EEN BEACON APP LATEN MAKEN

Als ervaren app ontwikkelaar hebben wij veel ervaring met het ontwikkelen van apps die gebruikmaken van de Beacon technologie. Met gebruik van Beacons heb je unieke voordelen en oneindige toepassingsmogelijkheden voor elk bedrijf of gebouw. Op de pagina lees je meer over de Beacon technologie en onze laatste Beacon app ontwikkeling genaamd ‘Darwin‘.

Neem contact op
ibeacon app toepassingen
darwin webapp dashboard devices

DARWIN: DE TOEKOMST VAN GEBOUWAUTOMATISERING

Bij de ‘Darwin’ app hebben wij gebruik gemaakt van Beacons die ervoor zorgen dat verschillende apparaten met elkaar communiceren. Darwin is een IoT app die gebouwautomatisering naar het volgende niveau tilt. Gebruikers hebben met de Darwin app controle over verschillende ruimtes binnen het nieuwe state-of-the-art gebouw van Vanderlande in Veghel. Darwin maakt gebruik van geavanceerde beacon technologie waardoor de app direct weet waar de gebruiker zich bevindt. Darwin is de geavanceerde koppeling tussen het IoT en de gebruikers, zonder IoT zouden veel functionaliteiten van de app niet mogelijk zijn.

Bekijk de casus

DE FUNCTIONALITEITEN VAN EEN BEACON APP

De toepassingsmogelijkheden van een beacon app zijn erg divers. Met name voor retailers zijn beacons uitstekende tools om te gebruiken. Zo kan de Beacon technology op een innovatieve en interactieve wijze worden ingezet als in-store navigatie, om winkelgedrag te meten, om te betalen, om gepersonaliseerde aanbiedingen te versturen of ter ondersteuning van bijvoorbeeld een marketing app.

  • Toepasbaar op Android & iOS
  • Bereik van 15 tot wel 100 meter
  • Op Bluetooth gebaseerde technologie
  • Geen scanner meer nodig
  • Gebruiksvriendelijk voor de gebruiker
  • Veel implementatiemogelijkheden
  • Groter bereik dan NFC
  • De technologie blijft doorontwikkelen

DE MOGELIJKHEDEN VAN BEACON TECHNOLOGIE

Een beacon is een kleine baken die door middel van de Bluetooth technologie signalen kan uitzenden en ontvangen. Hierdoor is het mogelijk om de locatie van een smartphone of ander mobiel apparaat tot op de centimeter nauwkeurig te bepalen.

Naast dat jij de locatie van de apparaten kan zien, ziet de beacon ook precies waar jij bent. Wanneer jij in de buurt bent van een beacon kan een functie in een app worden geactiveerd. Dit biedt een tal van mogelijkheden voor marketingdoeleinden. Met name winkels, evenementen, vliegvelden en musea. Ben je in de buurt van een bepaalde winkel kun je gepersonaliseerde reclames krijgen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een beacon app? Bekijk dan onderstaande video of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Native apps Roompot Digital Key en In-lite tuinverlichting app
Darwin voor gebouweigenaren

BEACON VS. IBEACON

De termen ‘beacon’ en ‘iBeacon’ worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Om deze verwarring tegen te gaan geven wij de volgende uitleg: iBeacon is de merknaam van de beacon technologie en is platform onafhankelijk. Niet elke BLE beacon is hierdoor persé een iBeacon. Beacons kunnen worden gebruikt op alle mobiele apparaten die beschikken over (smart) Bluetooth.

Er zijn verschillende soorten beacons op de markt met grote verschillen in de kwaliteit en het bereik. De gemiddelde beacon kost tussen de 10 en 30 euro, afhankelijk van de specificaties en het merk. Een bekend merk dat gebruik maakt van de iBeacon technologie is Estimote. Eddystone hebben we ingezet bij de ontwikkeling van de myBeam app.

Direct contact

COFFEE IT IS TECHNISCH PARTNER VAN

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek