middel van een beleving. Bijvoorbeeld een virtuele rondleiding door het gebouw of een interactieve bedrijfspresentatie. De kracht van VR-apps is dat het een verhaal (narrative) verteld en gebruikers volledig ondergedompeld worden in een ervaring. Deze ervaring maakt meer indruk, wordt beter onthouden en wordt vaak ook als leuker ervaren.

 

VR games

Games zijn bij uitstek geschikt voor virtual reality. De innovatieve wijze van besturing zorgt voor een volledig nieuwe gameplay. De meeste VR-brillen kunnen met Bluetooth worden verbonden met een remote control. Hiermee kan er een extra dimensie worden toegevoegd doordat gebruikers bepaalde handelingen moeten uitvoeren.

360 graden foto's en video's

Door middel van virtual reality live streaming kunnen live events real-time worden meebeleefd. Denk hierbij aan sportwedstrijden, een museum rondleiding, theater voortellingen of concerten. Ook voor films biedt 360 graden video’s een tal van mogelijkheden.

Virtual reality beleving

VR is een zeer geschikte techniek voor het creëren van een beleving. De eindeloze marketingtoepassingen zorgen ervoor dat een merk, product of dienst op een innovatieve en onderscheidende wijze wordt beleefd. Het voordeel hier van is dat gebruikers niet op een fysieke locatie aanwezig te hoeven zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van virtual reality?


De voordelen van het gebruik van virtual reality zijn onder andere:

 • Geavanceerde mogelijkheden
 • Hoge visuele kwaliteit van de beelden
 • Afstand tussen mensen kan worden verkleind
 • Relatief goedkoop ten opzichte van fysieke ervaringen
 • Belevingsmogelijkheid zonder aanwezig te zijn
 • Tal van toepassingen mogelijk

Naast de voordelen kent virtual reality ook een aantal mogelijke nadelen:

 • Gebruik van een VR-bril is noodzakelijk
 • Mogelijk schadelijk voor de ogen bij langdurig gebruik
 • Mogelijk misselijkheid bij storing van het middenoor (evenwichtsorgaan)
 • relatief ingewikkeld ontwikkelproces
Google cardboard VR bril
VR app ontwikkelen

VR app maken


Heb je al een VR-app concept? Dan is het raadzaam om team van specialisten in te schakelen. Wij zijn de aangewezen partner als het gaat om het maken van een VR app. Wij hebben aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van app ontwikkeling voor iOS & Android.

Waarom een VR app laten maken door Coffee IT?

 • Gespecialiseerd in full service app oplossingen
 • Ontwikkelt apps voor Android en iOS
 • Betrokken app ontwikkelaar in het gehele traject
 • Treedt op als expert én adviseur
 • Ontwikkelt met oog op de toekomst
 • Expertise in design, techniek en marketing
 • Sparringpartner waar nodig

UI & UX design


Het laten maken van een app begint bij een sterk concept en goed uitgedacht design. Onze app designers zijn volledig op de hoogste van de laatste trends en ontwikkeling op het gebied van app design. Hierdoor zijn wij in staat om een UX (experience) en UI (usability) design op te leveren die voldoet aan de hedendaagse standaarden.


App ontwikkeling


Tijdens deze fase van het app ontwikkelingstraject realiseren wij de technische functionaliteiten. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de app. Eventuele bugs worden door onze testers vroegtijdig opgespoord. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van de code garanderen en wordt er bespaard op kosten voor onderhoud en updates.


App marketing


Nadat de VR app is uitgebracht in de app stores kunnen wij advies leveren voor het vermarkten van uw applicatie. Op basis van een sterk marketingplan wordt het aantal conversies vergroot en meer actieve gebruikers gerealiseerd. Wij hebben onder andere ervaring met app store optimalisatie (ASO), SEO, SEA en social media marketing.


NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
App-ontwikkelaar-coffee-it-contact-fabian-giger