WHITELABELAPP LATENMAKEN

Het is onze werkwijze als innovatieve app ontwikkelaar om doelgerichte apps te bouwen op een intuïtieve manier. Het ontwikkelen van whitelabel apps is hier een uitstekend voorbeeld van. Organisaties zoals Deloitte en DutchChannels hebben de voordelen van een whitelabel app al ontdekt en laten bij ons whitelabel apps bouwen. Deze efficiënte techniek sluit naadloos aan op onze scrum werkmethodiek en bespaard onze opdrachtgevers zowel kosten- als tijd. Met een whitelabel app die is afgestemd op jouw (bedrijfs)doelen maak je jouw bedrijf klaar voor de toekomst.

Whitelabel app maken

LAAT EEN WHITELABEL APP MAKENDOOR EEN ERVAREN TEAM VAN DEVELOPERS

Whitelabel app door Coffee IT

DE VOORDELEN VAN EEN WHITELABEL APP

Whitelabel oplossingen (ook wel; white label apps) zijn bij uitstek geschikt voor organisaties die hun klanten beter willen bedienen met één of meerdere apps. Een whitelabel app is een generieke app die herbruikt kan worden met telkens een nieuwe branding. Denk je aan de toekomst voor jouw bedrijf? Dan kan een whitelabel app een slimme oplossing zijn.

  • Ze helpen een bedrijf te groeien en creëren meer engagement
  • Gemakkelijk (gepersonaliseerd) in te zetten in de gehele branche of meerdere industrieën
  • De basis app blijft hetzelfde en kan qua inhoud en design worden aangepast op het specifieke doel
  • Je hebt een goed werkende app die later relatief makkelijk, snel en goedkoop kunt restylen
  • Slimme strategie wanneer je als organisatie wilt groeien met meerdere apps
  • Hoge mate van standaardisatie en efficiëntie
direct contact

VOORBEELD VAN EEN WHITELABEL APP: DUTCHCHANNELS

Wil je een whitelabel app maken en ben je benieuwd naar een voorbeeld? Bekijk dan de portfolio pagina van DutchChannels, een opdrachtgever waarvoor wij meerdere whitelabel apps hebben gebouwd en nog steeds voor ontwikkelen.

DutchChannels biedt video on demand kanalen gericht op niche doelgroepen. Nadat wij eerst een complexe basis app hebben ontwikkeld is het relatief makkelijk om de app te rebranden voor meerdere doelgroepen, doelen en kanalen. Zo hebben wij in korte periode de WithLove app en de New Faith Network app ontwikkeld die gebaseerd zijn op de basis app. Beide apps stonden op de week van release in de hitlijsten in de stores.

Momenteel ontwikkelen wij meerdere TV apps voor DutchChannels voor tvOS, Android TV, WebOS en TizenOS. Deze zijn ook whitelabel.

bekijk de casus

HOE ONTWIKKEL JE EEN WHITELABEL APP?

Als whitelabel app ontwikkelaar hebben wij ruime ervaring met het ontwikkelen van dit type app. Voor een breed scala aan klanten bouwen wij apps met deze technologie, omdat het een bewezen methode die leidt tot meer app-succes. Nadat wij goed in kaart hebben wat de wensen van de opdrachtgever en de doelgroep(en) zijn beginnen wij met het ontwerpen en ontwikkelen van de basis app en het bijbehorende design.

Wanneer wij een whitelabel app ontwikkelen dan duurt het ontwikkelen van de basis app vaak iets langer dan wanneer wij een reguliere native, hybride of web app ontwikkelen. Dit komt doordat we de app zo inrichten dat de code en de basis herbruikbaar is voor meerdere opvolgende apps met eigen huisstijlen en branding. Dit zorgt ervoor dat de aanvullende apps makkelijk in een snel tempo gebouwd kunnen worden. Wij kunnen native whitelabel apps maken maar ook hybride whitelabel apps in bijvoorbeeld React Native. Meer weten? Op deze pagina lees je meer over onze werkwijze.

Ontiwikkelproces whitelabel app

Gevalideerde werkwijze

Alle apps ontwikkelen wij in-house met eigen developers. De app ontwikkelen wij volledig vanuit de wensen van de opdrachtgever en de behoeften van de gebruiker.

bekijk ons werkproces

Uitstekende kwaliteit

Gebruiksvriendelijke apps met een gestructureerde code. De app kan makkelijk worden doorontwikkeld en is speciaal ontwikkeld voor de toekomst van jouw bedrijf.

Ontmoet jouw ontwikkelaars

Meer succes

Groei, naamsbekendheid, een imago boost of klanten beter bedienen? Wat het app-doel ook is, wij leveren unieke maatwerk whitelabel oplossingen voor duizenden gebruikers.

