Ontwikkelen, meten, leren


Valideren boven gokken en optimalisatie op basis van echte gebruikersgegevens. Dat betekent het wanneer je een MVP (Minimum Viable Product) laat ontwikkelen. Met een succesvolle MVP verzamel je informatie over gebruikers en klanten op een manier die jou als onderneming het minste kost. Klinkt goed, toch? Op deze pagina lees je alles over MVP app ontwikkeling.

direct contact
MVP app laten ontwikkelen
MVP app voorbeeld

MVP ontwikkelen: kleine versie van een volledig functionerend product


Wanneer je een MVP laat maken, dan bouw je een app met enkel de kernfuncties. Het een een technisch simpele app. Door de app te lanceren en beschikbaar te maken voor gebruikers, verzamel je waardevolle gebruikersinformatie. Deze informatie gebruik je vervolgens in het doorontwikkelen en finetunen van de app. Het bouwen, lanceren en weer bouwen van een MVP is een continu proces en moet zeker niet onderschat worden. Je zoekt naar de perfecte balans: gebruikers geven wat ze nodig hebben zodat ze de app downloaden en features die daadwerkelijk waarde toevoegen aan de app.

apps doorontwikkelen

iOS apps

Voor iPhone & iPad

Lees meer 

Android apps

Voor smartphones & tablets

Lees meer 

Web apps

Voor (mobiele) browsers

Lees meer 

Casestudy: MotoTour MVP app


Een voorbeeld van een MVP app die wij recentelijk hebben ontwikkeld is onze eigen app MotoTour. Deze app biedt motorfanaten prachtige routes. Na een gedegen marktonderzoek en korte ontwikkelperiode is de app gelanceerd met als doel het vergaren van maximaal inzicht. Deze feedback is vervolgens gebruikt om nieuwe functies toe te voegen waarvan de gebruiker aangaf dat het belangrijk was. Met zo min mogelijk inspanning is een app gebouwd met een groot rendement. Deze manier van ontwikkelen past bij onze Agile werkwijze.

Bekijk de casus

"Het ontwikkelen van een MVP app past feilloos bij onze missie om complexe problemen te vertalen naar intuïtieve oplossingen. Voor veel klanten bouwen we eerst een MVP voor het eindproduct. "

Job Burg.

Wat zijn de voordelen van MVP apps:

Wij kunnen een MVP ontwikkelen voor elke industrie. Voor zowel start-ups, MKB als grote corporates een uitstekende manier om een nieuw product te lanceren. Het is efficiënt, doordat alleen de musthaves in de app worden gebouwd. Deze musthaves binden de klant. Waardoor je niet alleen gebruikersgegevens verzamelt maar ook sneller geld verdient aan de app. Andere voordelen van een MVP ontwikkelproces:

  • Een MVP app verzamelt gebruikersgegevens in de beginfase van het ontwikkeltraject
  • De app wordt volledig vanuit de behoefte vanuit de gebruiker ontwikkeld
  • De doelgroep wordt betrokken tijdens de gehele productlevenscyclus
  • Early adaptors en brand ambassadors kunnen zich aan de app binden
  • Efficiënte manier van app ontwikkeling
  • Dus minder kosten
VRAAG EEN OFFERTE

WIJ WERKEN VOOR

MVP ontwikkelproces

Hoe ontwikkel je een MVP app?


Het ontwikkelen van een MVP begint bij de kern van een probleem. Op basis daarvan wordt een MVP app ontwikkeld. Eèn van de belangrijkste redenen om een MVP te bouwen is om met zo min mogelijk resources tot een levensvatbaar product te komen. Op basis van deze feedback kan een MVP verder worden ontwikkeld tot een prachtig eindproduct. Het ontwikkelen van een MVP is kostentechnisch efficiënt en effectief doordat de app ontwikkeld wordt vanuit het klant perspectief.

Succesverhalen van MVP apps

Grote bedrijven zoals Google, Facebook of Uber gebruiken al heel lang MVP als succesvol fundament voor een businessplan of investeringsaanvraag. Voordat ze grote budgetten aansnijden is het goed om eerst te kijken waar de behoefte ligt. Facebook en Uber zijn uitstekende voorbeelden van het succesvol toepassen van MVP apps. Toen zowel Uber als Facebook live gingen waren er nog maar weinig functionaliteiten, deze zijn later pas toegevoegd. Wil je ook een succesverhaal en een MVP app laten ontwikkelen? Neem dan contact op.

Contact

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
App-ontwikkelaar-coffee-it-contact-fabian-giger