Het coronavirus is inmiddels tot pandemie gelabeld en daar horen nieuwe maatregelen bij. De quarantaine regels zijn voor ons als applicatie ontwikkelaars (nog) niet verplicht, maar om verdere uitbraak te verminderen hanteren we bij Coffee IT een ‘liever voorkomen dan genezen’ werkwijze. Deze nieuwe werkwijze heeft invloed op iedereen van het Coffee IT team maar ook op onze huidige opdrachtgevers en de toekomstige opdrachtgevers. In dit bericht informeren we iedereen van ons tijdelijke beleid. Het coronavirus: hoe gaan wij ermee om bij Coffee IT?

Voorkomen beter dan genezen

In ons nieuwe beleid geven wij gehoor aan de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat we sociale contacten waar mogelijk vermijden en daardoor de verspreiding van het coronavirus proberen te beperken. Het team van Coffee IT werkt vanaf vandaag (16-03-2020) grotendeels thuis. Daarnaast werken wij in shifts op kantoor met voldoende afstand en hebben we een cursusje handen wassen gegeven. Zo blijft iedereen fit en productief.

Productief, zeg je?

Jazeker. Was je al enthousiast over de apps die wij op kantoor maken, dan heb je nog niet gezien wat onze developers thuis weten te programmeren. Bij Coffee IT waren wij al een ruime tijd bezig met het treffen van maatregelen. De ‘lockdown’ was geen grote verassing. Om die reden beschikken al onze werknemers thuis over de middelen en tools die nodig zijn om onze apps te programmeren. Denk hierbij aan: laptops, hangout sessies, supplementaire monitoren, test devices, transformatoren of ergonomische computermuizen. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Wat betekent dit beleid nu voor onze huidige opdrachtgevers?

In principe verandert er weinig. Zoals eerder gezegd kunnen onze developers verder met de projecten waar ze mee bezig zijn, zij het dat ze dat grotendeels thuis doen. Onze in-house dienstverlening wordt nu tijdelijk iets letterlijker. Daarnaast hebben onze projectleiders inmiddels contact opgenomen met alle opdrachtgevers om alles wederzijds af te stemmen. Als het goed is zijn al onze huidige opdrachtgevers op de hoogte van de nieuwe werkwijze en de bijbehorende planning. Heb je nog onduidelijkheden? Neem dan even contact op.

Wat betekent dit aangescherpte thuiswerkbeleid voor onze nieuwe opdrachtgevers?

Voor onze nieuwe opdrachtgevers verandert er in principe nog minder. Wij zijn ten alle tijde telefonisch en per mail bereikbaar voor nieuwe projecten. Daarnaast kun je een prijsindicatie ontvangen voor het realiseren van jouw app-concept via ons digitaal offerte formulier. Overweeg je een app te laten maken maar wil je jouw idee liever niet per telefoon of mail presenteren? Ook dit is geen enkel probleem. Fabian is uitgerust met de conference-call starterskit; inclusief Google Hangouts, ultrasnel netwerk en AirPods.

En nu?

Wij gaan door met het ontwikkelen van apps vanuit onze thuisbasis en gedeeltelijk op kantoor. Ook houden wij iedereen op de hoogte van eventuele veranderingen in het beleid of consequenties die het mogelijk kan hebben. Volg daarom regelmatig deze pagina voor meer info en houd contact met je projectleider.

Daarnaast is ons marketing team momenteel druk bezig met een aangepast marketing programma. Dit nieuwe programma zal enige verlichting bieden voor degene die lichte symptomen van sociaal isolement vertonen (bijvoorbeeld een gevoel van verveling). Denk hierbij aan social media content in de vorm van video’s en posts en meer. Volg onze Instagram, Facebook of Linkedin voor meer updates.

Namens het hele Coffee IT willen we jullie bedanken voor jullie begrip en wensen we iedereen een gezonde thuiswerk periode!