VERDUURZAMING LUCHTVAART DOOR ELEKTRONISCH BAGAGELABEL BAGTAG

Utrecht, 20 mei 2020 | 8 minuten 

Duurzaam vliegen, het is een terugkerend hot topic. De burgerluchtvaart is inmiddels verantwoordelijk voor zo’n 2% a 3% van de wereldwijde CO2 uitstoot en er vliegen steeds meer mensen (in een regulier pandemie-vrij jaar). Dan zijn er ook nog de kwesties over onnodig papiergebruik en overmatige contactmomenten. Zo worden er wereldwijd ongeveer 4.7 miljard bagagelabels geprint per jaar. Om je een indicatie te geven: dit is aan elkaar geplakt ongeveer 58 rondjes om de aarde*. Al deze bagagelabels moeten door het grondpersoneel worden afgegeven, iets wat in tijden van een pandemie als COVID-19 niet geheel wenselijk is.

Oké, niet gek dus die vragen over duurzaam vliegen en krantenkoppen van de NOS zoals ‘Duurzaam vliegen, een illusie‘. De luchtvaartindustrie heeft het zwaar. Door de huidige COVID-19 crisis heeft de vliegindustrie het waar mogelijk nog zwaarder: de luchtvaart is één van de zwaarst getroffen sectoren door de huidige pandemie.

Is er dan enkel slecht nieuws voor de luchtvaart? Nee, degene die onze artikelen vaker lezen weten inmiddels dat grauwe en grijze berichtgevingen niet onze stijl zijn. Wij focussen liever op innovatie en technische hoogstandjes. Wij presenteren daarom een grote stap richting de verduurzaming van de luchtvaart die jullie allemaal moeten weten: BAGTAG.

BAGTAG is een elektronisch bagagelabel waarmee vliegreizigers online hun koffers kunnen inchecken. Het bagagelabel is gekoppeld aan een app die wij in samenwerking met BAGTAG hebben ontwikkeld. Met de app kunnen vliegreizigers altijd en overal inchecken met de smartphone. Dit heeft twee grote positieve gevolgen: er hoeven geen papieren bagagelabels meer geprint te worden én deze hoeven niet ingecheckt en afgegeven te worden door het grondpersoneel. Kortom: geen 58 rondjes meer om de aarde van onnodige bagagelabels.

Inmiddels werken grote airliners zoals KLM en Lufthansa al met BAGTAG. Naar verwachting zullen dit er snel meer worden wereldwijd. Zo heeft BAGTAG recentelijk een samenwerking met China Southern Airlines opgezet.

Wij willen BAGTAG van harte feliciteren met deze mooie prestaties en hopen dat iedereen snel weer veilig kan vliegen (inclusief elektronisch bagagelabel).

Het Coffee IT team

*Dit benoemde BAGTAG in een recente post. Wij hebben het niet nagerekend, maar zijn onder de indruk.

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN HET ACTUELE NIEUWS?VOLG ONZE SOCIAL MEDIA ACCOUNTS.