Wat is het voordeel van beter vindbaar in Google worden en waarom SEO?

Zoekmachine vindbaarheid in Google is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Maar waarom is dit zo en wat heeft u hier als ondernemer aan? SEO opent voor u de deuren naar bezoekers en dus potentiële klanten. Het verhogen van de vindbaarheid van uw website is een complex proces, maar dat wil niet zeggen dat dit proces niet meetbaar is. SEO is een stabiel marketingplatform en bovendien nog hard in de groei. Ook zijn de kosten van het laten uitvoeren van SEO verbeteringen een lage prijs met daartegenover een hoge opbrengst. In dit artikel behandelen we een aantal SEO/SEM tips.

Waar te beginnen?

U als ondernemer kunt als best beginnen met de kernwaarden definiëren. Vervolgens is het belangrijk dat u zich afvraagt hoe dat consumenten opzoek zijn naar uw kwaliteiten. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u defractieapperatuur verkoopt (dit is apparatuur welke het metaalgehalte in stoffen meet) maar dat consumenten deze term niet kennen en eerder gaan zoeken op bijvoorbeeld: “Hoe kan ik meten of mijn geblikt vis teveel metaal bevat?”. Dit zorgt ervoor dat u meer klanten afvangt op de vraag in plaats van de oplossing. Nadat u zo een aantal potentiële vragen heeft bedacht is het belangrijk de vragen te meten op concurrentie, zoekvolume en conversie. Meer conversie betekent dat uw informatie relevant is en u goed inspeelt op de vraag. Een bezoeker met de vraag “Wat is refractieapparatuur?” hoeft bijvoorbeeld niet opzoek te zijn naar refractie apparatuur maar dit kan bijvoorbeeld een student zijn die ergens refractie apparatuur gehoord heeft. Hoe hoger het zoekvolume, hoe meer mensen dezelfde vraag delen. Hoe lager de concurrentie, hoe minder de vraag beantwoord wordt door uw concurrenten.

Klanten genereren door spot on online marketing

Website bovenaan de zoekresultaten? Meet de online marketing experts van Coffee Digital. Wij zorgen dat jouw website geoptimaliseerd is voor optimale zichtbaarheid in zoekmachines.

  • Search Engine Optimalisatie - Verhoog organische vindbaarheid.
  • Search Engine Advertising - Bereik en betrek potentiële gebruikers.
  • Content creatie - Design, video, copy; alles voor een strakke uitstraling.
Meer over Coffee Digital

Verbeter de techniek

Buiten het maken van betere webpagina’s (SEO copywriting) en het afstemmen van webpagina’s op de vraag van klanten moet u ervoor zorgen dat uw website er hetzelfde uitziet voor de zoekmachine als voor u. Om uw techniek te meten zijn er diverse meet instrumenten beschikbaar. Belangrijk is om te weten dat techniek de fundering is van het beter vindbaar worden op het gebied van SEO/SEA en er niet per definitie voor zorgt dat u goed vindbaar bent, maar de mogelijkheid daarvoor geeft.

Relevantie en betrouwbaarheid

Het internet is te zien als een grote bak informatie. Het is dus belangrijk dat uw informatie relevant en betrouwbaar is voor uw zoeker. Maar hoe maakt u informatie betrouwbaar? Iedere vorm van interactie zorgt voor betrouwbaarheid denk hierbij aan reacties onder uw artikel, shares van het artikel op social media en likes van social media. Publiceer bijvoorbeeld ook uw artikelen op social media, hiermee lokt u interactie uit met volgers wat zorgt voor betrouwbaarheid. Vergeet niet dat het slim is uw bedrijf te focussen op het social media platform welke uw klanten het meest gebruiken. Het is ook mogelijk een gastblog of een eigen blog bij te houden. Een gastblog wil zeggen dat u een blog op de website van een ander relevant bedrijf heeft staan met verwijzing naar u of uw bedrijf. Zorg ervoor dat deze pakkend en persoonlijk is om hiermee succes te behalen. Een eigen blog kan ook interessant zijn en lokt vaak ook uit tot interactie.

Call to action

Zorg ervoor dat u uw klanten en bezoekers uitlokt te reageren op uw artikel of om u te contacteren. Dit zorgt voor meer conversie, betrouwbaarheid en interactie. Wilt u meer informatie over het beter vindbaar maken of laten maken van uw website? Contacteer ons dan, wij helpen u graag verder met het opstellen van een plan en/of de uitvoering hiervan.

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek