Direct op de koffie?

Heeft u een goed app idee? En wilt u een augmented reality app laten ontwikkelen? Coffee IT is de aangewezen app ontwikkelaar als het gaat om AR applicaties. Wij beschikken over aantoonbare ervaring in app ontwikkeling voor onder andere smartphones en tablets. Benieuwd naar de mogelijkheden van augmented reality apps? Wij vertellen u graag meer over de toepassingsmogelijkheden.

Wat is augmented reality?


Augmented reality, afgekort AR, is een technologie die realiteit verbindt met virtuele objecten. AR wordt ook wel verrijkte werkelijkheid genoemd. In wezen is augmented reality een mix tussen werkelijkheid met een virtuele toevoeging of verrijking.

Om de augmented reality content te kunnen zien heeft de gebruiker een camera en een scherm met touchscreen nodig. Door het toenemend gebruikt van smartphones en tablets groeit ook het aantal apps dat gebruik maakt van de AR-technologie. De technologie kan ook worden gebruik in combinatie met speciale augmented reality brillen.

Meer weten over de mogelijkheden van augmented reality in mobiele apps? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Neem contact op
Augmented reality app ontwikkelen

Hoe werkt een AR-app?


Een augmented reality omgeving kan worden gecreëerd met een naadloze samenwerking tussen de software en hardware. De camera registreert de beelden in de omgeving. De hardware die wordt gebruikt in de GPS zoals de magnetometer, accelerometer en gyroscoop registeren bewegingen. De AR technologie is vergelijkbaar met de techniek die voor QR codes wordt gebruikt.

De software zorgt er vervolgens voor dat een laag over de realistische wereld wordt heen gelegd. Hierin kunnen nieuwe visuele beelden aan de wereld worden toegevoegd. Wanneer de hardware nieuwe bewegingen constateert zorgt de software ervoor dat de virtuele elementen opnieuw aan de fysieke wereld worden toegevoegd.

Vanaf iOS 11 kunnen app ontwikkelaars gebruik maken van de ontwikkeltool ARkit. Hiermee kunnen AR apps worden gebouwd voor de iPhone en iPad. Ook voor Android en Windows zijn er vergelijkbare systemen die 3D omgevingen combineren met de fysieke wereld.

Wat zijn de verschillen augmented reality en virtual reality?


De technologie van virtual reality apps en augmented reality apps lijken qua technologie veel op elkaar. Zo maken beide technieken gebruik van een 3D wereld waarin in 360 graden kan worden rondgekeken. De bewegingen worden door aanwezige hardware zoals de gyroscoop, accelerometer en magnetometer geregisseerd. De software zorgt er vervolgens voor dat de juiste beelden op het beeldscherm worden getoond.

Echter bestaan er een aantal verschillen tussen VR apps en AR apps. Bij virtual reality wordt er een schijnwereld gecreëerd. Hierdoor lijkt het voor de gebruikers alsof hij zich in een andere wereld bevindt. Bij AR wordt een realistische wereld gebruikt welke wordt geregisseerd door de camera. Hierin worden virtuele objecten geprojecteerd waarbij werkelijkheid en schijn door elkaar heen lopen.

Hoe kan augmented reality worden gebruikt in mobiele apps?


De toepassingsmogelijkheden van augmented reality apps zijn divers. Zo kan AR onder andere voor marketingdoeleinden worden ingezet. Denk hierbij aan het creëren van een beleving rondom een merk of product. Maar ook voor het opleiden en trainen biedt een augmented reality app verschillende mogelijkheden. Apps worden steeds vaker ingezet voor educatieve doeleinden. Voor zowel de training van studenten als medewerkers van een bedrijf kan AR toegevoegde waarde leveren. Naast zakelijke toepassingen kan AR ook worden gebruikt als entertainment in bijvoorbeeld smartphone games.

Voorbeelden van bekende AR-apps zijn:

  • Layar (magazines, etc.)
  • IKEA catalogus
  • Snapchat (filters)
  • Pokémon Go
Augmented reality app maken

Augmented reality app maken


Wilt u een AR app maken? Coffee IT vertaalt uw app idee naar een werkende mobiele applicatie. Wij zijn een betrokken ontwikkelaar die graag met u meedenkt over het concept, de technologie en het vermarkten van uw app. Wij begeleiden u door het gehele ontwikkeltraject en voorzien u waar mogelijk van onafhankelijk advies. Ons team beschikt over aantoonbare ervaring op het gebied van app ontwikkeling voor Android, iOS en Windows Phone.

Waarom Coffee IT als úw app ontwikkelaar?

  • Gespecialiseerd in full service app oplossingen
  • Maakt mobiele apps voor iOS, Android en Windows
  • Betrokken in het gehele app ontwikkeltraject
  • Treedt op als expert én adviseur
  • Ontwikkelt apps met oog op de toekomst
  • Kennis van o.a. design, techniek en marketing

UI & UX design


Een succesvolle app valt of staat met een sterk concept en doordacht design. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van UX & UI design. Hierdoor kunnen wij een gebruiksvriendelijke app ontwerpen die voldoet aan hedendaagse standaarden.


App ontwikkeling


Tijdens het ontwikkelen van een AR app waarborgen wij de kwaliteit van de code. Door eventuele bugs vroegtijdig op te sporen en op te lossen kan een kwalitatieve app worden gegarandeerd. Een goed ontwikkelde app maakt updates en onderhoud in de toekomst eenvoudiger.


App marketing


Wanneer uw app is gelanceerd in de app stores kunnen wij u tevens helpen met het promoten van uw app. Op basis van uw doelstellingen zorgen wij voor meer downloads en actieve gebruikers. Wij hebben aantoonbare ervaring op het gebied van social media, SEO, SEA en app store optimalisatie (ASO).


Kosten ontwikkeling augmented reality app

Wat zijn de ontwikkelingskosten voor een AR app?


Overweegt u om een augmented reality app te laten maken? Dan wilt u wellicht weten wat de kosten zijn voor het ontwikkelen van een AR app. De ontwikkelingskosten zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder het soort app, de platformen en de mobiele apparaten waarvoor deze geschikt dient te zijn. Ook de functionaliteiten en gebruikte technieken zijn van invloed op de kosten.

In een vrijblijvend gesprek brengen we graag de mogelijkheden omtrent uw app idee in kaart. Op basis van uw wensen en beschikbare budget doen we u een passend voorstel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT