Hoe overleeft jouw app de download oorlog in de app stores?

Het aanbod in de stores is enorm. Miljoenen apps vinden hun weg naar de Google Play Store en de Apple App Store. Misschien heb jij wel een app (of meerdere) in de stores? Dan weet je als geen ander hoe concurerend de markt is. Hoe zorg je ervoor dat jouw app opvalt tussen alle andere aangeboden apps in stores? App Store Optimalisatie (ASO) kan jou helpen met de online vindbaarheid van jouw app. Een optimale vindbaarheid kan het succes van jouw app bepalen en het aantal downloads maximaliseren. Als fullservice app ontwikkelaar hebben wij ruime ervaring met app marketing en ASO. Onze app marketeers delen deze kennis graag en leggen het uit.

Neem direct contact op
app store optimalisatie (ASO)

Apps vindbaar in stores

2.2 miljoen apps in Apple App Store

3.6 miljoen apps in Play Store

App Store Optimalisatie (ASO)

De rankings in de app stores zijn gebaseerd op een algoritme. De twee grootste app stores (Google Play Store & Apple App Store) gebruiken verschillende algoritmes die de posities bepalen. Deze algoritmes wijzigen voortdurend en worden steeds verder doorontwikkeld. Een app marketeer begrijpt deze algoritmes en weet in te spelen op deze wijzigingen. Met App Store Optimalisatie zorg je dat jouw app beter vindbaar wordt door in te spelen op deze algoritmes.

Voordat je begint aan app store optimalisatie (ASO of ook wel SEO voor mobiele apps) is het goed om te weten hoe gebruikers apps vinden. Gemiddeld worden 35% van de apps gevonden in de app stores. Deze kunnen afkomstig zijn uit redactionele apps, hitlijsten (featured apps) van de categorieën (bestaande uit betaalde en gratis apps) of uit zoekresultaten binnen de app store.

Naast app store optimalisatie (ASO) spelen ook andere kanalen een rol bij het verkrijgen van app downloads. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mond-tot-mondreclame, een website (of landingspagina), in-app promotie of andere media. Een goede strategie gebruikt meerdere kanalen gezamenlijk.

Lees meer over SEO

Belangrijke rankingsfactoren

Hoe hoog jouw app rankt in de app stores is afhankelijk van meerdere factoren. Deze rankingsfactoren beïnvloeden in meer of mindere mate de posities in de app stores. De onderstaande factoren zijn belangrijke factoren en hebben een grote impact op de vindbaarheid van een app.

  • Titel
  • App icoon
  • Beschrijving
  • Screenshots
  • Zoekwoorden/relevantie
  • Categorie
  • Ratings/reviews
  • In-app aankopen
  • Updates
  • Downloads
Google Play Store optimalisatie

iOS apps

Voor iPhone & iPad

Lees meer 

Android apps

Voor smartphones & tablets

Lees meer 

Web apps

Voor (mobiele) browsers

Lees meer 

App promotie door Coffee IT

Naast onze technische (ontwikkel)kennis beschikken we over een goede marketingachtergrond. Zo bestaat ons multidisciplinaire team uit developers, designers en marketeers. Hierdoor zijn wij in staat om mee te denken omtrent de promotie van een app. Onze marketingspecialisten begeleiden jou om de app beter vindbaar te maken in de app stores. Naast de online app vindbaarheid door middel van ASO, hebben onze marketing specialisten ook ervaring met het inzetten van andere kanalen.

Wij hebben ervaring met onder andere doelgroepenonderzoek, App Analytics, SEO (zoekmachine optimalisatie), SEA (zoekmachine adverteren/display adverteren) en social media. Een gedegen strategisch marketing plan gebruikt al deze onderdelen. Zo haal je het meeste rendement uit jouw app.

Op basis van een vooraf uitgedachte strategie en sterk marketingplan voeren wij de benodigde werkzaamheden uit. We doen onder ander onderzoek naar de concurrenten, trends en behoeften en zoekwoorden. Aan de hand hiervan bepalen we de strategie en positionering van jouw app.

NEEM CONTACT OP

Concept & design


Wij zijn een fullservice app ontwikkelaar. Dit betekent dat wij een ontwikkelpartner zijn gedurende het app ontwikkelproces van A tot Z. Wij denken mee omtrent het concept, het design en de marketing van de app. We doen uitgebreid onderzoek naar de doelgroep. Op basis hiervan gaan onze UI & UX designers aan de slag met het functionele en technische ontwerp van de app. Onze designers gebruiken altijd de laatste trends en richtlijnen van Google en Apple.


App ontwikkeling


Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk apps voor alle platformen. Onze app ontwikkelaars hebben ruime ervaring met het ontwikkelen voor iOS, Android, Windows & web. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de code. Tijdens het ontwikkelen van de app testen we voortdurend op bugs en verbeteringen. Door bewezen technieken en tools in te zetten kunnen wij optimale performance van de app garanderen. Dit betekent dat de app een lange levensduur heeft en minder onderhoud.


App marketing

App store optimalisatie (ASO) is een van onze specialismen als het gaat om de promotie van jouw app. Wij beschikken over diverse marketingspecialisten die ruime ervaring hebben met het vermarkten van elk type app. Op basis van de bedrijfsdoelstellingen en behoeften van de doelgroep stellen we een marketingplan op. Door ASO met verschillende kanalen te combineren kunnen in een korte periode een grote hoeveelheid app store downloads en actieve gebruikers worden bereikt. Kortom: meer succes voor jouw app!

Meer dan 100+ apps


Sinds 2014 hebben we meer dan 100+ apps (iOS, Android, web en meer) in de app stores gepubliceerd.


Bekijk onze apps

50+ behaalde #1 posities


Middels app marketing (waaronder ASO) hebben we meer dan 50 topposities weten te behalen.


Lees meer over app marketing

Ruim 2+ miljoen downloads


Door een optimale vindbaarheid van onze apps zijn er meer dan 2+ miljoen app downloads gerealiseerd.


Lees meer over online vindbaarheid

Door Coffee IT ontwikkelde apps:

Recente projecten


Benieuwd naar apps die wij hebben ontwikkeld? Bekijk ons recente werk.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT