WAT IS EEN APPLICATIE?

Applicatie, app of de letterlijke vertaling ’toepassing’ is een programma die gebruikers kunnen gebruiken op elk denkbaar scherm. De bekendste applicaties zijn natuurlijk de apps die op je smartphone staan. Als applicatie ontwikkelaar hebben wij een diepgewortelde passie voor alles omtrent apps en kunnen we jou er van alles over vertellen.

Hoe wij apps ontwikkelen
Wat is een applicatie?

DEZE MERKEN VERTROUWEN COFFEE IT 

WAT IS EEN APPLICATIE?

Applicatie, app of de letterlijke vertaling ’toepassing’ is een programma die gebruikers kunnen gebruiken op elke denkbaar scherm. Als applicatie ontwikkelaars hebben wij een diepgewortelde passie voor alles omtrent apps.

NEEM CONTACT OP
Hoe werkt een Applicatie

HOE WERKT EEN APPLICATIE?

Een applicatie of app in het kort is een software programma dat werkt op jouw apparaat. Dit hoeft niet perse een telefoon of computer te zijn. Tegenwoordig werken applicaties ook op slimme horloges, TV of auto’s. Het begrip ‘App’ is algemeen omarmt door de introductie van Apple’s App Store in 2007.

De apps die wij hebben ontwikkeld
Mobiele applicaties

MOBIELE APPLICATIES: DE VERSCHILLEN

Je begrijpt vast dat er veel soorten apps zijn. De bekendste zijn natuurlijk wel de applicaties die op het apparaat staan die wij elke dag gebruiken: de smartphone. Mobiele applicaties zijn dus apps die op een draagbaar apparaat staan.

Apple & Google zijn op dit moment de grootste leveranciers van smartphones en besturingssystemen. Dat betekend echter niet dat er alleen maar apps worden ontwikkeld voor deze twee partijen. Er zijn genoeg opties. Hieronder lees je alles over de verschillende mobiele applicaties.

Een web-app is, zoals de naam al doet vermoeden, een applicatie die draait in een browser. Het voordeel hiervan is dat de app direct beschikbaar is voor elke gebruiker, ongeacht het besturingsysteem. Progressieve web apps zijn een evolutie op de web apps die geoptimaliseerd zijn voor jouw smartphone scherm.

Meer over PWA's

Een hybride app is wel een app die je download in een app store. De applicatie staat dus op jouw smartphone. Het grootste voordeel van een hybride app is dat het een kostenefficiënte manier is om een app in de App Store te krijgen. Er wordt dus een app ontwikkeld voor zowel Android als iOS.

Meer over Hybride apps

Een native app wordt speciaal ontwikkeld voor het besturingsysteem, zoals Android en iOS. Hiermee heb je de mogelijkheid om een te laten ontwikkelen met een krachtig design en de beste gebruiksvriendelijkheid. Met een native app geef jij de eindgebruiker de beste gebruikerservaring met alle benodigde functies.

Meer over native apps

VOORBEELDEN VAN APPLICATIES DIE WIJ HEBBEN ONTWIKKELD

OVER BAGTAG BAGAGELABEL APP

Design, native development, doorontwikkeling en onderhoud

De BAGTAG is de ultieme reisgenoot voor de frequente vlieger. Met het elektronische bagage label kunnen gebruikers wanneer en waar dan ook bagage gemakkelijk online inchecken met een smartphone. BAGTAG wordt ondertussen al gebruikt bij grote vliegmaatschappijen waaronder KLM, Lufthansa, China Airlines.

Meer over de BAGTAG app
Applicatie bagtag
Knaek app ontwikkeling door ontwikkelaar Coffee IT

OVER KNAEK STUDENTENKORTING APP

Design, hybrid development, doorontwikkeling en onderhoud

De Knaek app is dé app voor studenten. Studenten ontvangen korting op meer dan duizend locaties op basis van GPS en ontvangen automatische cashback door middel van een API systeem. De app stond na lancering direct in de ’trending-lijst’ van de app stores.

Meer over de KNAEK app

BEKIJK EENS ONZE PROJECTEN

Fabian Commercieel directeur Coffee IT

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT