Blockchain apps staan aan het begin van een tijdperk van digitale revolutie. Door middel van blockchain app maak je jouw merk future proof en onderscheid je jouw merk van je concurrenten door op een innovatieve manier in te spelen op de klantbehoeften.
Blockchain is veel meer dan de digitale valuta waarmee het begon. Het inzetten van blockchain technologie voor jouw app is het ultieme middel om complexe of fraudegevoelige processen betrouwbaarder en veiliger te maken. Met blockchain verandert de manier waarop we werken. Het biedt een strak systeem dat onderlinge samenwerkingen stimuleert en overeenkomsten via slimme contracten mogelijk maakt. Hierdoor worden zakelijke processen efficiënter, betrouwbaarder en veiliger.
De inzetbaarheid van blockchain apps is dan ook divers. Denk bijvoorbeeld aan het beheren van digitale contracten, een centraal elektronisch patiëntendossier of een app waarmee stemmen verwerkt kunnen worden. De mogelijkheden van blockchain zijn ongelimiteerd. Wil je meer weten of graag met ons sparren of jouw app concept geschikt is voor blockchain? Neem vrijblijvend contact op en we beantwoorden je binnen een dag.
Wil je een blockchain app laten ontwikkelen? Als full service app ontwikkelaar zijn wij gespecialiseerd in de ontwikkeling van apps waaronder blockchain-powered apps. Wanneer je een blockchain app laat ontwikkelen maak je een app met oog op de toekomst. Blockchain is namelijk een nieuwe en zeer geavanceerde technologie. Met deze technologie maken wij maatwerk app oplossingen voor alle platformen.
Wij begeleiden onze klanten van concept tot ver na release. Van applicaties die de luchtvaart een stuk duurzamer maken tot een video On Demand streaming service.
Bij blockchain wordt een werklading gedistribueerd over meerdere machines in plaats van één centrale server. Mocht er een server uitvallen zal de software nooit offline gaan.
Elk blok in de chain krijgt een uniek identificatienummer (=hash). Elk identificatienummer wordt opgeslagen in het volgende blok. Hierdoor is het onmogelijk om waarheden te veranderen.
Transacties kunnen plaatsvinden zonder een derde partij zoals banken, notarissen of accountants. Dit bespaart flink op de kosten.
Een blockchain is te vergelijken met een universeel grootboek, alle informatie en gegevens mutaties zijn decentraal opgeslagen en volledig transparant. Dit houdt in dat er geen instanties of personen exclusief eigenaar zijn, maar dat iedereen gedeelde eigenaarschap heeft. Initieel was blockchain de datastructuur achter het bekende Bitcoin netwerk, tegenwoordig is het echter veel meer dan dat.
Een blockchain app is eigenlijk een blockchain-based of blockchain-performed app, het maakt gebruik van blockchain technologie en is in te richten voor elke mobiele app.
Wij begeleiden onze klanten van concept tot ver na de release. Van applicaties die de luchtvaart een stuk duurzamer maken tot krachtige blockchain applicaties. Bekijk hieronder de voorbeelden van ons werk.
Ben jij van plan om een app op de technologie van de blockchain te laten maken? Dan is het slim om hier eerst een Accelerator Day voor in te plannen. Tijdens deze dag bepalen we alle requirements, doelgroep, strategie en meer. Vervolgens ontwikkelen wij een MVP app zodat deze getest kan worden bij de doelgroep. Na validatie ontwikkelen wij de app op efficiënte wijze verder.
Blockchain is de nieuwkomer in ons IT-landschap. Deze techniek ligt in het verlengde van automatiseringstechnologie, cloud automatisering en service clients. Dit in tegenstelling tot overheidsinstanties en grote banken, zij maken nog gebruik van mainframes uit de jaren 70.
Dit is niet gek omdat blockchain nog helemaal nieuw is en voor veel mensen nog onduidelijk wat het precies is. Hieronder hebben wij de belangrijkste principes van de blockchain uitgelegd.
Dit kan gaan over alle soorten en maten van gegevens zoals transactiegegevens, documenten, etc. Middels een cryptografisch algoritme (=hash) krijgt elk bestand of blok een eigen unieke identificatie. De hash van een gegevensblok wordt opgeslagen in het volgende blok, zodat alle blokken met elkaar worden verbonden in de keten.
Elke keten kan worden gedeeld met alle andere partijen (=computer knooppunten of nodes). Alle partijen kunnen een exacte kopie van alle gegevens en het bijbehorende bewijs van de keten krijgen, en nagaan of deze kopieën identiek (gesynchroniseerd) blijven. Dit maakt het lastiger om de gegevens onrechtmatig te wijzigen.
Er moet consensus zijn over de inhoud van het laatste blok. Bitcoin doet dit middels ‘proof of work’ (bijvoorbeeld met ‘mining‘), andere systemen gebruiken stem mechanismen zoals ‘proof of stake’. Er is geen consensus mogelijk als de groep partijen (=knooppunten of nodes) geen overeenstemming weet te bereiken over de gegevens die in het laatste blok moeten worden opgenomen.
Vrijwel elke programmeercode kan op een gedecentraliseerde manier worden opgeslagen en uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is een DAO (Decentrale Autonome Organisatie), dit is een (investerings-)organisatie die wordt gerund zonder medewerkers of centrale autoriteit. DAO wordt gezien als de toekomst voor veel organisaties. Neem bijvoorbeeld een platform zoals Youtube. Dit wordt momenteel nog aangestuurd door een management team maar zou in de nabije toekomst goed decentraal kunnen opereren. Blockchain apps zijn hier uitstekende tools voor. Door de efficiëntie dusdanig te verbeteren zal er bespaard kunnen worden op overheadkosten, personeel en tijd.