Stage Coffee IT

DE STAGE VAN MARC, MAAIKE & DAVE

Utrecht, 17 juni | 4 minuten 

Er is een tijd van komen en van gaan. Zo ook bij de drie stagiairs die de afgelopen vijf maanden ons team hebben versterkt. Hoe hebben Maaike, Marc & Dave hun stageperiode bij Coffee IT ervaren? Ieder heeft de stage op zijn eigen manier beleefd dus ieder vertelt graag zijn eigen verhaal.

Marc: Stagiair Android

HET VERHAAL VAN ANDROID STAGIAIR MARC

Ik heb de afgelopen maanden aan de videostreamingsapps voor DutchChannels gewerkt. Mijn stageopdracht was namelijk om beeld-in-beeldmodus toe te voegen in de Android-apps. Daarmee is het mogelijk om een film of serie in een klein venster te kijken, terwijl je tegelijkertijd andere apps open kunt hebben staan. Je kunt zo een bericht beantwoorden zonder dat je je film op pauze hoeft te zetten. Meer weten over mijn stage? Lees dan verder!

De uitdaging bij mijn stageopdracht zat vooral in de code die gebruikt werd om de video te tonen. Eerst was onbekend of de videospeler werkte met beeld-in-beeldmodus, maar nadat ik dit had uitgeprobeerd bleek het problemen te veroorzaken. Daarop testte ik andere videospelers uit, waarna ik met een multi-criteria analyse de beste selecteerde. Vervolgens kon ik de videospeler gaan implementeren. Tot slot maakte ik de beeld-in-beeldmodus: eerst door de functionele eisen op te stellen, daarna door het maken van het design en tot slot een implementatie in de code van de apps.

Het leukste aan mijn stage vond ik het gezellige team waar ik in zat. Ik heb ook enkele dingen geleerd over de leesbaarheid van mijn code die niet op de hogeschool zijn behandeld. Op school gaat het vooral over een duidelijke architectuur (denk bijvoorbeeld aan het toepassen van clean architecture), maar niet het schrijven een duidelijke functie in de code. De gedocumenteerde standaarden van het team en de feedback op de merge requests waren hierbij het meest behulpzaam.

Maaike stagiair sales

HET VERHAAL VAN SALES STAGIAIR MAAIKE

Ik was afgelopen maanden afstudeerstagiair van de commercieafdeling binnen Coffee IT. Het open en (vooral) het gezellige team zorgde ervoor dat de afgelopen maanden voorbij zijn gevlogen. Gelukkig konden we eens in de week nog fysiek naar kantoor, wat het extra leuk maakte. Het onderzoek gedurende mijn stage was met name gericht op het kijken naar hoe Coffee IT een gerichte acquisitiestrategie kan inzetten.

Om dit te realiseren zijn als eerste de huidige marketing en salesactiviteiten geanalyseerd. Na dieper onderzoek en afwegingen is er een adviesplan voor het implementeren van account-based marketing opgesteld. Gedurende mijn stageperiode is dit ook geïmplementeerd. Gelukkig heb ik naast verschillende competenties op professioneel gebied, mezelf ook nog kunnen ontwikkelen in andere competenties, waaronder pingpongen ?.

Dave stagiair marketing

HET VERHAAL VAN MARKETING STAGIAIR DAVE

Eind vorig ben ik met Coffee IT in aanraking gekomen via de (online) bedrijvenmarkt van de HAN. Na een gesprek met Fabian was ik ervan overtuigd dat dit de organisatie is waar ik wil afstuderen. Van deze keuze heb ik geen spijt gekregen! Nu ik mijn stage heb afgerond kan ik terugkijken op veel leerzame momenten en een gezellige tijd met het team. Ondanks de omstandigheden heb ik me vanaf dag 1 betrokken gevoeld. De tijd en energie die Coffee IT stopt in het creëeren van een sterke bedrijfscultuur vond ik opmerkelijk.
Weten wat mijn uitdaging was tijdens m’n stage? Lees verder!

Met mijn stageopdracht had ik als doel om de huidige landingspagina’s te optimaliseren. Door middel van A/B testing in Google Optimize ben ik gaan onderzoeken welke variabelen een positief effect hebben op het gedrag van de bezoekers. Ik heb veranderingen toegepast in de volgende variabelen: bewegend beeld, tone-of-voice en meer autoriteit. Uiteindelijk heb ik een aantal elementen gevonden die ervoor gezorgd hebben dat ik mijn doel gehaald heb.

Het optimaliseren van de website is nooit klaar. Dus lijkt het jou leuk om hier een vervolg aan te geven, neem dan een kijkje bij de online marketing stage vacature.

Ik vond het leuk om naast mijn stageopdracht ook taken op te pakken binnen het marketing-team. Denk hierbij aan: het schrijven van blogposts (zoals deze), opzetten van social media campagnes en maken van toffe video’s. Naar mijn mening heb ik hier stiekem meer van geleerd dan m’n stageopdracht (niet tegen de HAN vertellen ?).

OOK STAGE LOPEN BIJ COFFEE IT?  

Ben jij enthousiast geworden van de verhalen van Marc, Maaike & Dave? We hebben elke periode maar een beperkt aantal stageplekken beschikbaar. Elke stagiair krijgt namelijk de begeleiding die hij/zij nodig heeft. Wees er dus op tijd bij!

Bekijk alle stageplekken

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN HET ACTUELE NIEUWS?VOLG ONZE SOCIAL MEDIA ACCOUNTS.