Google brengt volgende maand een nieuw besturingssysteem uit voor Android Wear, genaamd Android Wear 2.0. In Android Wear 2.0 zitten een aantal bijzondere opties waardoor Android wearables meer stand-alone zullen zijn. Wat moet je allemaal weten als je geïnteresseerd bent in Android Wearables of in het bezit bent van een Android Wearable?

Wat is er nieuw aan Android Wear 2.0?

Android Wear is het besturingssysteem van Google gericht op horloges en andere sieraden (ook wel Wearables genoemd). Android Wear 2.0 is Google’s antwoord op watchOS, het draagbare besturingssysteem wat Apple biedt in zijn Apple Watch. Met Android Wear 2.0 is het mogelijk om jouw Wearable te gebruiken zonder koppeling met een smartphone. Dit wil zeggen dat de Wearable zelf een store heeft om apps te installeren. Dit betekent ook dat het mogelijk is voor de ontwikkelaar om een Wear-only app te ontwikkelen in tegenstelling tot het verleden waarbij een Wear- en een Smartphone-app moest worden ontwikkeld.

Google Assistant

Ook komt Google Assistant naar de Android Wearables toe. Google Assistant is een digitale assistent en de opvolger van Google Now. Google Assistant is op dit moment al beschikbaar op de Google Pixel, de Google Home en in de chat app Allo. Gebruikers kunnen een gesprek aangaan met de assistent en de assistent alles vragen, zoals: “Zet Red Hot Chili Peppers op in de woonkamer”. In dit geval zal de app Spotify worden gestart en de muziek van Red Hot Chili Peppers opgezet worden in de woonkamer op de Chromecast audio. De Google Assistant kan in iedere Android app worden geïntegreerd en aan ieder Android device gekoppeld.

Welke Android Wearables worden ondersteund?

Sony:
SmartWatch 3: Onduidelijk

LG:
LG G Watch (orgineel): Nee (Bevestigd door LG)
LG G Watch R: Ja (LG’s Website, bevestigd door Verge)
LG G Watch Urbane: Ja (LG’s site, bevestigd door Verge)
LG G Watch Urbane 2nd gen: Ja

Motorola:
Moto 360: nee (bevestigd door Motorola)
Moto 360 2nd gen.: Ja (bevestigd door Verge)
Moto 360 Sport: Ja (bevestigd door Motorola)

Samsung:
Samsung Gear Live: Onduidelijk

ASUS:
ASUS ZenWatch: Ja (bevestigd door Verge)
ASUS ZenWatch 2: Ja (bevestigd door Verge)

Tag Heuer:
Tag Heuer Connected: Ja (bevestigd door Tag)

Casio:
Casio WSD F10: Ja (bevestigd door Verge)

Nixon:
Mission: Ja (bevestigd door Nixon)

Fossil:
Fossil Q Founder: Ja (bevestigd door Fossil)
Fossil Q Wander: Ja (bevestigd door Verge)
Fossil Q Marshal: Ja (bevestigd door Verge)

Michael Kors:
Access Bradshaw Smartwatch: Ja (bevestigd door Verge)

Huawei:
Huawei Watch: Ja (Developer Preview available)
Huawei Watch Ladies: Ja (Developer Preview available)

Polar:
M600: Ja (bevestigd door Verge)

Nieuwe wearables

Android wear 2 LG smartwatches

Daarnaast kondigt Google op 8 Februari ook twee nieuwe Android Wearables aan: de Watch Sport en de Watch Style. Beide Wearables worden door LG geproduceerd en worden vanzelfsprekend geleverd met Android Wear 2.0. Wat de specificaties en functionaliteit betreft, overwint de LG Watch Sport. De LG Watch Style moet het hebben van zijn elegantie en kleine formaat. Beide wearables hebben een even grote batterij en opslag. De Watch Sport is iets uitgebreider op het gebied van connectiviteit en biedt 3G en LTE opties samen met GPS en NFC (Near Field Communication). Hierdoor is Android Pay op de LG Watch Sport mogelijk. Ook heeft de Watch Sport een beter scherm en meer RAM capaciteit. De verwachting is dat de nieuwe LG wearables eind januari of begin februari in Europa beschikbaar zijn.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
Job Burg