Wat zijn de mogelijkheden van een iBeacon app?

Ooit gedacht aan een interactieve manier van communicatie waar geen internet voor nodig is? Dan is iBeacon technologie wellicht iets voor u. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld; een positioneringssysteem, interactieve marketing of betalingsmiddel. Het is een zeer interactieve technologie die vrijwel overal kan worden gebruikt, bijvoorbeeld om uw klanten automatisch te laten begroeten. Ook kan automatisch een heatmap gegenereerd worden waarop uw kunt zien waar uw klanten zich het meest bevinden in de winkel. Het kan dus worden ingezet als service- en analyse tool.

Waarin verschilt iBeacon van technieken als bijvoorbeeld QR of NFC?

NFC werkt alleen in samenwerking met betalingssystemen en banken om transacties te faciliteren. Echter werkt iBeacon met een techniek die Apple Pay heet. Het enige wat gebruikers van een IPhone nodig hebben is een Apple Store account. Daarnaast is het bereik van de iBeacon zo groot, dit kan oplopen tot 100 meter, dat men het toestel niet eens naast een scanner hoeft te houden, zoals bij bijvoorbeeld een ov chipkaart, en hoeft het toestel geen eigen internet verbinding en camera te hebben zoals bij een qr-code.

IBeacon app ontwikkelen

Klinkt ideaal, maar wat kosten iBeacons?

De IBeacon markt is al aardig verzadigd, er zijn tal van producten waarvan de kwaliteit varieert. Het is belangrijk te weten dat IBeacon de naam is voor de technologie en niet voor een beacon. Niet iedere BLE beacon is dus een IBeacon. Maar waar moet verder op gelet worden? Natuurlijk is de afstand waarbinnen de iBeacon een signaal kan sturen van belang, maar let wel op dat afhankelijk van de efficiëntie van de printplaat en de antenne het batterijleven drastisch kan worden vermindert. Het is dus afhankelijk van de vereisten welke iBeacon het best bij uw wensen past. Vaak kan er een sample worden opgestuurd tegen een kleine prijs, dit raden wij aan bij een grote inkoop. Denk hierbij aan een prijs rond de 30 euro per stuk. Het is ook mogelijk iBeacons te bestellen vanuit landen zoals China, maar let hierbij extra op kwaliteit. Wilt u passend advies? Neem dan contact met ons op.

Wat is de toekomst voor de iBeacon?

Als alle voordelen worden afgewogen: het aantal apparaten dat al compatibel is en de verbeteringen ten opzichte van de QR-code en NFC, dan wordt al snel duidelijk dat de verwachting is dat iBeacon zich verder zal gaan verbreden en uitgroeien naar bijvoorbeeld festivals. Voor marketeers is het voordeel ook groot doordat zij veel gerichtere reclames kunnen geven aan, bijvoorbeeld een klant die een product bekijkt en daar dan op dat moment een specifieke kortingscoupon voor ontvangt.

Fabian - Recruitment

Neem contact met ons op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT