Wil je een MVP app laten ontwikkelen (minimum viable product) of eerst graag wat meer weten over deze vorm van app ontwikkeling? Op deze pagina vind je alle informatie over MVP apps en wat ze voor jou kunnen betekenen. Bij Coffee IT zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van apps voor alle branches. Benieuwd naar een actueel voorbeeld? Kijk dan eens op onze MotoTour pagina, dit is een MVP app die wij zelf hebben ontwikkeld en steeds op doorontwikkelen na het vergaren van belangrijke input van onze early adaptors.

Voorbeeld van een MVP proces

Wat zijn MVP apps?


Een MVP app is een nieuwe app productie met een minimale set van functionaliteiten. Het doel is het vergaren van maximaal inzicht. Met een MVP app haal je zo veel mogelijk rendement uit een zo klein mogelijke inspanning. Helaas is het fundament bepalen van een MVP app nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Bij de ontwikkeling van een MVP app is het namelijk cruciaal om goed markt- & doelgroepen onderzoek te doen. Op basis hiervan worden de functionaliteiten bepaald die de app moet hebben, zonder jezelf te verliezen in alle mogelijke extra functies en functionaliteiten. Een MVP app stelt jou in staat om de app op een zo basaal mogelijke manier zo snel mogelijk online te zetten met als doel het vergaren van belangrijke feedback. Deze feedback wordt vervolgens gebruikt voor de ontwikkeling van een supplementeerbaar en gedetailleerdere app die nauw aansluit bij de behoefte van de gebruiker. De app wordt dus ontwikkeld vanuit de kerngedachte van waaruit het idee voor de app is ontstaan.

Voordelen van MVP apps:

  • Er wordt belangrijke feedback vergaard in de beginfase van het ontwikkeltraject
  • De app wordt volledig vanuit de behoefte vanuit de gebruiker ontwikkeld
  • De doelgroep wordt betrokken gedurende de gehele productlevenscyclus
  • Early adaptors en brand ambassadors worden effectief bereikt
  • Het kan kosten besparen op de lange termijn (geen onnodige feautures of ontwikkeluren)
  • Efficiënte manier van app ontwikkeling

Waarom een MVP app laten ontwikkelen?


De ontwikkeling van een MVP app begint bij de kern van een probleem. Een probleem wordt geïdentificeerd en op basis daarvan wordt een app ontwikkeld. Eèn van de voornaamste redenen om een MVP te bouwen is om met zo min mogelijk resources tot een levensvatbaar product te komen. Op basis van de feedback op dit product kan verder worden ontwikkeld en een eindproduct worden gecreëerd met waardevolle functies.

MVP app ontwikkeling voorbeeld

Succesverhalen van MVP apps

Grote bedrijven zoals Google, Facebook of Uber gebruiken al heel lang MVP als succesvol fundament voor hun businessplan. Voordat ze enorme budgetten aansnijden voor de ontwikkeling van apps is het van essentieel belang om eerst goed te kijken waar de behoefte van klanten precies ligt. Eigenlijk is het inzetten van MVP apps goed te vergelijken met een Agile of Lean werkwijze. Facebook en Uber zijn uitstekende voorbeelden van het succesvol toepassen van MVP apps of platformen, zoals ook te lezen in dit artikel over succesvolle MVP apps bij Uber, Airbnb en Dropbox. Toen Facebook live ging waren er nog maar weinig functionaliteiten, deze zijn later pas toegevoegd naar aanleiding van de feedback die ze kregen. Toen Uber live ging was het enkel mogelijk om als klant een taxi te bestellen van A naar B – het hoofddoel -, later pas zijn functionaliteiten toegevoegd zoals het geven van een recensie en keuzeopties voor meerdere taxi segmenten. Wil je meer weten of een MVP app laten ontwikkelen door ons? Neem contact op via onderstaande button.

Contact

Recente projecten


Benieuwd naar apps die wij hebben ontwikkeld? Bekijk ons recente werk.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT
App-ontwikkelaar-coffee-it-contact-fabian-giger