BLOCKCHAIN APPONTWIKKELEN

Wil jij een blockchain app laten maken? Wij realiseren de digitale ambities van organisaties met maatwerk oplossingen.

Samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) hebben wij de zorg-app Lemon Care ontwikkeld. Het Lemon ecosysteem maakt gebruik van een blockchain om zo decentraal de permissies tot dossiers op te slaan. Alle apps die wij ontwikkelen zijn intuïtief, schaalbaar en zijn ontwikkeld aan de hand van jouw organisatiedoelen.

BEKIJK ONS PORTFOLIO
blockchain app ontwikkelen

DEZE MERKEN VERTROUWEN COFFEE IT 

Blockchain app
Keurmerken en Badges app ontwikkelaar

WAT IS EEN BLOCKCHAIN APP?

Een blockchain is te vergelijken met een universeel grootboek, alle informatie en gegevens mutaties zijn decentraal opgeslagen en volledig transparant. Dit houdt in dat er geen instanties of personen exclusief eigenaar zijn, maar dat iedereen gedeelde eigenaarschap heeft. Initieel was blockchain de datastructuur achter het bekende Bitcoin netwerk, tegenwoordig is het echter veel meer dan dat.

Een blockchain app is eigenlijk een blockchain-based of blockchain-performed app, het maakt gebruik van blockchain technologie en is in te richten voor elke mobiele app.

Ons werkproces

Waarom zijn blockchainapps populair?

Door de immense populariteit van IoT toepassingen is de blockchain-technologie in een stroomversnelling geraakt. Het potentieel en het voordeel van blockchain apps begint bij zowel bedrijven als overheden langzaam door te dringen. 

Steeds vaker wordt er geëxperimenteerd met blockchain toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het tellen van verkiezing stemmingen, een decentraal elektronisch patiëntensysteem (bijvoorbeeld de blockchain app Lemon die wij hebben ontwikkeld of zelfs het regelen van je eigen testament. En dit alles zonder de tussenkomst van derde partijen zoals tussenpersonen.

Blockchain app currency

CASUS: BLOCKCHAIN APP LEMON CARE

Met onze blockchain app Lemon stellen wij zorgprofessionals in staat
om patiëntendossiers in te zien wanneer en waar dat nodig is.

lemon app gebouwd op blockchain

BLOCKCHAIN NETWERK

Het blockchain netwerk biedt verschillende mogelijk- heden om op grote schaal informatie te delen. Omdat de informatie decentraal is kan niemand een nieuwe waarheid bepalen zonder meerderheid. Ook zijn er geen onnodige derde partijen of overheden aan verbonden waardoor het netwerk sneller, betrouwbaarder en veiliger is.

DE VOORDELEN VAN EENBLOCKCHAIN APP

Traditionele servers staan vaak in geïsoleerde silos waar de codes van verschillende apps of websites worden uitgevoerd. Dit is ongunstig voor het delen van data omdat voor elke toepassing een nieuwe server opgezet moet worden. 

In een situatie waar een server offline raakt heeft dit meteen effect op alle andere toepassingen en gebruikers. Wanneer een app gebouwd is op een blockchain platform is dit probleem niet meer van toepassing. Alle informatie is altijd beschikbaar, gedecentraliseerd en is niet vatbaar voor invloeden van buitenaf.

Contact over Blockchain app
voordelen blockchain app

JOUW MAATWERK BLOCKCHAIN APP ONTWIKKELAAR IN UTRECHT

over ons

In-house team

Geen outsourcing maar in-house developers. Hierdoor kunnen wij onze kwaliteit garanderen.

ONTMOET HET TEAM

Laatste technieken

Wij maken apps met de laatste technieken en trends. React Native tot SwiftUI en van PWA tot native applicaties.

Bekijk ons portfolio

Gebruiker = key

Hoge gebruiksvriendelijkheid door actief mee te denken met zowel de opdrachtgever als eindgebruiker.

Ons werkproces

Hybrid of native app laten maken

Wanneer jij een app laat maken begint het bij het kiezen van de juiste techniek. Wil je bijvoorbeeld een web app laten maken dan zitten daar verschillende voor- en nadelen aan. Neem vrijblijvend contact op als je nog niet zeker weet welke techniek je wilt gaan gebruiken voor je app. 

