EEN BEACON APP LATEN MAKEN

Wil je een beacon app laten maken of meer weten over beacons? Als ervaren app ontwikkelaar hebben wij veel ervaring met het ontwikkelen van apps die gebruik maken van iBeacon technologie. Beacon apps bieden een uniek voordeel met oneindige toepassingsmogelijkheden voor elk bedrijf of merk. Op deze pagina lees je er meer over en behandelen we onze laatste beacon app ontwikkeling genaamd ‘Darwin‘.

Neem contact op
ibeacon app toepassingen
in-lite logo
KLM en Deloitte logo
House automation app

DARWIN: DE TOEKOMST VAN GEBOUWAUTOMATISERING

Een voorbeeld van een beacon app die wij recentelijk hebben ontwikkeld is de app ‘Darwin’. Darwin is een IoT app die gebouwautomatisering naar het volgende niveau tilt. Gebruikers hebben met de Darwin app controle over verschillende ruimtes binnen het nieuwe state-of-the-art gebouw van Vanderlande in Veghel. Darwin maakt gebruik van geavanceerde beacon technologie waardoor de app direct weet waar de gebruiker zich bevindt. Darwin is de geavanceerde koppeling tussen het IoT en de gebruikers, zonder IoT zouden veel functionaliteiten van de app niet mogelijk zijn.

Bekijk de casus

DE FUNCTIONALITEITEN VAN EEN BEACON APP

De toepassingsmogelijkheden van een beacon app zijn erg divers. Met name voor retailers zijn beacons uitstekende tools om te gebruiken. Zo kan de iBeacon technology op een innovatieve en interactieve wijze worden ingezet als in-store navigatie, om winkelgedrag te meten, om te betalen, om gepersonaliseerde aanbiedingen te versturen of ter ondersteuning van bijvoorbeeld een marketing app.

  • Toepasbaar op Android & iOS
  • Bereik van 15 tot wel 100 meter
  • Op Bluetooth gebaseerde technologie
  • Geen scanner nodig zoals een QR code
  • Gebruiksvriendelijk voor de eindgebruiker
  • Kent veel implementatiemogelijkheden
  • Beacons hebben een groter bereik dan NFC
  • De technologie blijft zich doorontwikkelen

DE MOGELIJKHEDEN VAN BEACON TECHNOLOGIE

Een beacon is een kleine baken die door middel van de Bluetooth technologie signalen kan uitzenden en ontvangen. Hierdoor is het mogelijk om de locatie van een smartphone of ander mobiel apparaat tot op de centimeter nauwkeurig te bepalen.

Wanneer een gebruiker zich in de buurt van een beacon bevindt kan een functie in een app worden geactiveerd. Dit biedt een tal van  mogelijkheden voor met name winkels, evenementen, vliegvelden en musea. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde reclames wanneer de gebruiker in een winkelcentrum loopt of tuinverlichting die automatisch aan gaat wanneer een gebruiker langs loopt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een beacon app? Bekijk dan onderstaande video of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Beacon app example
Darwin voor gebouweigenaren

BEACON VS. IBEACON

De termen ‘beacon’ en ‘iBeacon’ worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Om deze verwarring tegen te gaan geven wij de volgende uitleg: iBeacon is de merknaam van de de beacon technologie en is platform onafhankelijk. Niet elke BLE beacon is hierdoor perse een iBeacon. Beacons kunnen worden gebruikt op alle mobiele apparaten die beschikken over (smart) Bluetooth.

Er zijn verschillende soorten beacons op de markt met grote verschillen in de kwaliteit en het bereik. De gemiddelde beacon kost tussen de 10 en 30 euro, afhankelijk van de specificaties en het merk. De bekendste merken die gebruik maken van de iBeacon technologie zijn Estimote en Eddystone. Eddystone hebben we ingezet bij de ontwikkeling van de myBeam app.

Direct contact

COFFEE IT IS TECHNISCH PARTNER VAN

Fabian Commercieel directeur Coffee IT

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT