Android O release

Het is nu ongeveer een half jaar geleden dat Google met de laatste versie van Android kwam, genaamd Android N (Nougat). Deze versie was iets vroeger af dan verwacht. Google heeft in de tussentijd niet stilgezeten, want de eerste ontwikkelaarsversie van Android O is een aantal dagen geleden vrijgegeven. Android N zou zomaar Android 8.0 kunnen worden, echter heeft Google dit in het verleden niet altijd zo gedaan. In dit artikel lees je wanneer wij verwachten dat Android O uitkomt, wat de nieuwe functionaliteiten zijn van Android O en de speculaties van de nieuwe naam.

Wanneer komt Android O uit?

Volgens ons zijn er twee logische momenten waarop Android O uit zou kunnen komen. Optie een is dat de laatste versie van Android O gereleased wordt op de Google I/O van 2017 (belangrijkste conferentie van nieuwe technieken van Google). De Google I/O van 2017 valt op 17 tot en met 19 mei. Echter denken wij dat ze op de I/O alleen nieuwe functies toe zullen voegen aan Android O en de echte release zullen plannen met die van de Google Pixel 2. De Google Pixel is het high-end toestel van Google en het enige toestel dat ontwikkeld wordt door Google zelf. De verwachting is dat de Google Pixel 2 uitkomt in september of oktober.

Wat is er nieuw?

Met de komst van de ontwikkelaarsversie van Android O zijn een aantal speculaties van nieuwe functionaliteiten bevestigd. Wel is belangrijk om te weten dat er nog nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd in de toekomst. Dit zijn de functionaliteiten die zeker in Android O zitten:

Notificatie filter; gemakkelijke manier om notificaties te filteren op relevantie.

Accu verbetering; door apps te beperken in de achtergrond wordt de accuduur langer.

Picture-in-picture; videos kunnen voortaan native in de voorgrond spelen.

Autofill-api; een makkelijkere manier om wachtwoorden te beheren.

Beter Bluetooth geluid; Sony’s LDAC-codec zorgt voor een betere audio kwaliteit via Bluetooth.

AAudio-codec; Op een snellere manier muziek opnemen en tegelijkertijd afspelen.

Adaptive icons; Dynamisch tot zelfs bewegende app icons.

Java 8; De update van Java zorgt voor soepele en snelle apps.

Nieuwe kleurengamma’s‘; Hierdoor zijn meer kleuren beschikbaar.

Native lettertype ondersteuning; Maakt het minder omslachtig om eigen lettertypes te gebruiken in een app.

Elk beestje heeft een naam nodig

Android o version names

Zoals iedere voorgaande versie van Android zal de nieuwe naam van Android weer een zoetigheid zijn. Android begon in 2008 met Apple Pie voor Android 1.0. Het material design, zoals we nu gewend zijn in Android, werd doorgevoerd in 5.0 (Android Lollipop). Dus wat wordt de nieuwe naam van Android O? Logischerwijs wordt het Android Oreo, maar Android Oatmeal Cookie is ook nog steeds mogelijk. Wie weet wordt het wel Android Oliebol. Zolang Google nog geen officiële aankondiging heeft van de naam, weten we het nog niet zeker.

Effecten op bestaande apps

Aan de voorkant zal Android O niet extreem veel veranderen, echter is het wel belangrijk goed te kijken of jouw app geschikt is voor Android O. Vooral het beperkte achtergrondgebruik kan leiden tot problemen. Wilt u vrijblijvend een compatibiliteitstest uit laten voeren? Neem dan contact met ons op.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
Job Burg