MVP APP LATEN ONTWIKKELEN

Zonder torenhoge investering jouw eigen app in de App Stores? Door een MVP app te laten ontwikkelen valideer je het idee bij jouw doelgroep.

Met een MVP maak je alleen gebruik van de essentiële functies. Hiervoor breng jij je app idee tot leven tegen lage ontwikkelkosten. Benieuwd hoe we dit voor Roompot Vakantieparken hebben gedaan, bekijk dan hier het MVP project

Neem contact op
MPV app laten ontwikkelen
Waarom een mvp app laten ontwikkelen?

WAAROM EEN MVP APP LATEN ONTWIKKELEN?

MVP is de afkorting voor Minimum Viable Product. Een applicatie met alleen de essentiële functionaliteiten. Vervolgens ga je data en feedback verzamelen van gebruikers. Sluit het app idee aan bij de behoefte van de gebruiker en zit je op de goede weg? Dan is het tijd voor doorontwikkeling.

Een van de grootste redenen om eerste een MVP te bouwen is de ontwikkelkosten. Door alleen de belangrijkste functionaliteiten te ontwikkelen, blijft de investering beperkt.

Eigen team in Utrecht

Wij werken volledig met eigen developers. Allemaal met een eigen expertise voor het optimale resultaat van jouw (MVP) app.

ONTMOET HET TEAM

Meer dan 7 jaar ervaring

Krachtige apps, sterk portfolio. Als ervaren technisch partner ontwikkelen wij apps voor toonaangevende branches en organisaties.

Bekijk ons portfolio

Gebruiker = key

De eindgebruiker staat centraal bij de app ontwikkelingen. Door de app veelvuldig te testen en te optimaliseren wordt een optimaal resultaat behaald met de app.

Ons werkproces

START MET JOUW MVP APP

Samen met onze app experts ontwikkelen we jouw MVP app. We starten eerst met de Accelerator Day waar we alle functies en requirements definiëren. Vervolgens kijken we naar de meest essentiële functies om vervolgens de MVP app te ontwikkelen.  

Voordelen van een MVP:

  • Direct feedback van de eindgebruiker
  • Efficiënt in tijd & middelen
  • Je hebt een proof of concept
  • Basis app als fundament
mpv-App-ontwikkelproces-mobiel
Keurmerken en Badges app ontwikkelaar

MVP APP ONTWIKKELTRAJECT

Misschien heb je wel eens gehoord van de lean startup. Dit principe is gebaseerd op drie stappen: het idee, ontwikkeling en data verzamelen. Hierdoor leer je extreem snel en op een kostenefficiënte manier. Zo passen wij dit ook toe met een MVP app.

Meer over onze werkwijze

Met de MVP bouwen we dus stapsgewijs naar de uiteindelijke app die precies aansluit op de behoefte van de doelgroep.

MVP APP ONTWIKKEL- TRAJECT

Misschien heb je wel eens gehoord van de lean startup. Dit principe is gebaseerd op drie stappen: het idee, ontwikkeling en data verzamelen. Hierdoor leer je extreem snel en op een kostenefficiënte manier. Zo passen wij dit ook toe met een MVP app.

Met de MVP bouwen we dus stapsgewijs naar de uiteindelijke app die precies aansluit op de behoefte van de doelgroep.

Meer over onze werkwijze

CASUS: DE MVP VAN RANGE NETWORK

Met het ontwikkelen van een MVP app werken we data gedreven en resultaatgericht. De app van Range is een goed voorbeeld van een MVP. 

Met deze app kun je als gebruiker zien waar verkeerscontroles zijn. Wij hebben eerst de basisfuncties ontwikkeld en getest bij de doelgroep. Op basis van de feedback hebben wij de app meteen doorontwikkeld. 

Met alleen de primaire functies genereerde Range al een mooie validatie en tractie. Naarmate er extra functies en mogelijkheden werden toegevoegd werd de app steeds populairder. Ondertussen heeft de app duizenden actieve gebruikers.

Kom op de koffie
MVP app van range
alles over mvp apps

MEER OVER ONZE MVP'S APPS

in-lite, ondertussen de grootste leverancier in tuinverlichting van Nederland, heeft bij ons een app laten maken. Dit is begonnen als MVP waarbij wij alleen de basisfuncties hebben getest. 

De feedback van de eindgebruikers werd steeds verwerkt in de app waardoor alle functies toegevoegde waarde bieden. Ondertussen kun jij met de app alle tuinverlichting als geheel of individueel bedienen. 

Ondertussen heeft de app duizenden actieve gebruikers. Lees meer over het verhaal van in-lite in ons portfolio.

Een MVP app heeft dan alleen de basis functionaliteiten van de app, het ontwikkelen ervan is nog steeds een ingewikkeld proces. Het inschakelen van een professionele applicatie ontwikkelaar voor een MVP app brengt meerdere voordelen met zich mee. Denk hierbij aan tijd die bespaard wordt. Daarnaast heeft een full service applicatiebureau de benodigde ervaring om de app zo efficiënt mogelijk te ontwikkelen. Heb je tijdens het proces vragen of advies nodig? Dan staat het team van Coffee IT altijd voor je klaar.

Met een MVP ontwikkel je op basis van directe feedback. Zo weet je dus zeker dat de functies die jij laat ontwikkelen toegevoegde waarde heeft aan de eindgebruiker.

Andere voordelen zijn:

  • De early adopters kunnen alvast kennismaken met de app.
  • Je werkt op een gevalideerd en kostenefficiënt.
  • Jouw keuzes zijn datagedreven en je werkt op basis van directe feedback. 
  • Bij een MVP app kunnen al vroeg investeerders gevonden worden
  • De kosten zijn relatief laag vergeleken met een geheel ontwikkelde app
  • Een MVP app zorgt voor kwalitatieve gebruikersgegevens van de doelgroep zelf

Wat is een MVP app? En waarom is het een toegevoegde waarde om een MVP app te laten ontwikkelen. Een MVP (afkorting Minimum Viable Product) is een simpele app waarin alleen de belangrijkste features zijn ontwikkeld. Deze methode stelt ons in staat een app te ontwikkelen tegenover beperkte ontwikkelkosten waarbij direct gebruikersgegevens verzameld worden. Waarom het belangrijk is om te testen bij de doelgroep lees je hier.

BEKIJK ONZE APPS

Fabian Commercieel directeur Coffee IT

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT