Maak slim gebruik van een MVP app


Wil je een MVP (afkorting Minimum Viable App) app laten ontwikkelen? Bij Coffee IT hebben we al meerdere MVP apps ontwikkeld voordat de productie van de app daadwerkelijk is gestart. Een van de vele voordelen hiervan is dat veel gebruikersinformatie naar voren komt tegen minimale kosten van de app. Investeringskosten kunnen snel worden terugverdiend(ROI) en gebruikt worden voor het doorontwikkelen van de apps. Wil je advies over het ontwikkelen van een MVP app? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

*Wil je eerst weten wat een MVP app is? Dat lees je hier.

Direct contact
MVP app laten ontwikkelen
MVP app ontwikkelen

Waarom eerst een MVP app laten ontwikkelen?


Een MVP app is het ideale middel om te onderzoeken of er behoefte is naar jouw idee. Een van de veelgemaakte fouten is dat er direct een gehele app wordt ontwikkeld zonder eerst te onderzoeken of de kern van de app aanslaat bij de doelgroep.

Bij het ontwikkelen van een MVP app kunnen onnodige (ontwikkel)kosten worden voorkomen. Door gebruik te maken van een MVP komt er antwoord op de vraag ‘is er behoefte naar mijn idee?‘. Indien het antwoord nee is, dan heb je kosten en tijd bespaart door niet de gehele app te ontwikkelen. Is er wel behoefte naar jouw idee? Mooi zo, dan kunnen we samen de app verder ontwikkelen. De app ontwikkelaars van Coffee IT zullen tijdens het ontwikkelen van de MVP app de gebruikersgegevens van de early adapters gebruiken om de app verder te ontwikkelen. Zo bouwen wij de app verder aan de hand van kwalitatieve gebruikersgegevens die direct van de doelgroep af komt. Zou je meer informatie willen over ons ontwikkelproces? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact

iOS apps

Voor iPhone & iPad

Lees meer 

Android apps

Voor smartphones & tablets

Lees meer 

Web apps

Voor (mobiele) browsers

Lees meer 

Onze eerste MVP app: MotoTour


Een van onze velen MVP apps is de MotoTour app. Het doel van de app is om de gebruiker te voorzien van gepersonaliseerde routes met de motor. De meest waardevolle gegevens voor de MotoTour app is verkregen van de doelgroep zelf. De MVP app van MotoTour liet alleen de basis functionaliteiten zien en aan de hand van feedback van de gebruikers zijn er nieuwe functies toegevoegd aan de app. Zo is er een MVP app ontwikkeld die niet alleen voldoet aan de behoefte van de gebruikers, maar ook tegen een relatief lage prijs.

Bekijk de casus

"Het ontwikkelen van een MVP app past goed bij onze missie om complexe problemen te vertalen naar intuïtieve oplossingen."

Job Burg.

Waarom een MVP app laten ontwikkelen bij een professioneel app ontwikkelbureau?


Een MVP app heeft dan wel alleen de basis functionaliteiten van de app, het ontwikkelen ervan is nog steeds een ingewikkeld proces. Het outsourcen van een MVP app ontwikkelen brengt meerdere voordelen met zich mee. Denk hierbij aan tijd die bespaart wordt. Daarnaast heeft een full service applicatiebureau de benodigde ervaring om de app zo efficiënt mogelijk te ontwikkelen. Heb je tijdens het proces vragen of advies nodig? Dan staat het team van Coffee IT altijd klaar.

DE VOORDELEN VAN EEN MVP APP ONTWIKKELEN

  • Een MVP app zorgt voor kwalitatieve gebruikersgegevens van de doelgroep zelf
  • Een eenvoudige manier om te meten of jouw idee aanslaat
  • De kosten zijn relatief laag vergeleken met een geheel ontwikkelde app
  • De early adapters kunnen alvast kennismaken met de app
  • Er zijn al inkomsten van de early adapters
VRAAG EEN OFFERTE

WIJ WERKEN VOOR

Wat is een MVP app?


Wat is een MVP app? En waarom is het een toegevoegde waarde om een MVP app te laten ontwikkelen. Een MVP (afkorting Minimum Viable Product) is een simpele app waarin alleen de belangrijkste features zijn ontwikkeld. Een voordeel hiervan is dat de ontwikkelkosten nog beperkt zijn, maar dat er wel al begonnen kan worden aan testen bij de doelgroep. Waarom het belangrijk is om te testen bij de doelgroep lees je hier. Tijdens het testen komt er namelijk veel waardevolle gebruikersinformatie naar voren, die weer gebruikt kan worden bij het doorontwikkelen van de app. Zo wordt er in dit iteratieve proces steeds verder gebouwd naar een kwalitatieve app die perfect past bij de behoeftes van de gebruikers. Een MVP app geeft antwoord op de vraag: is er behoefte naar mijn app?

MVP ontwikkelproces

Succesverhalen van MVP apps

Grote bedrijven zoals Google, Facebook of Uber gebruiken al heel lang MVP als succesvol fundament voor een businessplan of investeringsaanvraag. Voordat ze grote budgetten aansnijden is het goed om eerst te kijken waar de behoefte ligt. Facebook en Uber zijn uitstekende voorbeelden van het succesvol toepassen van MVP apps. Toen zowel Uber als Facebook live gingen waren er nog maar weinig functionaliteiten, deze zijn later pas toegevoegd. Wil je ook een succesverhaal en een MVP app laten ontwikkelen? Neem dan contact op.

Contact

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT