Apple heeft tijdens de WWDC 2024 VisionOS 2 aangekondigd.
Met deze aankondiging hebben we een beter beeld gekregen over hoe de nabije toekomst van Spatial Computing eruit zal gaan zien en wat voor mogelijkheden dit biedt. 

De toekomst van Spatial Computing en VisionOS 2 ziet er in ieder geval goed uit, en er zijn veel mogelijkheden als het gaat om maken van apps voor de Apple Vision Pro. 
Interesse in het laten maken van een app voor de Vision Pro? Klik hier.

Dat VisionOS Apple’s manier is om gebruikers te introduceren in de VR-wereld brengt mogelijkheden met zich mee, maar hoe zien onze developers de toekomst hiervan?
Zie hieronder hoe ze denken over de toekomst van de Apple Vision Pro en de mogelijkheden van apps hiervoor in de educatie en zorg sector. 

Deva:

Deva is onze Senior iOS developer en werkt al 6 jaar voor Coffee IT, hieronder zijn gedachtes:
Hij is van de mening dat de Apple Vision Pro veel potentie heeft. De kwaliteit van het beeld en vooral de Passthrough technologie zorgt voor het grote verschil met andere VR brillen.

“Aangezien de Vision Pro op dit moment nog niet beschikbaar is in Europa is het voor nu nog even afwachten wat het gaat doen met het vraag en aanbod naar apps”.

Deva verwacht dat er in de toekomst wel markt is voor apps binnen het VisionOS platform.  Hij ziet bijvoorbeeld mogelijkheden zoals het plakken van virtuele post-its rondom je huis als een educatieve toepassing. De mogelijkheid om slimme apparaten te kunnen besturen met de bril ziet hij ook als manier waarop de Apple Vision Pro bij het dagelijks leven kan helpen. 

Fabian:

De Apple Vision Pro is de next big product categorie voor Apple volgens Fabian, co-founder van Coffee IT.
Het voegt namelijk een compleet nieuwe manier van content consumeren en interactie toe.

Aangezien de prijs en bijvoorbeeld de grootte van de bril zegt Fabian dat het nu vooral nog om een product voor developers gaat.

“Wanneer het in de handen van verschillende developers komt, zal het voor Apple makkelijker worden om feedback te vergaren en vervolgens (wellicht binnenkort) een lichtere, betaalbare V2 te lanceren”.

“Deze theorie wordt duidelijk als je de visie van Apple in gedachte neemt, namelijk het foutloos mengen van digitale content en fysieke omgeving”.

Verder zegt Fabian dat Mixed Reality veel mogelijkheden biedt voor praktische dingen zoals bijvoorbeeld het virtueel inrichten van je huis met “nieuwe” meubels.

Peter:

Peter is van oorsprong iOS software ontwikkelaar en had het volgende te zeggen:

“De Apple Vision Pro biedt een mooi perspectief voor de toekomst en laat zien wat er mogelijk is”. Wel zegt hij dat je nu nog duidelijk kan merken dat het om een eerste versie gaat.

Over de huidige versie van de Apple Vision Pro zegt Peter het volgende: “Ik denk dat we over een jaar of 10 zover zijn dat het in een “normale” bril past, dan begin ik het pas echt interessant te vinden. Wel vind ik het mooi dat ze blijven vasthouden aan het feit dat het on-device moet kunnen werken wat betreft machine learning en rekenkracht om alles te kunnen visualiseren”.

“Voordat we echt iets gaafs kunnen doen met de Apple Vision Pro zullen we nog heel veel moeten leren. Ik denk ook dat het nog een hele tijd gaat duren voordat er geld beschikbaar komt in de (educatie en zorg) sectoren om AVP’s aan te schaffen en jaren later om er ook apps voor te laten ontwikkelen. Om niet alleen maar pessimistisch te doen, als het gaat om mogelijkheden qua apps voor de educatie en zorg sector zou het kunnen oefenen van operaties natuurlijk heel mooi zijn.. simpel beginnen, bijvoorbeeld dokter bibber namaken en vanaf daar verder”.

Conclusie

Onze developers zijn het er over eens dat de toekomst van spatial computing er goed uit ziet. Voor nu is er een mooi begin maar zal het nog even duren tot de Apple Vision Pro beter verkrijgbaar is voor een groter publiek, met het huidige prijskaartje is het aantal mensen dat de bril in handen kan krijgen nog vrij beperkt. Zodra dit veranderd en er meer gebruikers komen zal er ook meer aanvraag komen naar apps.

Altijd op de hoogte van het actuele nieuws?Volg onze social media accounts.

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek