FREAKY FRIDAY: DE AVONDKLOK EDITIE

Utrecht, 4 februari | 4 minuten 

Yes. Afgelopen vrijdag was het weer zover: Coffee IT’s Freaky Friday. Iedereen van het Coffee IT team kan lekker werken aan eigen projecten en ideeën. Regels? Die zijn er niet, zolang je er maar iets van leert. En dat komt goed uit: Coffee IT bestaat uit developers, ontwerpers en marketeers die het altijd leuk vinden om de nieuwste ontwikkelingen en technieken te verkennen.

Bij elke Freaky Friday editie komt er een tof initiatief uit, zo hebben twee collega’s vorige FF een Android app omgezet naar VR. Deze editie blijven we in de Android hoek; want onze collega Daphne (Android developer) heeft afgelopen vrijdag gewerkt aan een leuk project die we uiteraard met jullie willen delen!

Avondklok app; hoe zet je de beperking om naar iets leuks?

Wat houdt heel Nederland nu bezig? Precies.. de avondklok. Daphne had het idee om deze ‘beperking’ om te zetten naar iets positiefs. Een app die vermaakt nadat de avondklok is ingegaan. Ze is om 8:30 sharp aan de gang gegaan en kon het hele Coffee IT team tijdens de lunch al een app presenteren met de basis-functionaliteiten. Vervolgens heeft Daphne de rest van de dag keihard aan de gang gegaan om eind van de dag de app af te maken.

Avondklop app

Vervolgens heeft designer Tom geholpen met de vormgeving van de app en tada….! De Avondklok app is ready for launch?.

De app laat zien hoelang je nog hebt voordat de avondklok ingaat, de tekst die hierbij te zien is veranderd ook naarmate het later wordt. Vervolgens verschijnt er een rad na 21:00 waar verschillende activiteiten al in staan gevuld. Geef een flinke spin aan het rat en je hebt een avondvullend programma! Heb jij nou zelf ideeën voor het rad? Dan kan je deze ook gemakkelijk zelf invullen.

DOWNLOAD HIER DE AVONDKLOK APP (ANDROID)

Natuurlijk heeft niet alleen Daphne keihard gewerkt tijdens deze Freaky Friday. Benieuwd wat de rest van het Coffee IT team heeft gemaakt? Hou dan via de links hieronder onze sociale kanalen in de gaten…

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN HET ACTUELE NIEUWS?VOLG ONZE SOCIAL MEDIA ACCOUNTS.