KOTLINPROGRAMMEERTAAL

De op Java gebaseerde programmeertaal ‘Kotlin’ werd in 2011 geïntroduceerd door JetBrains, de ontwikkelaars van PhpStorm, Android Studio en populaire IDEs. Kotlin wordt door menig ontwikkelaar omschreven als ‘de taal van de toekomst van Android development’ als taal die alles kan wat Java kan, maar dan beter. Teamproductiviteit en onderhoudbaarheid zijn speerpunten van deze programmeertaal voor native Android apps.

In-lite is ontwikkeld in de programmeertaal Kotlin. De In-lite app geeft gebruikers de totale controle over hun in-lite tuinverlichting. Door gebruik te maken van routines en bewegingssensoren is dit een slimme, duurzame manier van tuinbediening. De hebben gekozen voor een native oplossing in Kotlin om de in-lite klanten de volledige controle te geven over alle functionalisten en de beste gebruikerservaring te bieden.

Bekijk de casus
Programmeertaal Kotlin logo
Verhoogde productiviteit

Een duidelijke, compacte en efficiënte taal met een intuïtieve en beknopte syntax. Kotlin zorgt voor een reductie in het aantal coderegels en eenvoudigheid in onderhoud.

Bye bye buggy

Minder coderegels betekent minder foutgevoelig. Met een heldere en compacte codebase is er geen ruimte voor bugs. De compiler kan fouten identificeren tijdens het compileren.

Java compatibel

Kotlin is consistent en werkt goed samen met Java en vele andere gerelateerde frameworks en tools. Dit maakt het mogelijk om makkelijk over te stappen naar Kotlin.

Programming paradigm

Kotlin heeft zowel objecftgeorienteerde als functioneel constructies en biedt eerste-klas support voor features zoals hogere ordes, functietypes en lambdas.