App Store optimalisatie (ASO)

De concurrentie in de App Store is enorm. Er zijn miljoenen apps beschikbaar in de Google Play Store en de Apple App Store. Als je zelf een app hebt dan weet je misschien wel hoe belangrijk App Store Optimalisatie (ASO) is. Wanneer je app gevonden wordt op verschillende zoekwoorden zul je zien dat de app downloads flink stijgen. Als fullservice app ontwikkelaar specialiseren wij ons ook in App marketing waaronder ASO.

DIRECT CONTACT
app ontwikkelaar Utrecht Randstad

Apps vindbaar in stores

Hoe wordt mijn app gevonden in de app store

Waarom zijn maar 35% van alle apps vindbaar in de App Store? Dat komt omdat 65% van de apps niet goed geoptimaliseerd zijn voor het algoritme van de App Stores. De twee grootste App Stores (Google Play Store & Apple App Store) gebruiken verschillende algoritmes die constant wijzigen. Een app marketeer begrijpt deze algoritmes en kan hierop inspelen. Zo krijgt jouw App Store Optimalisatie (ASO) een boost.

Downloads direct na een zoekopdracht

Downloads na de eerste keer zoeken

Wat ook interessant is om te weten is dat 65% van de zoekresultaten meteen resulteren tot een download. Dat betekent dat 65% van de gebruikers maar een keer zoekt om de juiste app te vinden. Dus nog meer reden om de meest relevante app te worden voor de juiste zoekwoorden.

3.6 miljoen apps in Play Store

Gevonden worden in de Apple App of Google Play Store

Voordat je begint met je app te optimaliseren voor een App Store (ASO of ook wel SEO voor mobiele apps) zul je eerst moeten weten waar gebruikers op zoeken. Omdat er 2.2 miljoen apps in de Apple App Store staan en 3.6 miljoen in de Google Play Store is het verstandig om een doelgroep te kiezen. Hiervoor is een doelgroeponderzoek nodig. Wanneer je weet waar je doelgroep op zoekt weet je welke zoekwoorden je moet gebruiken. Ook kan het zijn dat je doelgroep zoekt naar de redactionele apps of hitlijsten. Dan moet je hier je app op optimaliseren.

Meer bereik

Met een goed onderzoek en implementatie van je ASO strategie bereik je makkelijk jouw doelgroep en heb je meer bereik.

Ons team

Meer engagement

Doordat je meer mensen bereikt heb je meer engagement. En engagement zorgt al snel voor een progressieve groei.

Ons proces

Data driven marketing

Zomaar beginnen met ASO marketing is als schieten met hagel. Wij doen dit data gedreven. Zo weten we wat wel en wat niet werkt.

Bekijk ons werk

Hoe maken wij je app vindbaar

Naast onze kennis op het gebied van app ontwikkeling hebben we ook een goede marketingachtergrond. Hierdoor zijn wij in staat om mee te denken omtrent jouw ASO marketing. We begeleiden jou om de app beter vindbaar te maken in de App Stores. Naast ASO marketing doen we ook een doelgroeponderzoek, App Analytics en SEO (zoekmachine optimalisatie onderzoek).

Samen met jou werken we aan een sterk marketingplan en wij voeren de benodigde werkzaamheden uit. Met een gedegen concurrentenonderzoek, zoekwoordenonderzoek en doelgroeponderzoek ben jij zeker van jouw app succes. Wil jij beginnen met ASO voor de app? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op
Mobiele app laten maken

Wat is belangrijk bij app store optimalisatie?

Hoe hoog jouw app rankt in de App Stores is afhankelijk van meerdere factoren. Deze rankingsfactoren beïnvloeden in meer of mindere mate de posities in de App Stores. De onderstaande punten zijn belangrijke factoren en hebben een grote impact op de vindbaarheid van een app.

 

  • Titel
  • App icoon
  • Beschrijving
  • Screenshots
  • Zoekwoorden/relevantie
  • Categorie
  • Ratings/reviews
  • In-app aankopen
  • Updates
  • Downloads

Meer dan 100+ apps

Sinds 2014 hebben we meer dan 100+ apps (iOS, Android, web en meer) in de App Stores gepubliceerd.

Bekijk onze apps

50+ behaalde #1 posities

Middels app marketing (waaronder ASO) hebben we meer dan 50 topposities weten te behalen.

Lees meer over app marketing

Ruim 2+ miljoen downloads

Door een optimale vindbaarheid van onze apps zijn er meer dan 2+ miljoen app downloads gerealiseerd

Lees meer over de vindbaarheid

ONZE TECHNISCHE PARTNERS

Fabian Commercieel directeur Coffee IT

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT