Domotica voor bedrijven: de mogelijkheden zijn eindeloos. Tegenwoordig zijn er gebouwen die geheel geautomatiseerd kunnen functioneren. Van automatisch de garagedeur openen tot het hele gebouw afsluiten: domotica zorgt voor efficiëntie en veiligheid. Het maakt je productiever en automatiseert processen waar je normaal veel tijd aan kwijt bent. 

Hoe kijken wij als full service app ontwikkelaar aan tegen domotica? Je leest het in deze blog.

GEBOUWAUTOMATISERING

GEBOUW AUTOMATISERING

Als gebouwbeheerder wil je realtime inzicht hebben in je energieverbruik, luchtkwaliteit of luchtvochtigheid. Dit het liefst allemaal vanuit een handige app. Hiermee creëer je voor alle medewerkers de optimale werkomgeving. 

Wij hebben als app ontwikkelaar hebben verschillende apps gemaakt die gebouwen volledig automatiseren. Neem de Darwin app. Een handige app met alle inzichten van het gehele gebouw. Ben jij opzoek naar een vrije ruimte in het gebouw? Dan kijk je snel op de Darwin app en plan jij een reservering.

Darwin gebouwbeheer app

Direct inzicht
Een domotica app ontvangt veel informatie over iedere ruimte dankzij IoT technologie. De informatie wordt getoond aan iedere gebruiker. Zo kun je van tevoren al zien hoe koud of warm jouw vergaderruimte is, hoeveel mensen er in de ruimte passen of welke apparatuur er beschikbaar is.

De volledige controle van de ruimte in een handige app. Bedien lampen, de verwarming of de rolluiken. Als gebruiker kun jij in de app ook rapporteren of er iets kapot is in de ruimte. Uiteraard krijgt je als gebouwbeheerder hier een melding van om dit zo snel mogelijk te laten repareren. 

Direct verbonden
Een IoT app als Darwin moet gemakkelijk te gebruiken zijn voor iedereen in een gebouw. Om dit mogelijk te maken hebben wij gebruik gemaakt van de geavanceerde Beacon technologie. Hierdoor weten we altijd in welke ruimte de gebruiker zich bevindt. Door deze technologie krijgt de gebruiker ook direct controle over de bediening zodra die persoon in de ruimte staat.

Samen met de klant kijken we naar het beste UX & UI design voor de app. In een traject van 4 keer 2 weken maken wij een design wat perfect aansluit op het project. Een sprint van twee weken bestaat uit een analyse, UX & UI design en user tests. Bekijk hier ons volledige app design en ontwikkel proces. 

DOMOTICA MET IoT

Domotica en IoT brengen wij samen door gebruik te maken van slimme Beacon technology. Beacons zijn kleine en draadloze zenders met Bluetooth verbinding. Doordat je met de app verbinding kan maken met een apparaat kun je door de Beacon technologie gelijk alle lokale apparaten bedienen. Een groot voordeel van de Beacon technologie is dat ze relatief weinig stroom gebruiken. 

De Beacon technologie hebben we ook toegepast in het gebouw Vanderlande. Vanuit een app beheer je nu alle ruimtes binnen het gebouw. Doordat jij met een apparaat verbinding maakt heb je door de beacons verbinding met alle apparaten in de ruimte. Zo kun jij voor je meeting alvast de rolluiken omhoog doen en de verwarming alvast aaanzetten. In de casus van de Darwin app lees je er meer over. 

Domotica Van der Lande

CASUS

Bij CoffeeIT hebben we al meerdere bedrijven geholpen bij gebouw of proces automatisering. Hierdoor zijn deze bedrijven efficiënter of productiever geworden. Twee van onze resultaten hebben wij hieronder beschreven. Lees hoe wij dit gedaan hebben!

Roompot case

Voorheen als je op vakantie ging in Nederland huurde je via de telefoon of website een huisje. Vervolgens kreeg je in de e-mail een bevestiging. Als je de e-mail kwijt raakt moet je weer bellen met de receptie voor een nieuwe mail. Daarbij kun je bij aankomst nog steeds het huisje niet in. Nadelen hiervan zijn dat het bedrijf de sleutels op het juiste moment op de juiste plaats moet hebben. En wanneer de bezoeker de sleutels kwijtraken moet jij het slot gaan vervangen.

Roompot wilde hiervoor een innovatieve aanpak zodat bezoekers direct het huisje kunnen betreden zonder eerst langs de receptie te gaan. Het idee: het slot vervangen met een digitaal slot wat direct is aangesloten aan een mobiele app.

ROC en Roompot applicatie ontwikkeling door coffee it

Coffee IT heeft voor Roompot een app gemaakt waarbij gebruikers met een druk op de knop hun vakantie kunnen beginnen. Gemakkelijke onboarding met het reserveringsnummer en pincode die naar het opgegeven mailadres wordt gestuurd. De digital key is de eerste stap van domotica dat Roompot integreert in het vakantiepark.

Een ander voordeel is dat met de Roompot app heel goed afstand bewaard kan worden. Je kunt nog steeds genieten van je vakantie in een eigen vakantiehuisje zonder dat je met andere in contact komt.

In-lite case

Ook in-lite had voor ons een domotica project. Normaal bedien je al je tuinverlichting handmatig. In-lite, verkoper van tuinverlichting, wilde dit op een andere manier aanpakken. Het plan: alle lampen werken op een slimme manier met elkaar samen waardoor de gebruiker de beste ervaring beleeft.

In-lite wil gebruikers totale controle geven over hun tuinverlichting. Wanneer het begint te schemeren gaat de tuinverlichting langzaam aan of je stelt een bepaalde tijd in. Kortom jij bepaalt hoe jouw tuin verlicht wordt. 

Door een slimme technieken in een Native oplossing kunnen gebruikers alle tuinverlichting vanuit een app bedienen. Iedere tuinlamp is onderdeel van een mesh network via Bluetooth. Hierdoor is iedere lamp met elkaar en met de transformator verbonden. De app verstuurd alle commando’s door naar de lampen. Het voordeel van een mesh netwerk is dat het stabiel en betrouwbaar is. 

Doordat jij als gebruiker alle routines kan instellen heb jij volledige controle. Wil jij dat de verlichting bij de fontein eerder aangaat dan andere lampen? Dan stel je dit met een druk op de knop in. Daarnaast kun jij beslissen hoe laat de lampen automatisch uit gaan. Dit zorgt ervoor dat de app zowel energiebesparend als kostenbesparend is.

HOE WIJ DOMOTICA TOEGANKELIJK MAKEN

Domotica is duidelijk de kinderschoenen ontgroeid. Eerst werd domotica door de meest innovatieve bedrijven gebruikt om processen te automatiseren. Omdat het nu toegankelijker is geworden maken steeds meer bedrijven gebruik van de nieuwe technologie. Domotica zet zelfs door naar de particuliere markt waarbij huizen compleet geautomatiseerd worden.

Doordat wij zijn ingestapt als Early Adopters hebben wij alle kennis in huis gehaald om de beste domotica apps te maken. Zo hebben wij al eerder innovative projecten uitgevoerd voor in-lite en Darwin. Ben jij de volgende die een domotica app wil laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we dan naar een app die past bij jouw domotica plan.

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek