Swabber

Dé schoonmaakrooster app voor studenten!

Binnenkort beschikbaar

Korting ontvangen bij meer dan 1000 locaties?

Bekijk onze andere studentenapp: Knaek. Dit is een studentenkorting app waarmee je korting krijgt bij meer dan 1000 locaties in Nederland en België.

KNAEK Studentenkortingapp
Swabber - De schoonmaak app voor studenten!
Swabber - De schoonmaak app voor studenten!

Het probleem

Als student in een studentenhuis wonen is geweldig, maar iedereen erkent één groot probleem in ieder studentenhuis: Schoonmaken. Niet iedere student heeft de discipline en/of de ervaring om goed schoon te maken. Papieren roosters bieden geen duurzame oplossing, omdat deze niet overal beschikbaar zijn en deze om de zo veel tijd opnieuw moeten worden gemaakt.

Ontstaan uit noodzaak

Een vies studentenhuis hebben een aantal Coffee IT’ers met eigen ogen ervaren tijdens hun studententijd. Deze ervaring heeft app maker Coffee IT ertoe gemotiveerd te starten met de ontwikkeling van de perfecte app voor studentenhuizen. Uit marktonderzoek bleek dat veel studenten hetzelfde probleem ervoeren. De vraag naar onze rooster app werd dubbel bevestigd toen deze op korte duur vaak gedownload werd van de app stores.

5000

gebruikers

1100

huishoudens

60000

taken aangemaakt

4.7

als beoordeling

De evolutie van Swabber

Verbeterd door de jaren heen

Er is vanaf de start van de ontwikkeling veel feedback verzamelt van de gebruikers. Iedere versie heeft Coffee IT gehoor gegeven aan hun gebruikers door feedback te bundelen en te verwerken. Swabber is één van de eerste apps ontwikkeld en bedacht door Coffee IT en om die reden is het mogelijk in de groei van Swabber ook groei van Coffee IT zien.

De evolutie van Swabber

Swabber; De studenten schoonmaakrooster app

Swabber is de eerlijkste en eenvoudigste (schoonmaak-) rooster app voor studentenhuizen. Swabber verdeelt schoonmaaktaken gelijk onder de huisgenoten en houdt rekening met het verleden. Iedereen draagt zo evenveel bij aan het schoonhouden van het studentenhuis. Het doel van Swabber is om alle papieren schoonmaakroosters te vervangen in alle studentenhuizen.

Doelgroep studenten app

Ontwikkeld vanuit de gebruiker

Gericht op de eindgebruiker; Een belangrijk aspect voor app makers als Coffee IT en bij de Swabber app is dit aspect extra belangrijk. Swabber is namelijk een business to consumer app (B2C app) en bij B2C apps is de eindgebruiker ook direct de klant. Veel functionaliteiten zijn om die reden ook ontstaan uit feedback van gebruikers. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om een taak op dagelijkse basis in te delen in het rooster. Ook vonden onze gebruikers het belangrijk dat het gehele rooster meer naar voren kwam, dus dat hebben we ook gehonoreerd. Een vergelijkbare B2C app voor studenten is de studentenkorting app die wij recentelijk hebben ontwikkeld. Klik op de button voor meer info. 

Bekijk de studentenkorting app: Knaek

Geen wachtwoord nodig

Deze eindgebruiker gerichte methodiek komt ook terug bij het inlog systeem. Swabber gebruikt namelijk helemaal geen wachtwoorden voor het inloggen. Om inloggen toch mogelijk te maken, maakt Swabber gebruik van Magic-links. Dit zijn links die worden verstuurd naar het mailadres van de gebruiker die probeert in te loggen. Op die manier weerhouden wij geen gebruiker omdat hij zijn wachtwoord is vergeten en hoeft hij geen onveilig wachtwoord te onthouden.

Swabber studenten inlog ervaring
Swabber studenten inlog ervaring
Swabber studenten inlog ervaring
Swabber studenten inlog ervaring

Voorbereid op de toekomst

Swabber is zo ontwikkeld dat het realtime eenvoudig meeschaalt met de hoeveelheid gebruikers. Dit is belangrijk bij een B2C app aangezien het aantal gebruikers van een app constant fluctueert, bijvoorbeeld door een gelokaliseerde user base of door groei. Door de Swabber-servers met schaalbaarheid in de kern te ontwikkelen, zorgt het systeem ervoor dat al onze gebruikers tijdens piek momenten kunnen worden voorzien en tijdens dal momenten de server kosten kunnen besparen door omlaag te schalen. Zo krijgen de gebruiker altijd de beste ervaring.

Contact Coffee IT

Neem contact op

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek