FREAKY FRIDAY: DE NOVEMBER EDITIE

Utrecht, 18 november | 4 minuten 

Afgelopen vrijdag stond weer volledig in het teken van de Coffee IT Freaky Friday; de terugkomende dag waarbij iedereen kan werken aan eigen projecten en ideeën. Het Coffee IT team vind het heerlijk om de nieuwste ontwikkelingen en technieken aan de tand te voelen. Ditmaal heeft een team zich bijvoorbeeld bezig gehouden het het omzetten van een Android app naar VR! We laten graag zien wat we de vorige Freaky Friday allemaal gedaan hebben.

Deze Freaky Friday was vanzelfsprekend iets anders. Hoewel we het liefst met elkaar op kantoor zitten, hebben we de Freaky Friday aangepast zodat we deze volledig virtueel kunnen doen. Fris en fruitig begonnen we stipt om 08:30 met het pitchen van ons ideeën via een virtuele standup. Tom (designer) en Armijn (backend-developer) hadden gezamenlijk het idee om te kijken of ze een Android app kunnen omzetten naar VR. Uiteraard met de nieuwe Oculus Quest 2?.

Is het mogelijk om een Android app binnen een dag om te zetten naar VR?

Tom en Armijn zijn aan de slag gegaan met de nieuwe Oculus Quest 2. Deze stand alone VR headset is gebouwd voor de nieuwste VR games, maar hoe gaaf zou het zijn om Android apps, zoals de WithLove app en de FREEONTOUR app om te zetten naar VR?

Freaky Friday VR

Met de afspraak om eind van de ochtend de vooruitgang te presenteren, zijn Tom en Armijn in de ochtend direct aan de slag met de nieuwe Oculus Quest 2. Al snel hadden ze een werkende versie waarin Tom in een eigen gecreëerde wereld kon rondlopen (lees: lege groene vlakte met een muur..).

In de middag zijn ze doorgegaan om te kijken of ze de VR wereld kunnen vertalen naar de apps die wij hebben ontwikkeld. Tijdens de Vrijmibo kregen we dan iets heel gaaf te zien: Armijn in een virtuele bioscoop met de mogelijkheid om de video’s van WithLove te bekijken! Hieronder zie je Armijn’s reactie waneer hij dit zelf voor het eerst ziet.

Natuurlijk zijn niet alleen Armijn en Tom tijdens deze Freaky Friday bezig geweest. Benieuwd wat de rest van het Coffee IT team heeft gemaakt? Hou dan via de links hieronder onze sociale kanalen in de gaten…

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN HET ACTUELE NIEUWS?VOLG ONZE SOCIAL MEDIA ACCOUNTS.