APP STORE OPTIMALISATIE (ASO)

Gezamenlijk staan er in de Google Play Store en Apple App Store meer dan 6 miljoen apps (Q1 2022). Dit getal gaat de komende jaren alleen maar groeien. Als onderdeel van app marketing zet je App Store Optimalisatie (ASO) in om er voor te zorgen dat de juiste gebruikers jouw app vinden. Hoe blijf je zichtbaar ondanks de hoge concurrentie? Wij vertellen je graag meer..

DIRECT CONTACT
app store optimization (ASO)
Wat is App Store Optimization?

WAT IS APP STORE OPTIMIZATION (ASO)?

App Store Optimalisatie (ASO) is het proces waarbij je ervoor zorgt dat apps hoger te scoren in de zoekresultaten in de App Stores. Hoe hoger in de zoekresultaten, hoe beter de app zichtbaar is voor potentiële klanten. Wist je bijvoorbeeld dat maar 35% van alle apps gevonden worden in de App Store? Dit komt omdat 65% van de apps niet goed geoptimaliseerd zijn voor het algoritme van de App Stores.

Wat is belangrijk bij app store optimalisatie?

Hoe hoog jouw app rankt in de App Stores is afhankelijk van meerdere factoren. Deze rankingsfactoren beïnvloeden in meer of mindere mate de posities in de App Stores. Deze punten zijn belangrijke factoren en hebben een grote impact op de vindbaarheid van een app. Denk hierbij aan: titel, omschrijving, categorie, zoekwoorden, reviews en aantal downloads.

Wat is belangrijk bij App Store Optimalisation

WIJ ZORGEN DAT JOUW APP WINT IN DE APP STORE

Naast onze kennis op het gebied van app ontwikkeling hebben we ook een goede marketingachtergrond. We begeleiden jou om de app beter vindbaar te maken in de App Stores.

Onze gecertificeerde marketeers werken samen met jou aan een sterk marketingplan en wij voeren de benodigde werkzaamheden uit. Wil jij beginnen met ASO voor de app? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op
SEO vs ASO

SEO VS ASO

ASO wordt vaak verward met SEO. De termen hebben veel gemeen, maar er zit toch een wezenlijk verschil tussen. Bij SEO hebben we het over Search Engine Optimalisation; oftewel het optimaliseren van je website voor de zoekmachines zoals Google. Het resultaat van SEO is het een hogere ranking in de zoekresultaten. Bij ASO ben je specifiek aan het optimaliseren voor de zoekresultaten in de App Stores.

meer over marketing

ONZE KLANTEN

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek