De mogelijkheden van een beacon


Wil je een beacon app laten maken of meer weten over beacons? Als ervaren app ontwikkelaar hebben wij uitgebreide ervaring als het gaat om het ontwikkelen van apps die gebruik maken van de iBeacon technologie. Beacon apps bieden een uniek voordeel met oneindige toepassingsmogelijkheden voor elk bedrijf of merk. Op deze pagina lees je er meer over en behandelen we onze laatste beacon app ontwikkeling genaamd ‘Darwin‘.

direct contact
ibeacon app toepassingen
Beacon en IoT app Darwin

Casestudy: Darwin

De toekomst van gebouwautomatisering 


Een voorbeeld van een beacon app die wij recentelijk hebben ontwikkeld is de app ‘Darwin’. Darwin is een IoT app die gebouwautomatisering naar het volgende niveau tilt. Gebruikers hebben met de Darwin app controle over verschillende ruimtes binnen het nieuwe state-of-the-art gebouw van Vanderlande in Veghel. Darwin maakt gebruik van geavanceerde beacon technologie waardoor de app direct weet waar de gebruiker zich bevindt. Darwin is de geavanceerde koppeling tussen het IoT en de gebruikers, zonder IoT zouden veel functionaliteiten van de app niet mogelijk zijn.

Bekijk de casus

Wat is een beacon app precies?


Een beacon is een kleine baken die door middel van de Bluetooth technologie signalen kan uitzenden en ontvangen. Hierdoor is het mogelijk om de locatie van een smartphone of ander mobiel apparaat tot op de centimeter nauwkeurig te bepalen.

Wanneer een gebruiker zich in de buurt van een beacon bevindt kan een functie in een app worden geactiveerd. Dit biedt een tal van  mogelijkheden voor met name winkels, evenementen, vliegvelden en musea. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde reclames wanneer de gebruiker in een winkelcentrum loopt of tuinverlichting die automatisch aan gaat wanneer een gebruiker langs loopt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een beacon app? Bekijk dan onderstaande video of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op
Beacon app example

De functionaliteiten van een beacon applicatie


De toepassingsmogelijkheden van een beacon app zijn erg divers. Met name voor retailers zijn beacons uitstekende tools om te gebruiken. Zo kan de iBeacon technology op een innovatieve en interactieve wijze worden ingezet als in-store navigatie, om winkelgedrag te meten, om te betalen, om gepersonaliseerde aanbiedingen te versturen of ter ondersteuning van bijvoorbeeld een marketing app.

De voordelen van het gebruik van beacons zijn onder andere:

  • Bereik van 15 tot 100 meter
  • Toepasbaar op Android & iOS
  • Op Bluetooth gebaseerde technologie
  • Geen scanner nodig zoals een QR code
  • Hierdoor een stuk gebruiksvriendelijker
  • Kent vele implementatie mogelijkheden
  • Groter bereik dan een NFC

UI & UX design


Onze designers gebruiken de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en gebruikerservaring. Hierdoor zijn wij in staat een design aan te leveren die past bij elke huisstijl en voldoet aan alle standaarden.

Beacon app ontwikkelen


Door onze flexibele (Agile) werkmethodiek en focus op het ontwikkelen van apps met een uitmuntende code, kunnen wij de kwaliteit van de app waarborgen. Minder bugs, minder onderhoud en betere prestaties.

Data analyse


Onze marketing specialisten kunnen bijdragen aan de vindbaarheid van de app. Naast app marketing hebben wij ervaring met data analyse op het gebied van dergelijke IoT toepassingen. Vraag naar meer informatie.

Beacon vs. iBeacon


De termen ‘beacon’ en ‘iBeacon’ worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Om deze verwarring tegen te gaan geven wij de volgende uitleg: iBeacon is de merknaam van de de beacon technologie en is platform onafhankelijk. Niet elke BLE beacon is hierdoor perse een iBeacon. Beacons kunnen worden gebruikt op alle mobiele apparaten die beschikken over (smart) Bluetooth.

Er zijn verschillende soorten beacons op de markt met grote verschillen in de kwaliteit en het bereik. De gemiddelde beacon kost tussen de 10 en 30 euro, afhankelijk van de specificaties en het merk. De bekendste merken die gebruik maken van de iBeacon technologie zijn Estimote en Eddystone. Eddystone hebben we ingezet bij de ontwikkeling van de myBeam app.

Beacon vs. iBeacon

Coffee IT is ontwikkelpartner van:

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT