Een belangrijke vraag wanneer je een app laat maken is: Welke functionaliteiten zijn het belangrijkste voor mijn app? Als je deze vraag kunt beantwoorden weet je namelijk ook goed wat de unieke waarden zijn van concept. Dit artikel geeft je een aantal methodes en tips om te bepalen wat de belangrijkste functionaliteiten van jouw app zijn.

Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van mijn app?

Om te bepalen wat jij belangrijk vindt in je project betreft functionaliteiten is het belangrijk om een prioriteitenlijst op te stellen. Je vermeldt hierin welke welke features jij het belangrijkst vindt die in je app zit en de features die jij minder belangrijk vindt. 

Aan wat voor features kan ik denken? Er zijn verschillende features waar je aan kan denken zoals een profiel aanmaken, foto’s plaatsen en andere profielen bekijken. Niet voor elke app zijn dezelfde features even belangrijk. Het doeleinde van de app zal uitwijzen welke features de prioriteit hebben bij de app. Voorbeelden? 

Denk bijvoorbeeld aan een app voor een uitzendbureau. Bij deze app is het meer van belang dat personeelsleden kunnen inloggen, gegevens kunnen terugvinden en hun diensten kunnen zien. Bij een app voor Domotica & IoT oplossingen ligt de prioriteit meer op functionaliteiten die ervoor zorgen dat alle apparaten verbonden zijn en de apparaten op afstand bestuurd kunnen worden.

App functionaliteiten

Hoe zorg ik ervoor dat mijn app aansluit bij mijn doelgroep?

Het is belangrijk dat de app, met functionaliteiten, goed bij de doelgroep aansluit wil je succes hebben met je app. Het is belangrijk dat van te voren het prototype gemaakt is en het concept is gevalideerd bij de toekomstige gebruikers. Hiermee wordt het concept gevalideerd of het ook daadwerkelijk aansluit bij de behoeftes van de gebruikers of kan het concept nog aangescherpt worden als dit niet het geval is. Om erachter te komen wat nodig is om gebruikers jouw app te laten installeren kun je geïnteresseerden de volgende vraag stellen: ‘Welke functionaliteit zou er volgens jou in deze app moeten zitten zodat jij de app zonder twijfel installeert?’. Daarna kun je deze antwoorden gaan bundelen en een prototype bouwen die deze feature biedt. 

Het is belangrijk dat er voortdurend naar de gebruikers gekeken wordt om hun feedback mee te nemen in de iteraties om het prototype steeds beter te maken. Door je gebruikers te betrekken bij je proces wordt ervoor gezorgd dat eventuele misvattingen over het prototype worden onderschept en het prototype nauw aansluit bij de wensen van de gebruikers.

Hoe maak ik een beslissingen tot welke functionaliteiten ik koppel aan mijn app?

De uiteindelijk keuze voor de functionaliteiten die je wilt toevoegen aan je app hoef je niet alleen te maken. Wij bij Coffee IT hebben veel ervaring binnen het ontwikkelen van apps en vanuit onze eerdere ervaringen zullen wij je helpen bij het inzichtelijk maken welke functionaliteiten er allemaal zijn en welke zeker een must zijn. Door middel van een Accelerator Day  kijken we samen naar de functionaliteiten die jij hebt opgesteld en brainstormen we over welke er eventueel nog bij kunnen komen en prioriteit hebben. 

Coffee IT helpt je niet alleen bij het nadenken over de mogelijkheden binnen features toepassen, maar ook bij het uitdenken van je concept versie naar een strategisch plan.

Hoe behoud ik mijn gebruikers?

Dit is iets waar elke oprichter van een app zich mee bezighoudt. Het kan moeilijk zijn om mensen je app te laten downloaden, maar hoe blijf je relevant zodat de gebruikers de app behouden?

Een tool om te meten hoeveel gebruikers je app verlaten of verwijderen is Fabric of Google Analytics. Als oprichter van een app is het handig om te weten waarom gebruikers je app verwijderen. Met name als de redenen te maken heeft met de prestatie en gebruiksvriendelijkheid van de app. Redenen die kunnen voorkomen waarom gebruikers je app verwijderen:

  • Gebruiker vindt het registreren te moeilijk;
  • De aanschaf drempel van de app ligt te hoog;
  • De app is niet gebruikersvriendelijk, waardoor de app niet gebruikt wordt.

Het is belangrijk de exacte reden te weten waarom gebruikers van jouw app weg gaan, want alleen op die manier kun jij erachter komen of de functionaliteiten van jouw app goed zijn of dat er randzaken zijn die moeten worden aangepast.

Coffee IT Ustertesten op bugs

Conclusie

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om erachter te komen wat de primaire functionaliteiten zijn van jouw app idee. Als je benieuwd bent waar je rekening mee moet houden bij het opstellen van een business case lees hier businessplan voor een app. Als je benieuwd bent naar wat wij voor jou kunnen betekenen of over je idee wilt sparren? Neem dan gerust contact met ons op.

Marketeer

NEEM CONTACT OP

Wil jij een app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek

CONTACT

Heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op en ik help je graag verder.

vrijblijvend adviesgesprek
Marketeer