Ontdek de potentie van VR 


Wil je een VR app ontwikkelen? Dan ben je bij Coffee IT aan het juiste adres. Wij kunnen een VR app ontwikkelen, 360° VR toepassingen maken of VR tours maken. Creëer een totaal nieuwe wereld voor de gebruiker en maak impact met jouw merk. Wij ontwikkelen professionele VR apps die compatibel zijn met VR-brillen en VR-headsets voor zowel Android als iOS. Laat de gebruiker jouw wereld zien en ervaar de potentie van VR. Op deze pagina geven wij praktische toepassingen van virtual reality en 360 graden foto’s en video’s. Als ervaren app ontwikkelaar hebben wij ruime ervaring met de ontwikkeling van complexe applicaties.

Navigeer gelijk naar:

Waarom heeft het ontwikkelen van een VR app veel potentie?


Een VR app voegt een extra dimensie toe waardoor gebruikers een totaal nieuwe merkbeleving krijgen. Veel sectoren hebben inmiddels de vorodelen van VR apps ontdekt. Denk aan zakelijke toepassingen (Business-to-Business VR apps), in het onderwijs (educatieve VR apps) of als amusementswaarde (VR games). Steeds vaker laten bedrijven een VR app bouwen.

VR toepassingen voor bedrijven:

 • VR training applicaties. Denk aan het snel en efficiënt trainen van werknemers. Zowel in groepsverband als individueel.
 • Als uniek marketing materiaal. Bijvoorbeeld door het gratis weggeven van een Cardboard VR bril met bedrijfslogo. Werknemers of klanten kunnen hun eigen smartphone gebruiken voor de VR app. Geschikt voor eigen personeel, events, beuren.
 •  Informeer klanten of stakeholders op audiovisuele wijze over complexe materie. Bijvoorbeeld met demonstraties of rondleidingen.
 • Bedrijven die veel innoveren doen er goed aan een 360 graden video te maken in combinatie met bijvoorbeeld Cardboards. Laat een promotie video maken of geef een virtuele rondleiding door het pand.

Dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden van VR apps. Benieuwd of jouw VR concept zich goed leent voor VR toepassingen? Wij staan je graag vrijblijvend te woord.

Vertel ons jouw VR concept

In-house

Wij ontwikkelen al onze app in-house in Utrecht. Geen outsourcing maar developers van eigen bodem voor het beste resultaat.

overige 6 redenen om ons in te huren

Specialisten

Wij werken met specialisten per framework . Zo werkt er altijd een expert aan de VR app. Betere code, minder bugs. Daar houden we van.

Ontmoet het team

Innovatief portfolio

Native, IoT, blockchain of een Progressive Web App. Wij ontwikkelen complexe maatwerk oplossingen voor onze klanten.

Bekijk ons portfolio

VR apps van vandaag


De technologie achter VR apps is sterk verbeterd in de laatste jaren. Dit heeft ervoor gezorgd dat de beelden en het geluid niet alleen een stuk realistischer zijn geworden, maar ook dat de adoptie van VR apps op grotere schaal gebeurt door ondernemingen. Het lijkt wel of er dagelijks een nieuwe VR bril op de markt verschijnt, en je hoeft niet langer de hoofdprijs te betalen voor Virtual Reality technologie. In 2014 lanceerde Google de Google Cardboard, een eenvoudige (en goedkope) houder die elke mobiele telefoon omtovert tot VR bril. Laat de Cardboard VR bril bedrukken naar je kunt meerdere doelgroepen effectief bereiken, van markertingstunt tot personeelstraining.

Bekijk de video om een beeld te krijgen van VR apps voor Android anno 2019.

Wat is virtual reality?


Virtual reality is een technologie waarmee een gebruiker zich door middel van een VR-bril in een virtuele wereld begeeft. VR wordt daarom ook wel virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid genoemd. Vaak is virtual reality visual en auditief. Tegenwoordig kunnen geur en tast worden toegevoegd voor extra beleving.

