MVP: ontwikkelen, meten, leren


Valideren boven gokken en optimalisatie op basis van echte gebruikersgegevens. Een app laten ontwikkelen als MVP (Minimum Viable Product) is erg efficiënt. Met een succesvolle MVP app verzamel je informatie over gebruikers en klanten op een manier die jou als onderneming het minste kost. Klinkt goed, toch? Op deze pagina lees je alles over het ontwikkelen van een MVP app door app ontwikkelaar Coffee IT.

direct contact

WIST JE DAT: WIJ VOOR VEEL KLANTEN EERST EEN MVP APP MAKEN?

MVP app laten ontwikkelen
MVP app ontwikkelen

MVP ontwikkelen: kleine versie van een volledig product


Wil je een MVP app laten maken, dan bouw je een app die bestaat uit enkel de kernfuncties. Het een een technisch simpele app. Door de app te lanceren en beschikbaar te maken voor gebruikers verzamel je waardevolle gebruikersinformatie. Deze informatie gebruik je vervolgens in het doorontwikkelen en finetunen van de app. Het bouwen, lanceren en weer bouwen van een MVP is een continu proces en moet zeker niet onderschat worden. Je zoekt naar de perfecte balans: je geeft gebruikers wat ze nodig hebben zodat ze de app downloaden om vervolgens features toe te voegen die daadwerkelijk waarde toevoegen aan de app en ervoor zorgen dat gebruikers de app blijven gebruiken. 

apps doorontwikkelen

iOS apps

Voor iPhone & iPad

Lees meer 

Android apps

Voor smartphones & tablets

Lees meer 

Web apps

Voor (mobiele) browsers

Lees meer 

Onze eerste MVP app: MotoTour


De MotoTour app is onze eerste MVP app ontwikkeling. Deze app genereert prachtige gepersonaliseerde routes voor motorfanaten. Na een gedegen marktonderzoek en korte ontwikkelperiode is de app gelanceerd in de stores met als doel het verkrijgen van relevante gebruikersgegevens. Deze feedback is vervolgens gebruikt om nieuwe functies toe te voegen waarvan de gebruiker aangaf dat het belangrijk was. Op deze manier is met de MVP app met zo min mogelijk inspanning veel rendement behaald. Deze manier van ontwikkelen past goed bij onze Agile werkwijze.

Bekijk de casus

"Het ontwikkelen van een MVP app past goed bij onze missie om complexe problemen te vertalen naar intuïtieve oplossingen."

Job Burg.

Waarom is het handig om eerst een MVP app te ontwikkelen?


Met een slimme MVP app genereer je binnen een korte tijd zowel waardevolle gebruikersdata als inkomsten. Dit gebruik je om de app verder te ontwikkelen. Als opdrachtgever heb je binnen een relatief korte tijd je investering terugverdient. MVP apps kennen een snelle ROI (Return of Investment). Dit is tevens gunstig als je bijvoorbeeld nog investeerders voor de app moet vinden, bijvoorbeeld Angel investors.

Als ervaren MVP app ontwikkelaar bouwen wij MVP’s voor elke industrie. Voor zowel start-ups, MKB als grote corporates is een MVP app een uitstekende manier om een nieuw product of service aan te bieden. Het is efficiënt, doordat alleen de musthaves in de app worden gebouwd. Deze musthaves enthousiasmeren de klant. Hierdoor verzamel je niet alleen gebruikersgegevens maar verdien je ook direct aan de app. Door de app te optimaliseren bind je de app gebruiker waardoor je nog meer succes haalt uit de app.

Alle voordelen van een MVP ontwikkelproces:

  • Een MVP app verzamelt gebruikersgegevens in de beginfase van het ontwikkeltraject
  • De app wordt volledig vanuit de behoefte vanuit de gebruiker ontwikkeld
  • De doelgroep wordt betrokken tijdens de gehele productlevenscyclus
  • Early adaptors en brand ambassadors kunnen zich aan de app binden
  • Efficiënte manier van app ontwikkeling
  • Dus minder kosten
VRAAG EEN OFFERTE

WIJ WERKEN VOOR

Hoe maak je een MVP app?


Het ontwikkelen van een MVP begint bij de kern van een probleem. Op basis daarvan wordt een MVP app ontwikkeld. Eèn van de belangrijkste redenen om een MVP te bouwen is om met zo min mogelijk resources tot een levensvatbaar product te komen. Op basis van deze feedback kan een MVP verder worden ontwikkeld tot een prachtig eindproduct. Het ontwikkelen van een MVP is kostentechnisch efficiënt en effectief doordat de app ontwikkeld wordt vanuit het klant perspectief.

MVP ontwikkelproces

Succesverhalen van MVP apps

Grote bedrijven zoals Google, Facebook of Uber gebruiken al heel lang MVP als succesvol fundament voor een businessplan of investeringsaanvraag. Voordat ze grote budgetten aansnijden is het goed om eerst te kijken waar de behoefte ligt. Facebook en Uber zijn uitstekende voorbeelden van het succesvol toepassen van MVP apps. Toen zowel Uber als Facebook live gingen waren er nog maar weinig functionaliteiten, deze zijn later pas toegevoegd. Wil je ook een succesverhaal en een MVP app laten ontwikkelen? Neem dan contact op.

Contact

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT