Direct op de koffie?

Wilt u een beacon app laten maken of wilt u meer weten over beacons? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. App ontwikkelaar Coffee IT heeft aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van apps die gebruik maken van de iBeacon technology. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over beacon apps.

Wat is een beacon?


Een Beacon is een kleine baken die door middel van de Bluetooth technologie signalen kan uitzenden en ontvangen. Hierdoor is het onder andere mogelijk om de locatie van een smartphone of ander mobiel apparaat tot op de centimeter nauwkeurig te bepalen.

Wanneer een gebruiker zich in de buurt van een beacon bevindt kan een functie in een app worden geactiveerd. Dit biedt diverse mogelijkheden voor bijvoorbeeld winkels, evenementen, vliegvelden en musea.

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van een beacon app? Of wilt u graag meer informatie over iBeacons? Wij vertellen u graag meer. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op
Beacons

Wat is het verschil tussen beacon en iBeacon?


De termen beacon en iBeacon worden nog al eens door elkaar gebruikt. iBeacon is het merknaam van de de beacon technology en is platform onafhankelijk. Niet elke BLE beacon is hierdoor perse een iBeacon. Beacons kunnen worden gebruikt op alle mobiele apparaten die beschikken over (smart) Bluetooth.

Er zijn verschillende soorten beacons op de markt. Echter zijn er grote verschillen in de kwaliteit en het bereik. In de regel kost een beacon tussen de 10 en 30 euro, afhankelijk van de specificaties en het merk. Het bekendste merken die gebruik maken van de iBeacon technologie zijn Estimote en Eddystone. De laatste hebben we ongezet bij de ontwikkeling van de myBeam app.

UI & UX design


Voor een gebruiksvriendelijke app is een goed doordacht concept en design van wezenlijk belang. Onze designers zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van UX (experience) en UI (usability) design. Hierdoor zijn wij in staat een design aan te leveren die past bij uw huisstijl en voldoet aan de hedendaagse standaarden.


Beacon app ontwikkelen


Bij het ontwikkelen van een beacon app stellen wij hoge eisen aan de kwaliteit van de code. Door bugs vroegtijdig op te sporen en op te lossen kunnen wij zorgdragen aan een snelle en goed werkende mobiele applicatie. Door onze gestroomlijnde werkwijze kan er in de toekomst worden bespaart op kosten voor onderhoud en updates.


App marketing


Om uw app onder de aandacht te brengen van uw doelgroep staan wij u tevens bij met het verkrijgen van app downloads. Op basis van een sterk uitgewerkt marketingplan kunnen wij het aantal actieve gebruikers vergroten. Wij hebben onder andere ervaring met App Store optimalisatie (ASO), SEO, SEA en social media.


Wat zijn de functionaliteiten van een beacon app?


De toepassingsmogelijkheden van een beacon app zijn zeer divers. Met name voor retailers zijn beacons goed toepasbaar. Zo kan de ibeacon technology op een innovatieve en interactieve wijze worden ingezet als in-store navigatie, om winkelgedrag te meten, om te betalen, om gepersonaliseerde aanbiedingen te versturen of ter ondersteuning van een marketing app.

De voordelen van het gebruik van beacons zijn onder andere:

  • Bereik van 15 tot 100 meter
  • Toepasbaar op Android & iOS
  • Op Bluetooth gebaseerde technologie
  • Groter bereik dan een NFC
  • Geen scanner zoals een QR code
iBeacon app functionaliteiten
Kosten beacon app ontwikkelen

Wat kost het ontwikkelen van een Beacon app?


De kosten voor de ontwikkeling van een beacon app hangen samen met verschillende factoren. Om een gerichte prijsindicatie af te kunnen geven dient er alvorens een besluit te worden gemaakt voor welke platformen de app ontwikkelt dient te worden. De meest voor de hand liggende besturingssystemen zijn Apple’s iOS en Android van Google. Daarnaast dient een besluit te worden gemaakt omtrent het soort app. Als ervaren app ontwikkelaar kunnen wij een native of hybride beacon app ontwikkelen.

Bent u benieuwd wat voor uw app idee het beste is? Wij adviseren u graag omtrent de verschillende besturingssystemen, devices en ontwikkelmethodes. Op basis van uw wensen doen wij graag een projectvoorstel die past bij uw budget. Direct inzicht in de kosten van een beacon app? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Recente projecten


Benieuwd naar apps die wij hebben ontwikkeld? Bekijk ons recente werk.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
App-ontwikkelaar-coffee-it-contact-fabian-giger