Een VR-bril toont twee verschillende beelden voor elk oog. De gebruiker ervaart hierdoor de illusie van een 3D-beeld. De bril registreert de hoofdbewegingen van de gebruiker en stemt de nieuwe beelden hierop af. VR maakt gebruik van 360 graden beelden. Hierdoor ontstaat een 3D wereld waarin de gebruiker vrij kan rondkijken en lijkt het net alsof de gebruiker zich daadwerkelijk in de virtuele wereld begeeft.

Google cardboard VR bril
Hoe werkt een VR app

Hoe werkt een VR app?


Wij kunnen VR apps ontwikkelen voor Android smartphones en iPhone. Dit maakt dat er een groot potentieel bereik voor een VR app. Bovendien hoeven gebruikers geen extra hardware aan te schaffen om gebruik te maken van de VR-technology. Hoe werkt dit?

Een VR app werkt op basis van sensoren in de hardware. Er zijn verschillende VR-brillen, zoals de Oculus Rift, HTC Vive en Playstation VR. Dit kan met of zonder draad en als PC accesoure of als standalone.In alle modellen zit een gyroscoop, accelerometer en magnetometer in de bril geïntegreerd. Deze sensoren zitten ook in de meeste smartphones. Door het mobiele apparaat te bevestigen in een bril wordt een VR beleving gecreëerd. De meest bekende VR brillen zijn de Google Cardboard en Samsung Gear VR. Wij kunnen een VR app ontwikkelen die compatibel is met alle modellen.

VR games


Games zijn bij uitstek geschikt voor virtual reality. De innovatieve wijze van besturing zorgt voor een volledig nieuwe gameplay. De meeste VR-brillen kunnen met Bluetooth worden verbonden met een remote control. Hiermee kan er een extra dimensie worden toegevoegd doordat gebruikers bepaalde handelingen moeten uitvoeren.

360 graden foto's en video's


Sportwedstrijden bijwonen op afstand, een museum rondleiding vanuit je huis, theater voortellingen, concerten of films. 360 graden videos kennen een tal van implementaties. Door middel van virtual reality live streaming kunnen live events realtime worden meebeleefd.

Virtual reality beleving


VR is een zeer geschikte techniek voor het creëren van een beleving. De eindeloze marketingtoepassingen zorgen ervoor dat een merk, product of dienst op een innovatieve en onderscheidende wijze wordt beleefd (en onthouden!). Een groot voordeel is dat gebruikers niet op een fysieke locatie aanwezig te hoeven zijn.

De voor- en nadelen van VR apps:


De voordelen van het gebruik van virtual reality:

 • Geavanceerde mogelijkheden
 • Hoge visuele kwaliteit van de beelden
 • Gebruikers hoeven niet aanwezig te zijn op een specifieke locatie
 • Tal van toepassingen voor meerdere branches/industrieën
 • Relatief goedkoop ten opzichte van fysieke ervaringen
 • Belevingsmogelijkheid zonder aanwezig te zijn
 • Uniek marketingmiddel

Naast de voordelen kent virtual reality ook een aantal nadelen:

 • Je kunt geen VR app gebruiken zonder VR bril
 • Mogelijk schadelijk voor de ogen bij langdurig gebruik
 • Mogelijke misselijkheid bij storing van het middenoor (evenwichtsorgaan)
 • relatief complex en langdurig ontwikkelproces
VR app op mobiel apparaat

VR app laten ontwikkelen door Coffee IT

Als fullservice app ontwikkelaar zijn wij gespecialiseerd in de ontwikkeling van apps waaronder VR apps. Wij maken maatwerk app oplossingen voor alle platformen. Naast de technische ontwikkeling denken wij als technisch partner mee met het concept van de app, het design en de marketing.

 • VR applicaties met het oog op de toekomst
 • Ruime ervaring met het ontwikkelen van complexe apps
 • Technisch partner: wij treden op als adviseur en expert
 • Transparant: duidelijke communicatie en betrokken bij het proces
 • Expertises in design, app programmering en app marketing
LEES MEER OVER ONS

Recente projecten


Benieuwd naar apps die wij hebben ontwikkeld? Bekijk ons recente werk.

Fabian - Recruitment

Neem contact met ons op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT