Applicatie in-lite Coffee It

Wat is een applicatie?

De betekenis van een applicatie, of de letterlijke vertaling ’toepassing’, is een programma dat gebruikers kunnen downloaden en gebruiken op elk denkbaar scherm. De bekendste applicaties zijn de apps die op je smartphone staan. Deze applicaties die op je telefoon staan worden doorgaans apps genoemd. Maar is dat andersom ook zo?
Applicatie KLM Coffee It

Hoe werkt een applicatie?

Een applicatie in het kort is een softwareprogramma dat werkt op jouw mobiel, desktop of andere device. Maar tegenwoordig werken applicaties ook op slimme horloges, tv's of auto’s. Na het downloaden van de applicatie staat er extra software op je device waardoor je nieuwe mogelijkheden tot je beschikking hebt. Ook een applicatie laten maken of meer weten? Lees hier verder!

Applicatie ontwikkelaar Coffee ITCoffee IT applicatie teamApplicaties voor verschillende devices
Applicatie ontwikkelaar Coffee IT team

Applicatie ontwikkelaar Coffee IT

Of het nu gaat om een innovatieve mobiele app of een geavanceerde webapplicatie, onze passie ligt in het creëren van krachtige applicaties die perfect afgestemd zijn op de gebruikers. Als fullservice applicatie ontwikkelaar zijn we altijd actief betrokken bij het proces. Ons team bestaat uit 40+ gecertificeerde ontwikkelaars die al meer dan 150 applicaties hebben ontwikkeld.

App idee overleggen?
Praat met Job!

Succesverhalen van onze klanten

Wij begeleiden onze klanten van concept tot ver na de release. Van applicaties die de luchtvaart een stuk duurzamer maken tot slimme tuinverlichting. Bekijk hieronder de voorbeelden van ons werk.

Arrow left sliderArrow right slider

Waarom een applicatie laten ontwikkelen
door Coffee IT?

Ervaren in-house team

Om de beste kwaliteit te garanderen werken wij met eigen in-house ontwikkelaars per discipline. Zo heeft ons team al meer dan 150 applicaties ontwikkeld in 9 jaar tijd.

Gecertificeerd

Als ISO-27001 en NEN-7510 gecertificeerd bedrijf kan jij erop vertrouwen dat wij jouw gegevens beschermen en vertrouwelijke informatie waarborgen.

Agile ontwikkelproces

In tweewekelijkse sprints en retrospectives werken we aan jouw project. Hierdoor kunnen we feedback verwerken en de gewenste resultaten leveren binnen de afgesproken tijd.

Ons gevalideerde applicatie ontwikkelproces

Applicatie Accelerator Day

Accelerator day

Tijdens de Accelerator Day vertalen we jouw concept naar een roadmap met duidelijke stappen en denken we jouw hele concept van A tot Z uit. Als ervaren app ontwikkelaar delen we graag onze kennis en ervaringen.

SocialBlox image

Wireframe & ontwerp

Een goed doordacht applicatie design is de sleutel tot succes. Het is een combinatie van degelijk onderzoek, eenvoud en focus. Onze designers vertalen jouw app idee naar een gebruiksvriendelijke app met een doordachte flow.

SocialBlox image
Applicatie wireframe en ontwerp
Applicatie ontwikkeling

Applicatie ontwikkeling

Nu gaan we echt beginnen. Apps ontwikkelingen wij met onze Scrum werkwijze: in kleine multidisciplinaire teams werken we in tweewekelijkse sprints aan de app. Ervaren
projectmanagers zorgen voor een degelijke planning en heldere communicatie.

SocialBlox image

Release time

Let's pop champagne! Dit is het moment waar we hard voor hebben gewerkt: jouw applicatie is live. Wij zorgen voor een zorgeloze exploitatie en support.

SocialBlox image
Applicatie release time

Extra service

Beheer & onderhoud

Geen downtime. Als ontwikkelaar weten we hoe belangrijk het is dat de app altijd werkt. Met actieve monitoring en support in de avond en het weekend staan wij altijd voor je klaar.

SocialBlox image

Extra service

Marketing

De marketing start op het moment dat de eerste code wordt geschreven. Je wil een duurzame relatie met de gebruiker creëren. De juiste app marketing is hiervoor essentieel. Het zorgt voor meer downloads, actieve gebruikers en meer omzet.

SocialBlox image

Applicaties voor iOS, Android en web

Applicaties kunnen voor zowel Android als iOS gemaakt worden. Dit wordt gedaan door middel van een native of hybrid technologie. Daarnaast kan een web applicatie ontwikkeld worden voor de browser, die de gebruiker zonder download kan gebruiken.

Hybrid apps

Eén ontwikkeling voor zowel iOS als Android, geschreven in React-Native of Flutter.
Snellere ontwikkeling
Web technologie voor apps
Perfect in combinatie met web app
Enkele ontwikkeling
Minder besturingssysteem mogelijkheden
Mindere prestaties
Meer afhankelijkheid van derden

Native apps

De beste prestaties en toegang tot alle functionaliteiten van de smartphone.
Beste gebruikerservaring
De meeste mogelijkheden
De juiste basis voor doorontwikkeling
Op maat gemaakt voor ieder besturingssysteem
De mooiste animaties en transities
Langere ontwikkeling

Web apps

Het gevoel van een app. Het gemak van de browser.
Geen download nodig
Websites met meer mogelijkheden
Perfect voor “Proof of concept”
Laagste kosten
Niet in de App Stores
Minder mogelijkheden

Apps en applicaties
Wat is het verschil tussen de twee?

Er zijn eindeloos veel apps en applicaties. De bekende apps zijn bijvoorbeeld de app van de Rabobank, DigiD of van KLM. Bij applicaties wordt er eerder gedacht programma’s zoals Word en Excel. Maar op Windows of Mac kunnen ook apps gedownload worden. Wat is dan het verschil tussen een app en een applicatie? Voorheen was het verschil vrij duidelijk maar ondertussen is het begrip “app” ook omarmt voor het gebruik van applicatie.

Applicaties

Het verschil zit hem in de distributie. Een applicatie wordt gebruikt via het web. Het belangrijkste kenmerk van een webapplicatie is dat gebruikers deze kunnen openen en gebruiken in een webbrowser zonder de noodzaak om software op hun apparaat te installeren.

Apps

Een (mobile) app wordt doorgaans gedownload via een App Store, zoals de Apple Store, de Microsoft Store of Google Play. In tegenstelling tot een webapplicatie, die rechtstreeks via een webbrowser wordt gebruikt, vereist een app een installatieproces op het apparaat van de gebruiker.
Guilherme Luttikhuizen dos Santos - ExamenOverzicht
Wouter van Eldrijk - DutchChannels
Wesley Koolen - Roompot vakanties
Zeno van de Ven - Knaek Studentenapp

Neem contact op

Job staat voor je klaar.

Jouw app laten maken? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.