Direct op de koffie?

Meer dan 100+ apps


Sinds 2014 hebben we meer dan 100+ apps (iOS, Android & Windows) in de app stores gepubliceerd.


50+ behaalde #1 posities


Middels app store optimalisatie (ASO) hebben we meer dan 50 topposities weten te behalen.


Ruim 2+ miljoen downloads


Door een optimale vindbaarheid van onze apps zijn er meer dan 2+ miljoen app downloads gerealiseerd.


Miljoenen apps in de app stores


Vandaag de dag is het aanbod in de app stores enorm. De Google Play Store (voor Android) bestaat uit circa 2,8 miljoen apps. In de Apple App Store (voor iOS) staan 2,2 miljoen apps. Heeft u ook een app in de app stores? Dan is het van belang dat uw app goed vindbaar is. Door een optimale vindbaarheid kan het aantal downloads worden gemaximaliseerd.

App store optimalisatie (in het Engels: app store optimization of ASO) is het proces van het optimaliseren van een app om een hogere positie in de app stores te bereiken. Door specifieke elementen in de app stores op de juiste manier in te zetten kan op optimale vindbaarheid worden gerealiseerd.

Wilt u uw app op laten vallen tussen de inmiddels miljoenen apps? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze app marketeers helpen u graag om uw doelstellingen te behalen.

Neem contact op
App Store Optimalisatie

iOS apps

Voor iPhone & iPad

Lees meer 

Android apps

Voor smartphones & tablets

Lees meer 

Windows apps

Voor Windows Phones

Lees meer 

Web apps

Voor (mobiele) browsers

Lees meer 

Apple App Store
Google Play Store
Windows Store

App store optimalisatie


De rankings in de app stores zijn gebaseerd op een algoritme. De twee grootste app stores (Google Play Store & Apple App Store) gebruiken verschillende algoritmes die de posities bepalen. Het algoritmes die worden gebruikt zijn geheim en wijzigen voortdurend. Door onderzoek door app marketeers is er veel bekend over de werking hiervan en hoe de factoren effectief kunnen worden beïnvloed.

Voordat men begint aan app store optimalisatie (ASO) is het goed om te weten hoe gebruikers apps vinden. Gemiddeld worden 35% van de apps gevonden in de app stores. Deze kunnen afkomstig zijn uit redactionele apps, hitlijsten (features apps) van de categorieën (betaalde uit betaalde en gratis apps) of uit zoekresultaten binnen de app store.

Naast app store optimalisatie (ASO) spelen ook andere kanalen een rol bij het verkrijgen van app downloads. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mond-tot-mond reclame, een website (of landingspagina), in-app promotie of andere media.

Belangrijke rankingsfactoren


De ranking in de app stores zijn afhankelijk van diverse factoren. Deze rankingsfactoren beïnvloeden in meer of mindere mate de posities in de app stores. De onderstaande factoren zijn de belangrijkste factoren en hebben een grote impact op de vindbaarheid van een app.

  • Title
  • App icoon
  • Beschrijving
  • Screenshots
  • Zoekwoorden
  • Categorie
  • Ratings/reviews
  • In-app aankopen
  • Updates
  • Downloads
Google Play Store optimalisatie

Concept & design


Coffee IT is een full service app ontwikkelaar. Wij staan u bij in het app ontwikkelproces van A tot Z. Hierbij denken we graag met u mee omtrent het concept en design van uw app project. We doen altijd uitgebreid onderzoek naar uw doelgroep. Aan de hand hiervan gaan onze UI & UI designers aan de slag met het functionele en technische ontwerp van uw app. Onze designers zijn op de hoogte van de laatste trends en richtlijnen van Google en Apple.


App ontwikkeling


Wij zijn gespecialiseerd in (maatwerk) apps voor alle platformen. Onze app ontwikkelaars hebben ervaring in applicaties voor iOS, Android, Windows & web. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de code. Tijdens het ontwikkelen van uw app testen we voortdurend op bugs. Door bewezen technieken en frameworks in te zetten kunnen wij optimale performance van onze apps garanderen. Wij ontwikkelen apps voor de toekomst.


App marketing

App store optimalisatie (ASO) is een van onze specialismen als het gaat om de promotie van uw app. Wij beschikken over diverse marketingspecialisten die ruime ervaring hebben met het vermarkten van uw app. Op basis van uw doelstellingen stellen we een marketingplan op. Door ASO met verschillende kanalen te combineren kunnen in een korte periode een grote hoeveelheid app store downloads en actieve gebruikers worden bereikt.

App analytics (ASO)

App promotie door Coffee IT


Coffee IT is een full service app ontwikkelaar. Naast technische (ontwikkel)kennis beschikken we tevens over een gedegen marketingachtergrond. Dit stelt ons in staat om mee te denken omtrent de promotie van uw app. Onze marketingspecialisten helpen u graag om uw app in de app stores vindbaar te maken. Daarnaast denken we tevens met u mee omtrent andere kanalen. Wij hebben ervaring met onder andere App Analytics, SEO (zoekmachine optimalisatie), SEA (zoekmachine adverteren/display adverteren) en social media.

Op basis van een vooraf uitgedachte strategie en sterk marketingplan dragen wij zorg aan de uitvoering van de werkzaamheden. We doen onder ander onderzoek naar onder andere de concurrenten en zoekwoorden. Aan de hand hiervan bepalen we de strategie en positionering van uw app.

Direct een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken? Bel ons op +31 30 737 1093 of stuur een e-mail naar [email protected].

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
App-ontwikkelaar-coffee-it-contact-fabian-giger