Natuurlijk is het de bedoeling dat jouw app veel gedownload wordt, maar hoe zorg je hiervoor? Apps worden veelal geïnstalleerd vanuit de Apple Store of Play Store, maar hoe komen mensen in de Play- of Apple Store uit bij jouw app? Dit blog artikel gaat hier verder op in.

Waarom is app promotie zo belangrijk?

Iedere maand komen er maar liefst tienduizenden apps bij in de Apple- en Play Store. Het wordt steeds moeilijker om op te vallen tussen al deze verschillende apps. Een veelvoorkomende fout van ondernemers is dan ook het niet promoten van hun app. Het creëren van de perfecte app is niet mogelijk zonder gebruikers. Gebruikers zorgen ervoor dat de app verbetert in concept, techniek en ontwerp. Al voor de eerste release van je app is het al van belang ten minste te weten dat mensen geïnteresseerd zijn in je app.

Coffee IT kan je ondersteunen vanaf het schrijven van een business plan tot het analyseren van gebruikers feedback. Wij helpen bij het organiseren van alle marketingactiviteiten rondom het promoten van een mobiele app.

App promotie

Doelgroep

Begin met het analyseren van de doelgroep van je app. Bekijk het gedrag, de demografie en de levensstijl van jouw doelgroep. Stel persona’s op en bekijk hoe zij zich oriënteren. Neem alle kanalen in overweging maar probeer je focus te leggen op een beperkte set van kanalen.

Website

Een website opzetten voor je app is een must. Veel gebruikers oriënteren zich via het web en een website geeft je net die extra ruimte om je hele verhaal te kunnen vertellen. Ook kun je gebruikers zich direct laten registreren, zelfs wanneer de app nog niet live is. Een simpele landings-pagina is voldoende, maar slimmer is nog om je website te verreiken met een blog. Zo kun je gebruikers op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en een emotionele band vormen.

Spread the word!

App promotie begint bij early adopters, zonder early adopters zal de app zich nooit verder verspreiden. Early adopters zorgen namelijk voor belangrijkste en meest traditionele kanaal, namelijk mond-tot-mond. Als de app in goede aarde valt bij de early adopters vraag dan of ze jouw app verspreiden aan vrienden en familie en beloon hen om jouw app te verspreiden. Zo begint de mond-tot-mond reclame en al snel zal de app verspreiden als een lopend vuurtje.

Downloads realiseren door slimme app marketing

App live? Het succes ervan vereist het meer dan doorsnee marketing. Coffee Digital bestaat uit app marketing experts met meer dan 10k uur aan App Store Optimalisatie ervaring. Wij zorgen dat jouw app opvalt te midden van de massa.

  • App Marketing - Vergroot zichtbaarheid en gebruikers.
  • Online Marketing - Bereik en betrek potentiële gebruikers.
  • App Store Advertising - Jouw app, juiste moment & plek.
  • App Store Optimalisatie - Verhoog organische vindbaarheid.
Meer over Coffee Digital

Social app promotie

Een belangrijk onderdeel van app promotie is het persoonlijk binden met je doelgroep. Een goed kanaal voor persoonlijke binding met je doelgroep is Social Media. Social Media draait om interactie. Ga de dialoog aan met je early adopters zo bouw een community van ambassadeurs die je app promoten. Zo zorg je voor een digitale vorm van mond-tot-mond reclame. Ook kun je je app gericht promoten in Social Media, omdat je vaak gegevens als demografie en interesses kunt aangeven voor je bericht. Zo zorg je ervoor dat je je eindgebruiker direct bereikt.

App promotie van A tot Z

Heb je vragen of ben je opzoek naar een partij die voor jou een app promotie plan op kan stellen en uitvoeren? Neem dan contact met ons op, wij staan je graag te woord.

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek