De ROC update is live, met ondersteuning voor dyslexie

Utrecht, 23 januari | 3 minuten 

Vorige week hebben we weer een mooie update doorgevoerd voor ROC, de app waarmee studenten alle belangrijke informatie binnen handbereik hebben. De dyslexie functie, rooster verbeteringen en navigatie op basis van rollen is nu beschikbaar in de app! Met deze update streven we ernaar om deze educatie app toegankelijker te maken voor iedereen.

Wat is er nieuw in de ROC app?

Met verheuging kondigen wij de meest recente update van de ROC-app aan. Deze update introduceert een speciale dyslexiemodus, die het lettertype in de app aanpast voor een betere leesbaarheid bij dyslexie. Hierdoor wordt de tekst makkelijker leesbaar. Bovendien voegen we een nieuwe functie toe aan het rooster: Afspraken kunnen nu namelijk over meerdere dagen worden gepland.

De grootste verandering – de app ondersteunt nu verschillende rollen. Elk scherm is nu toegewezen aan een specifieke rol, waardoor een gebruiker meerdere rollen kan hebben. Deze aanpassing stelt studenten en docenten in staat om alleen de relevante weergaven te zien, in plaats van alle beschikbare weergaven. Dit biedt een meer gestroomlijnde en persoonlijke ervaring voor elke gebruiker.

roc app coffeeit

Onze uitdaging tijdens de ontwikkeling

De uitdaging bij het ontwikkelen van deze app-functie lag in het creëren van een dynamische User Interface (UI). Voorheen was de UI statisch en gelijk voor alle gebruikers, ongeacht hun rol als student of docent. Nu is de UI dynamisch opgebouwd op basis van gebruikersrollen. Hierdoor krijgen studenten en docenten een op maat gemaakte ervaring met functies die zijn afgestemd op hun specifieke rol.

Bekijk de wijzigingen in de app!

Heb jij de app en wil je de veranderingen bekijken? De update is nu live in de Apple App Store en Google Play Store!

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN HET ACTUELE NIEUWS?VOLG ONZE SOCIAL MEDIA ACCOUNTS.