KIJKCIJFERS BIJ STREAMINGDIENST DUTCHCHANNELS ZIJN IN RECORDTIJD GEËXPLODEERD

KIJKCIJFERS BIJ STREAMING KANALEN DUTCHCHANNELS ZIJN IN RECORDTIJD GEËXPLODEERD

Utrecht, 4 mei 2020 | 2 minuten 

Aldus Henk Bout, CEO en medeoprichter van DutchChannels. De exponentiële stijging is volgens Henk Bout te danken aan een combinatie van factoren. Na de uitbraak van het coronavirus heeft DutchChannels een groter internationaal aanbod gerealiseerd met sterke titels en veel eigen content. “Het is duidelijk dat onze platforms een behoefte vervullen op dit moment” – Henk Bout.

DutchChannels is in 2018 gestart met een tweetal streamingdiensten: New Faith Network en WithLove. Beide diensten bieden zogeheten special interest platforms voor niche doelgroepen. New Faith Network is de grootste aanbieder van christelijke films wereldwijd. In totaal telt New Faith Network ongeveer 1.200 films en series wereldwijd. Wekelijks worden er meerdere films en series toegevoegd. WithLove (de naam verraad het al een beetje) biedt een groot assortiment romcoms. Dit kanaal biedt romantische films om eens goed bij te zwijmelen, iets wat in de huidige coronatijd een fijne afleiding kan zijn.

Wat New Faith Network en WithLove van andere streamingdiensten zoals Netflix of Videoland onderscheid is de benadering naar hun doelgroep. De kanalen bieden content aan vanuit specifieke doelgroepwensen. Hierdoor sluit de content beter aan op de beleving van de kijker. In tegenstelling tot Netflix en Videoland, die een meer generalistische aanpak verkiezen.

Coffee IT is ontwikkelaar van de streaming apps van DutchChannels. Klik hier als je meer wilt weten over de apps of ze zelf wilt proberen.

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN HET ACTUELE NIEUWS?VOLG ONZE SOCIAL MEDIA ACCOUNTS.