Wil je een whitelabel app laten maken of eerst graag wat meer weten over deze veel besproken vorm van app ontwikkeling? Op deze pagina vind je alle informatie over een dergelijke vorm van apps en wat ze voor jou kunnen betekenen. Bij Coffee IT zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van whitelabel apps voor alle branches. Benieuwd naar een actueel voorbeeld? Kijk dan eens op deze pagina naar onze laatste whitelabel productie voor Dutch Channels.

Whitelabel app

Wat is een whitelabel app?


Een whitelabel app is een generieke app die wordt geproduceerd door een bedrijf om vervolgens gerebrand te worden door een ander bedrijf. Het zijn apps met een hoge mate van standaardisatie waardoor er weinig maatwerk nodig is. Per bedrijf kan de huisstijl van de app worden aangepast, maar de algemene functionaliteiten van de app blijven hetzelfde. De look-en-feel van de app kan dus worden aangepast zonder dat hier veel productiewerk aan te pas komt zoals bijvoorbeeld het geval is bij de ontwikkeling van geheel nieuwe apps. Het is dus een meer ‘duurzame’ manier van ontwikkelen waarop tijd en kosten kunnen worden bespaard nadat de fundamenten zijn gebouwd. Deze apps kunnen ideaal zijn voor bijvoorbeeld evenementenbureau’s of wooncorporaties, waarbij steeds een ‘nieuwe’ app wordt gepubliceerd. Een ander goed voorbeeld is een leverancier voor oplaad palen voor elektrische auto’s, die per afnemer een app publiceert in hun huisstijl. Er zitten uiteraard wel wat haken en ogen aan een dergelijke app en je zult dus moeten kijken of een whitelabel app voor jouw concept of bedrijf een geschikte tool is. Bij Coffee IT kunnen we je daarin adviseren.

Kenmerken van whitelabel apps:

  • Gemakkelijk (gepersonaliseerd) in te zetten in je gehele branche
  • De app blijft hetzelfde, maar kan per event qua inhoud en design worden aangepast op je specifieke event of doel
  • Je hebt een gecompliceerde app nodig die je later relatief gemakkelijk, snel en goedkoop kan restylen
  • Relatief goedkope app rebrand optie
  • Hoge mate van standaardisatie
  • Weinig maatwerk mogelijk
  • Makkelijk te rebranden

Whitelabel app ontwikkelaar Coffee IT


Door de inzet van een krachtige whitelabel app kan jouw bedrijf of concept de strategische doelstellingen behalen door in te zetten op het mobiele- en online kanaal op een gebruiksvriendelijkere en efficiënte manier. Hiermee kunnen bijvoorbeeld doelstellingen zoals het vergroten van de conversie of het uitbreiden van een waardevol klantenbestand worden gerealiseerd. Als betrokken app ontwikkelaar gevestigd in Utrecht, denken wij graag mee over de juiste inzet van een applicatie voor jouw concept en gaan wij verder dan reguliere app ontwikkelbureaus. Zo denken wij graag mee over de marketing, rebranding of conversieoptimalisatie. Bij Coffee IT hebben wij inmiddels ruim honderd apps ontwikkel voor diverse partners voor zowel web als iOS & Android platformen.

Neem contact op
Whitelabel app door Coffee IT

Wat zijn de regels voor een whitelabel app?

Als onderdeel van de ‘nieuwe’ Apple Store heeft Apple de app-reglementen omtrent whitelabel apps aangescherpt in de herfst van 2017. Deze nieuwe richtlijnen – sectie 4.2.6 – hebben vooral betrekking op de het aanbieden van een whitelabel app in de Apple Store. Initieel verbood Apple het aanbieden van whitelabel apps in de Store in deze Apple cleanup. Dit, omdat Apple streeft naar een uniek aanbod van apps in de stores en wilt voorkomen dat de store overladen wordt met identieke lage kwaliteit apps. Deze nieuwe richtlijnen zorgden er vooral voor dat eventbedrijven het even goed warm kregen, er werd zelfs even gesproken over een ‘appagadon‘. Zo hebben eventbedrijven vaak niet de budgetten beschikbaar (of de tijd) om uitgebreide apps te laten ontwikkelen, en worden whitelabel apps vaak ontwikkeld met bepaalde templates die makkelijk te bewerken zijn. Apple heeft echter aangegeven dat ze deze templates niet per definitie bannen, mits de apps van dusdanige kwaliteit zijn en een unieke user-experience bieden. De controle hierop wordt gedaan door een combinatie van een algoritmische controle en menselijke controle. Dit houdt in dat whitelabel apps dus niet per definitie niet downloadbaar zijn in de Apple Store. Door ons in te schakelen als jouw whitelabel app ontwikkelaar ben je gegarandeerd van een unieke kwalitatieve app.

Recente projecten


Benieuwd naar apps die wij hebben ontwikkeld? Bekijk ons recente werk.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT