ROC MN POCKET

React Native app | Educatie apps

ROC login app
ROC icon

CASE ROC APP

Met de ROC Pocket app hebben studenten van het ROC Midden Nederland altijd het actuele rooster bij de hand. Studenten krijgen een overzichtelijke dag- en week weergave van het rooster en krijgen roosterwijzigingen direct inzichtelijk via de app met push berichten. De app werkt grotendeels offline om het gebruiksgemak te vergroten.

Opdrachtgever: ROC Midden Nederland
Industrie: Educatie


Diensten: UI & UX design, development, doorontwikkeling, onderhoud en SharePoint web part.

React Native

De app is ontwikkeld in React Native. Dit heeft een gebruiksvriendelijke en consistente app als resultaat voor zowel iOS als Android.

Web part

Coffee IT heeft naast de ROC app een web part ontwikkeld in React die compatibel is met de SharePoint omgeving.

Offline caching

De app maakt gebruik van caching. Dit zorgt ervoor dat de app ook offline te gebruiken is.

ROC icon

OVER ROC POCKET APP

ROC studenten kunnen met de app het actuele rooster bekijken. Gebruikers kunnen een voorkeurweergave selecteren en inloggen met een studentenaccount via Azure AD. De ROC app is een cross-platform oplossing zodat zowel iOS als Android gebruikers bij de app kunnen. Al deze functies zijn ook ingebouwd in de web part, op het sturen van push berichten na.

Roosterapp ROC
Roosterapp. agenda app. png

DE TECHNISCHE UITDAGING

De technische uitdaging voor dit project lag vooral in de caching voor offline gebruik. Nee, dit zit niet inbegrepen bij Azure AD. Het is maatwerk geweest om deze functionaliteit te integreren.

Daarnaast was het ook een uitdaging om de backend van het ROC af te stemmen op de app. Het is belangrijk dat wijzigingen in het rooster direct goed doorkomen en de agenda goed gerenderd wordt. Dit is uiteindelijk custom gemaakt zodat gebruikers hier doorheen kunnen swipen en vergelijkbaar aanvoelt als soortgelijke agenda functies.

SHAREPONT WEB PART

Het doel van de web part is de SharePoint omgeving dynamischer en gebruiksvriendelijker te maken. De SharePoint web part omgeving hebben we in React ontwikkeld omdat dit het mogelijk maakt de code makkelijker te delen. Dit SharePoint web part een Microsoft ASP.NET server control en heeft een specifiek doel: namelijk het rooster in de mobiele app koppelen aan de online SharePoint omgeving. Voor de eindgebruiker voelt dit aan als een soort plugin of widget.

Maakt jouw bedrijf gebruik van een SharePoint omgeving en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw platform? Neem vrijblijvend contact op en wij kijken graag naar de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een web part of SharePoint plugin voor jouw bedrijf.

De web part is herbruikbaar en kan op meerdere locaties geconfigureerd worden binnen de SharePoint omgeving met aanpassingen voor specifieke pagina’s of functies. Het is daarnaast mogelijk om in een later traject web parts toe te voegen. Denk hierbij aan; contact gegevens van de student, een zoekfunctie site breed of een content editor.

SharePoint web part

"Insert quote or review here".

... - ROC Midden Nederland

Bekijk alle reviews
ROC icon

ANDERE PROJECTEN WAAR WE TROTS OP ZIJN

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek