PHONELIB

Een open source VoIP framework ontwikkeld door Coffee IT in samenwerking met Spindle devhouse.

Github logo Phone LIb
Telecommunicatie & VOIP

DE CASE

PhoneLib maakt het eenvoudiger om VoIP functionaliteit te implementeren in een app. Het framework zorgt ervoor dat de implementerende app geen afhankelijkheden kent van het onderliggende SIP framework en biedt een set functies die ervoor zorgen dat de implementerende ontwikkelaar minder SIP kennis nodig heeft.

Momenteel is PhoneLib afhankelijk van Linphone. De implementerende app heeft hiervan geen kennis. Hierdoor blijft het framework flexibel om in de toekomst over te gaan naar een ander onderliggend SIP framework.

Library

Library

Een library ontwikkeld door Coffee IT. Native technieken met als SIP library Linphone. Voor Android is het Gradle framework gebruikt en voor iOS Cocoapod.

VoIP

VoIP communicatie

Inkomend/uitgaande gesprekken, in de wacht zetten, dempen, speaker, verschillende audio codecs, conferentie gesprekken, videobellen, wisselgesprekken en doorverbinden.

Open source

Open source

Door de techniek openbaar te maken stimuleren Spindle en Coffee IT innovatieontwikkeling omtrent VoIP technologie.

OVER PHONELIB

Samen met Spindle hebben we ons ingezet om het ontwikkelen van VoIP apps makkelijker te maken. Met het PhoneLib framework kunnen partijen en developers zonder VoIP specifieke kennis de techniek gebruiken. De barrière voor het oplossen van complexe VoIP vraagstukken wordt hierdoor verkleint voor middelgrote bedrijven. Daarnaast is Spindle niet meer afhankelijk van het onderliggende SIP framework ‘PJSP’.

PhoneLib kan geïmplementeerd worden door apps zoals Vailer. Vailer is een VoIP app van VoIPGrid waar wij ook aan hebben gewerkt.

Gradle VoIP

DE TECHNISCHE ONDERBOUWING

De technieken zijn native, met Linphone als SIP library. Voor Android hebben we voor een Gradle framework gekozen, voor iOS Cocoapods. De code wordt Open Source via Github beschikbaar gesteld. Hierdoor kan iedereen de code gebruiken.

Wij hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar het beste SIP framework. Hierbij hebben we zowel PJSIP, Linphone en PortSIP tegen elkaar afgewogen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Linphone vanwege de betere technische prestaties.

DE TECHNISCHE UITDAGING

De gebruikte technieken voor dit framework zijn Linphone, Gradle en Cocoapods.

Een van de speerpunten bij het ontwikkelen van het framework was ervoor zorgen dat de apps die het framework uiteindelijk gaan implementeren op geen enkele manier een reference hebben naar het onderliggende SIP framework. Dit zorgt namelijk voor flexibiliteit. Als blijkt dat Linphone onvoldoende aansluit bij de wensen kunnen we dit gemakkelijk wijzigen.

"Coffee IT helps us offload some app development work and act as a general sparring partner. They are easy to work with because of their technical know-how and clear communication".

Marco Veilinga - Spindle Devhouse

Bekijk alle reviews

ANDERE PROJECTEN WAAR WE TROTS OP ZIJN

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK AANVRAGEN?

Neem contact op
Fabian Commercieel directeur Coffee IT