Hoera! Afgelopen zaterdag is het Rijksmuseum Boerhaave gekozen als Europees museum van het jaar. Het vernieuwde museum heeft de European Museum of the Year Award gewonnen. Een Europese vakjury heeft het wetenschapsmuseum gekozen uit een veertigtal genomineerden. Wij willen het Rijksmuseum Boerhaave van harte feliciteren met deze mooie prestatie! Wat is precies de connectie tussen het museum en Coffee IT? Wij hebben de eer gekregen om de app te ontwikkelen voor dit nieuwe concept van Rijksmuseum Boerhaave.

Wetenschap met een menselijk gezicht

Het Rijksmuseum Boerhaave in Leiden won deze prijs vanwege de innovatieve manier waarop ze de laatste technologieën en persoonlijke verhalen inzetten bij het tonen van de collectie. Het gerenoveerde museum vernieuwde de tentoonstelling om op een innovatieve manier wetenschap en geneeskunde te presenteren. De jury noemde de vernieuwde tentoonstelling ‘wetenschap met een menselijk gezicht, wat inspireert tot nieuwsgierigheid en verbazing, terwijl ook een breed publiek wordt betrokken in het debat over belangrijke wetenschappelijke en ethische vraagstukken van onze tijd’. Steek die maar in je zak!

‘Wetenschap met een menselijk gezicht, wat inspireert tot nieuwsgierigheid en verbazing, terwijl ook een breed publiek wordt betrokken in het debat over belangrijke wetenschappelijke en ethische vraagstukken van onze tijd.’

Oke, maar hoe zit het met de app?

Het museum onderging recentelijk een grondige renovatie. De presentatie van de vaste collectie is nu ingericht aan de hand van vijf thema’s die op een interactieve manier door het publiek kunnen worden ontdekt. Zo kunnen bezoekers replica’s aanraken, digitale magazines inzien en educatieve games spelen. Bij Coffee IT zijn wij gevraagd om dit alles mogelijk te maken voor de buitenlandse bezoekers van het Rijksmuseum Boerhaave. Wij hebben een Android app ontwikkeld voor het museum die buitenlandse bezoekers helpt om te navigeren door het museum en alle informatie vertaalt. De app is geïnstalleerd op tablets die museumgebruikers kunnen gebruiken tijdens hun bezoek aan het Rijksmuseum Boerhaave. Benieuwd naar de app? Bekijk hier de portfolio pagina van de app die wij hebben ontwikkeld voor het Rijksmuseum Boerhaave. Toch liever direct op bezoek bij het museum? Bezoek dan deze webpagina en plan een bezoek in om de nieuwe tentoonstelling zelf te ervaren!

NEEM CONTACT OP 

Heb je een vraag of wil je graag meer weten? Neem contact op en ik help je graag verder!

Of bekijk mijn LinkedIn.

CONTACT
Stephanie Stam