ROC MN POCKET

Een digitaal rooster, altijd en overal binnen handbereik voor ROC Midden Nederland studenten.

 

Binnenkort beschikbaar in de stores!

ROC login app
de ROC app

CASE ROC APP

Met de ROC Pocket app hebben studenten van het ROC Midden Nederland altijd het actuele rooster bij de hand. Studenten krijgen een overzichtelijke dag- en week weergave van het rooster en krijgen roosterwijzigingen direct inzichtelijk via de app met push berichten. De app werkt grotendeels offline om het gebruiksgemak te vergroten.

Coffee IT is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de mobiele app, de SharePoint web part en is preferred supplier van het ROC.

React Native

De app is ontwikkeld in React Native. Dit heeft een gebruiksvriendelijke en consistente app als resultaat voor zowel iOS als Android.

Web part

Coffee IT heeft naast de ROC app een web part ontwikkeld in React die compatibel is met de SharePoint omgeving.

Offline caching

Caching voor offline weergave van de app, een Azure API voor de web part en inlogfunctie met studentenaccount via Azure AD.

ROC icon

OVER ROC POCKET APP

ROC studenten kunnen met de app het actuele rooster bekijken. Gebruikers kunnen een voorkeurweergave selecteren en inloggen met een studentenaccount via azure AD. De ROC app is een cross-platform oplossing zodat zowel iOS als Android gebruikers bij de app kunnen. Al deze functies zijn ook ingebouwd in de web part, op het sturen van push berichten na.

Roosterapp ROC
Roosterapp. agenda app. png

DE TECHNISCHE UITDAGING

De technische uitdaging voor dit project lag met name in de caching voor offline gebruik en de integratie tussen de backend van het ROC en de app. Het is belangrijk dat wijzigingen in het rooster direct goed doorkomen en de agenda goed gerenderd wordt. Dit is uiteindelijk custom gemaakt zodat gebruikers hier doorheen kunnen swipen en vergelijkbaar aanvoelt als soortgelijke agenda functies.

SHAREPONT WEB PART

Het doel van de web part is de SharePoint omgeving dynamischer en gebruiksvriendelijker te maken. De SharePoint web part omgeving hebben we in React ontwikkeld omdat dit het mogelijk maakt de code makkelijker te delen. Dit SharePoint web part een Microsoft ASP.NET server control en heeft een specifiek doel: namelijk het rooster in de mobiele app koppelen aan de online SharePoint omgeving. Voor de eindgebruiker voelt dit aan als een soort plugin of widget.

Maakt jouw bedrijf gebruik van een SharePoint omgeving en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw platform? Neem vrijblijvend contact op en wij kijken graag naar de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een web part of SharePoint plugin voor jouw bedrijf.

De web part is herbruikbaar en kan op meerdere locaties geconfigureerd worden binnen de SharePoint omgeving met aanpassingen voor specifieke pagina’s of functies. Het is daarnaast mogelijk om in een later traject web parts toe te voegen. Denk hierbij aan; contact gegevens van de student, een zoekfunctie site breed of een content editor.

SharePoint web part

"Insert quote or review here".

... - ROC Midden Nederland

Bekijk alle reviews
ROC icon

ANDERE PROJECTEN WAAR WE TROTS OP ZIJN

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK AANVRAGEN?

Neem contact op
Fabian Commercieel directeur Coffee IT
">