Utrecht, 26 februari 2020 | 5 minuten 

Afgelopen september schreven we er al even over, de start van vier nieuwe collega’s, waaronder drie stagiaires. Een van de drie was Robin, die zich als React stagiair is gaan focussen onze eigen Mototour app. Nu zijn stageperiode voorbij is, wordt het tijd om de rekening op te maken. Hoe is het Robin vergaan en wat vond hij van zijn stage bij Coffee IT?

DE STAGEPERIODE VAN REACT STAGIAIR ROBIN 

Zo Robin, je stage zit er bijna op. Om maar gelijk in huis te vallen: Hoe was het om bij Coffee IT stage te lopen tijdens een wereldwijde pandemie? 

Natuurlijk wel anders… Hoewel ik eigenlijk liever wat meer tijd op kantoor had willen besteden in het gezelschap van het volledige Coffee IT team heb ik er toch nog het beste van weten te maken. Gelukkig kwam ik net tussen de grote (corona) golven binnen en heb ik toch nog een aantal weken op kantoor geweest. Hierdoor heb ik in ieder geval de kennismakings- en gewenningsfase door kunnen brengen in een fysieke omgeving voordat ik werd verbannen naar mijn zolderkamer. Ook heb ik mijn deel aan fysieke bedrijfsuitjes en activiteiten mee mogen maken en waren de digitale alternatieven (gehost door de Culture Crew) zeker niet minder leuk. Al met al denk ik dat de omstandigheden van de afgelopen maanden zeker geen al te negatief effect hebben gehad op mijn prestaties en ik de “Coffee IT experience” goed meegekregen heb.

Jij hebt de afgelopen maanden gewerkt aan het Coffee IT’s eigen app: MotoTour. Hoe was het om aan zo’n project te werken? 

MotoTour was een uitdagende app om aan te werken. Omdat de app eigenlijk nog niet zo lang bestaat en we veel gebruikersfeedback kregen, viel er veel winst te halen. Nieuwe gebruikers werf je makkelijker wanneer het product wat ze gaan gebruiken goed werkt. Het moet immers beter zijn dan wat ze nu gebruiken. Dit zorgde ervoor dat ik extra gemotiveerd was om een goed product neer te zetten en ik denk dat dit ook zeker is gelukt. Ik had echt het idee dat ik veel inbreng had in het project en ik de mogelijkheid had om mijn eigen ideeën te implementeren. Dit werkt motiverend naar de developer toe en zorgt ook voor een beter eindresultaat. Tijdens de ontwikkeling kwam ik echter ook veel problemen tegen vanwege mijn nog redelijk gelimiteerde kennis op het gebied van React apps en de uitdaging die sommige gewenste features met zich mee brachten. Tijdens mijn stage ben ik er echter (nog eens extra) achtergekomen dat om hulp vragen veel voordelen met zich mee brengen, omdat twee paar ogen nou eenmaal meer zien dan een.

Afgelopen vrijdag heb je aan het hele bedrijf gepresenteerd wat je allemaal hebt gedaan tijdens je stageperiode. Kan je drie resultaten noemen waar je trots op bent? 

Allereerst ben ik super trots op de voortgang die ik heb geboekt met de MotoTour web app. Via deze app is het nu mogelijk om nieuwe routes aan te maken op basis van een GPX-bestand (GPS Exchange Format). Deze routes zijn vervolgens zichtbaar in de MotoTour app voor iOS en Android en kunnen in deze app gereden worden. Ook kunnen bestaande routes worden aangepast om bijvoorbeeld betere/leukere wegen te volgen.

Ook heb ik gewerkt aan een eigen implementatie van HERE maps binnen React. Bestaande implementaties van deze technologie boden niet de functionaliteiten die nodig waren voor de MotoTour web app, waardoor het dus nodig was om een eigen versie te ontwikkelen. De nieuwe versie is opnieuw opgebouwd en gebruikt een bestaande implementatie als zijn basis. Verder heb ik tijdens mijn stage diverse features toegevoegd, zoals het berekenen en tonen van routes op basis van 2 of meerdere coördinaten en de mogelijkheid om deze getoonde routes aan te passen door middel van het toevoegen, verplaatsen en verwijderen van deze coördinaten. Omdat we wilde dat de library publiek toegankelijk zou zijn, is er ook aandacht besteed aan het verbeteren van het gebruiksgemak en het opzetten van documentatie en een demopagina.

Als laatste ben ik ontzettend trots op de persoonlijk leerdoelen die ik tijdens deze stage heb kunnen behalen en de kans die ik heb gekregen om ze te behalen. Het uiteindelijke doel van een stage is het opdoen van praktijkervaring en toepassen van je, in de schoolbanken opgedane, kennis. Bij Coffee IT heb ik zeker de kans gekregen om dit te doen en ik ben blij dat ik met behulp van mijn resultaten kan zeggen dat dit zeker gelukt is!

Hoe beviel je stageperiode bij Coffee IT; zou je iedereen aanraden om bij ons stage te lopen? 

Coffee IT was een van de eerste stagebedrijven die ik tegenkwam op mijn zoektocht en daarna heb ik niet meer verder gezocht. Ik was gelijk verkocht aan de uitstraling en manier van werken en heb gelijk mijn aanvraag ingediend. Gelukkig werd ik na een (online) sollicitatiegesprek als snel uitgenodigd voor een officieel kennismakingsgesprek en mocht ik ook gelijk mijn opdracht uitkiezen. Tijdens mijn stage heb ik nagenoeg al mijn gestelde verwachtingen werkelijkheid zien worden. De opdracht bood voldoende uitdaging en ruimte tot eigen initiatief. Ook was het team super gezellig en heb ik me vanaf het begin thuis gevoeld.  

OOK STAGE LOPEN BIJ COFFEE IT?  

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN HET ACTUELE NIEUWS?VOLG ONZE SOCIAL MEDIA ACCOUNTS.