Al onze in-house developers hebben ervaring in vrijwel elke techniek of programmeertaal. Hierdoor kunnen we de kwaliteit leveren die je mag verwachten van een ervaren app developer. Zo ben je verzekerd van een app van goede kwaliteit zonder bugs.

Naast het maken van native-, hybride- en web apps, is Coffee IT gespecialiseerd in het maken van complexe apps. Denk hierbij aan apps die gebruik maken van het IoT (internet of Things), BLE (Bluetooth) en andere geavanceerde functies van een smartphone of device.

Wil je een app met een groot bereik? Dan kunnen we een hybride app maken. De app is dan in zowel de Apple App Store als de Google Play Store te downloaden. Wil je de gebruiker de beste ervaring geven met jouw app? Dan kunnen we een native app voor iOS of Android makenWeb apps zijn ook nog mogelijk, dan heeft de gebruiker enkel een werkende internetverbinding nodig.

Wil je meer weten over de verschillende app technieken, frameworks en alle voor- en nadelen tegen elkaar afwegen zodat je straks een gedegen keuze kunt maken? Klik dan op onderstaande button voor meer info.

Lees meer over de app technieken
app laten bouwen door ervaren app ontwikkelaar

APP OP BLOCKCHAIN TECHNOLOGIE LATEN MAKEN

Ben jij van plan om een app op de technologie van de blockchain te laten maken? Dan is het slim om hier eerst een Accelerator Day voor in te plannen. Tijdens deze dag bepalen we alle requirements, doelgroep, strategie en meer. Vervolgens ontwikkelen wij een MVP app zodat deze getest kan worden bij de doelgroep. Na validatie ontwikkelen wij de app op efficiënte wijze verder.

Meer over de Accelerator Day
Blockchain app principes

DE VIER PRINCIPES VAN BLOCKCHAIN

Blockchain is de nieuwkomer in ons IT-landschap. Deze techniek ligt in het verlengde van automatiserings- technologie, cloud automatisering en service clients. Dit in tegenstelling tot overheidsinstanties en grote banken, zij maken nog gebruik van mainframes uit de jaren 70.

Dit is niet gek omdat blockchain nog helemaal nieuw is en voor veel mensen nog onduidelijk wat het precies is. Hieronder hebben wij de belangrijkste principes van de blockchain uitgelegd. 

Blockchain heeft globaal 4 principes:

Dit kan gaan over alle soorten en maten van gegevens zoals transactiegegevens, documenten, etc. Middels een cryptografisch algoritme (=hash) krijgt elk bestand of blok een eigen unieke identificatie. De hash van een gegevensblok wordt opgeslagen in het volgende blok, zodat alle blokken met elkaar worden verbonden in de keten.

Elke keten kan worden gedeeld met alle andere partijen (=computer knooppunten of nodes). Alle partijen kunnen een exacte kopie van alle gegevens en het bijbehorende bewijs van de keten krijgen, en nagaan of deze kopieën identiek (gesynchroniseerd) blijven. Dit maakt het lastiger om de gegevens onrechtmatig te wijzigen.

Er moet consensus zijn over de inhoud van het laatste blok. Bitcoin doet dit middels ‘proof of work’ (bijvoorbeeld met ‘mining‘), andere systemen gebruiken stem mechanismen zoals ‘proof of stake’. Er is geen consensus mogelijk als de groep partijen (=knooppunten of nodes) geen overeenstemming weet te bereiken over de gegevens die in het laatste blok moeten worden opgenomen.

Vrijwel elke programmeercode kan op een gedecentraliseerde manier worden opgeslagen en uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is een DAO (Decentrale Autonome Organisatie), dit is een (investerings-)organisatie die wordt gerund zonder medewerkers of centrale autoriteit. DAO wordt gezien als de toekomst voor veel organisaties. Neem bijvoorbeeld een platform zoals Youtube. Dit wordt momenteel nog aangestuurd door een management team maar zou in de nabije toekomst goed decentraal kunnen opereren. Blockchain apps zijn hier uitstekende tools voor. Door de efficiëntie dusdanig te verbeteren zal er bespaard kunnen worden op overheadkosten, personeel en tijd.

BEKIJK ONZE APPS

Fabian Commercieel directeur Coffee IT

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Fabian Commercieel directeur Coffee IT