Bekijk ons portfolio

WAT ZIJN DE WHITELABEL OPTIES?

Er zijn meerdere opties mogelijk wanneer je een whitelabel app laat ontwikkelen. Naast het feit dat wij whitelabel apps bouwen in vrijwel elk gewenst framework of app-techniek, zijn er de volgende opties:

  1. Whitelabel binnen een app

Een voorbeeld van whitelabel techniek binnen een app is de app die wij ontwikkelen voor Deloitte. Gebruikers krijgen dezelfde app te zien, alleen veranderd de stijl op basis van de inlog van de gebruikers. Is de gebruiker een KPN klant? Dan krijgt deze de huisstijl en logo’s van KPN te zien, is de gebruiker van Capgemini? Dan ziet de gebruiker die huisstijl. De Deloitte apps is een hybride whitelabel app.

 2. Een basis app met meerdere afzonderlijke whitelabel apps

Dit is het geval bij de eerder genoemde apps voor DutchChannels. Nadat wij een basis app hebben ontwikkeld en de stijlen hebben bepaald hebben we meerdere apps gebouwd met elk een eigen stijl. Dit zijn native whitelabel apps.

 3. Enkel afzonderlijke whitelabel apps

Klanten kunnen er ook voor kiezen om alleen het ontwikkelen van de whitelabel apps aan ons over te laten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de BAGTAG app die wij hebben ontwikkeld. Wanneer er al een app is dan kunnen wij een whitelabel techniek integreren. Zo integreren wij de BAGTAG whitelabel oplossing bij airliner apps zoals KLM en Lufthansa.

Whitelabel apps opties

MEER WETEN OVER WHITELABEL APPS?

Een whitelabel app is een generieke app die wordt geproduceerd door een bedrijf om vervolgens gerebrand te worden door een ander bedrijf. Het zijn apps met een hoge mate van standaardisatie waardoor er weinig maatwerk nodig is. Per bedrijf kan de huisstijl van de app worden aangepast, maar de algemene functionaliteiten van de app blijven hetzelfde. De look-en-feel van de app kan dus worden aangepast zonder dat hier veel productiewerk aan te pas komt zoals bijvoorbeeld het geval is bij het ontwikkelen van geheel nieuwe apps.
Whitelabel technieken zijn een ‘duurzame’ manier van ontwikkelen waarbij tijd en ontwikkelkosten kunnen worden bespaard omdat er niet steeds geheel nieuwe apps gebouwd dienen te worden. 

Apple heeft de app-reglementen omtrent whitelabel apps aangescherpt in de herfst van 2017. Deze nieuwe richtlijnen – sectie 4.2.6 – hebben vooral betrekking op de het aanbieden van een whitelabel app in de Apple Store. Initieel verbood Apple het aanbieden van whitelabel apps in de Store in deze cleanup. Dit deed Apple om ervoor te zorgen dat er enkel unieke apps in de store staan die meerwaarde bieden. Zo voorkomen ze dat de stores vol staan met identieke en lage kwaliteit apps.

Dit betekent niet dat een whitelabel app niet in de Apple App Store aangeboden kan worden. Apple heeft aangegeven dat ze deze apps niet per definitie bannen, mits de apps van dusdanige kwaliteit zijn en een unieke user-experience bieden. De controle hierop wordt gedaan door een combinatie van een algoritmische controle en menselijke controle. Dit houdt in dat whitelabel apps dus niet per definitie niet downloadbaar zijn in de Apple Store.

Door ons in te schakelen als jouw whitelabel app ontwikkelaar ben je gegarandeerd van een unieke kwalitatieve app die zowel in de Apple App Store als Google Play Store te installeren is.

Whitelabel applicaties kennen veel toepassingsmogelijkheden en kunnen ideaal zijn voor bijvoorbeeld evenementenbureau’s of wooncorporaties, waarbij steeds een ‘nieuwe’ app wordt gepubliceerd. Een ander goed voorbeeld is een leverancier voor oplaad palen voor elektrische auto’s, die per afnemer een app publiceert in hun huisstijl.

De whitelabel apps die wij hebben ontwikkeld zitten in meerdere industrieën en zijn voor zowel consumenten als bedrijven/intern personeel. Denk hierbij aan streaming apps voor video on demand kanalen of BAGTAG, een app voor luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Lufthansa.

Over het algemeen niet. Tenzij wij ook de whitelabel app ontwikkelen. In dat geval zijn wij in te schakelen voor de fullservice aanpak. Dit betekent een whitelabel app met bijbehorende website in de gewenste huisstijl. Vraag naar meer informatie door contact op te nemen.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en wij helpen je verder.

CONTACT