COFFEE I/O - QA & APP TESTING

Utrecht, 18 augustus 2020 | 7 minuten 

Als echte vaknerds proberen we altijd nét dat stapje extra te doen, of die coderegel minder te schrijven, het is maar net hoe je het bekijkt. Als gedreven mobile app developers zijn we in ieder geval nooit uitgeleerd. Naast het feit dat we goed kunnen programmeren, kunnen we bij Coffee IT goed sparren.

Soms hebben we het over de laatste games of de nieuwste snufjes, soms over onze eigen interne processen om te kijken hoe we die kunnen verbeteren. We werden zo goed in deze sparsessies, dat we er maar gelijk een officieel bedrijfsevenement van hebben gemaakt: de Coffee I/O.

I/O?

Coffee I/O staat voor: Coffee Input Output (misschien zijn we geïnspireerd door de ontwikkelaarsconferentie van Google; “Google I/O”). De Coffee I/O sessies hebben als doel gezamenlijke sparsessies te faciliteren op een interactieve manier. Met andere woorden: eens lekker discussiëren over interessante nerd-onderwerpen. Tijdens deze sessies staat kennisdeling centraal tussen de verschillende teams. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld een nieuwe ontwikkeltool die mogelijk interessant is om te gebruiken of een organisatie vraagstuk. Alle input en output komen van het gezamenlijke team van Coffee IT. Oftewel: een goed stukje co-creatie!

QA & App testing

Deze I/O stond in het teken van Quality Assurance (QA) en app testing. Het testen van de veiligheid en prestaties van een app zijn voor ons belangrijk. Ze bepalen deels het succes van de app en garanderen daarnaast de veiligheid van de app gebruiker. Natuurlijk hebben we bij Coffee IT al een gedegen testplan voor al onze apps. De kwaliteit van de apps wordt met regelmaat gecontroleerd en we hebben verschillende app testing procedures.

De projecten worden steeds groter en schaalbaar voor duizenden actieve gebruikers, en QA en app testing daarmee belangrijker. Een goede QA-strategie begint al ver voor het ontwikkelen van de app: tijdens de ontwerpfase. Tijdens de ontwerpfase moeten belangrijke keuzes worden gemaakt zoals gebruikersrollen maar ook beveiligingslagen en eventuele trust by design principes (bekijk de Roompot Digital Key app voor een goed voorbeeld hiervan). Tijdens- en na het ontwikkeltraject zijn er meerdere security en perfomance audits en moet een app eigenlijk consistent getest worden na bijvoorbeeld besturingssysteem updates.

Het team heeft zich vrijdag weer van zijn beste kant laten zien. We hebben postervellen vol met inspiratie over mogelijke (aanvullende) tools per fase in het ontwikkeltraject. Deze tips & tricks gaan de kwaliteit en veiligheid van onze apps nog verder verbeteren. Daarnaast gaan ze het productieproces tussen de developers en de app designers versoepelen. We zijn al een goed geoliede machine, maar we houden nu eenmaal van pragmatische en slimme oplossingen die onszelf en onze apps naar een volgend niveau tillen.

Coffee IO logo
Tekst Coffee IO logo

Na de Coffee I/O

We zouden we geen Coffee IT heten als er niet een gepast feestje was als afsluiter. Professionalisering, innovatie en kwaliteit blijven speerpunten voor onze apps en de bedrijfscultuur: maar teambuilding en happy collega’s vinden we minstens zo belangrijk.

Door de extreme hitte was de activiteit snel bedacht: een groot watergevecht op het dak van ons kantoor. Jaloers? Inschrijvingen voor het volgende watergevecht kan via deze link*.

* Deelname aan de Coffee I/O verplicht.

Coffee IO watergevecht

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN HET ACTUELE NIEUWS?VOLG ONZE SOCIAL MEDIA ACCOUNTS.